Widok
1. Jak wpadnie to będzie.
2. Nie interesuj się, bo kociej mordy dostaniesz.
3. Bocian pomyli adres i odleciał do Afryki.
4. A co, chcesz mi zrobić?
5. Nigdy.
6. Sprzedajesz swoje i szukasz nabywcy?
7. Jak będzie pokój na świecie.
8. Jak chcesz, to se zrobię, ale będziesz płacić alimenty. Za free nie będę rodzić i wychowywać.
9. Nie Twoja sprawa i nie muszę ci się z tego tłumaczyć.
10. Mam inne pomysły na wydawanie moich ciężko zarobionych pieniędzy.
11. Jestem bezpłodna.
A teraz pytanie klucz - jesteś w stanie walnąć rodzinie jednym z powyższych tekstów? Bo jak nie, to nie ma tematu. Starsze pokolenia są przyzwyczajone do takich pytań, bo sami byli tak pytani. Wyrośli w czasach, gdzie wszyscy dokoła szli jednym trybem - dom, ślub, dzieci i raczej nikt się nie wyłamywał. Delikatne tłumaczenie swojej wizji życia nie ma sensu, bo to najczęściej do nich nie dociera. Zostaje tylko walnąć z armaty między oczy - w gratisie masz foch i śmiertelną obrazę na wieczną wieczystość. No ale to Twoje życie, Ty zdecydujesz co dalej.
Bez względu na decyzję życzę powodzenia!
2. Nie interesuj się, bo kociej mordy dostaniesz.
3. Bocian pomyli adres i odleciał do Afryki.
4. A co, chcesz mi zrobić?
5. Nigdy.
6. Sprzedajesz swoje i szukasz nabywcy?
7. Jak będzie pokój na świecie.
8. Jak chcesz, to se zrobię, ale będziesz płacić alimenty. Za free nie będę rodzić i wychowywać.
9. Nie Twoja sprawa i nie muszę ci się z tego tłumaczyć.
10. Mam inne pomysły na wydawanie moich ciężko zarobionych pieniędzy.
11. Jestem bezpłodna.
A teraz pytanie klucz - jesteś w stanie walnąć rodzinie jednym z powyższych tekstów? Bo jak nie, to nie ma tematu. Starsze pokolenia są przyzwyczajone do takich pytań, bo sami byli tak pytani. Wyrośli w czasach, gdzie wszyscy dokoła szli jednym trybem - dom, ślub, dzieci i raczej nikt się nie wyłamywał. Delikatne tłumaczenie swojej wizji życia nie ma sensu, bo to najczęściej do nich nie dociera. Zostaje tylko walnąć z armaty między oczy - w gratisie masz foch i śmiertelną obrazę na wieczną wieczystość. No ale to Twoje życie, Ty zdecydujesz co dalej.
Bez względu na decyzję życzę powodzenia!
Ha, może właśnie " dlaczego Ciebie interesuje, czy mam dzieci czy nie" jest dobrą odpowiedzią? Jeśli powiesz to spokojnie to może okaże się że druga strona pyta z życzliwości a ty będziesz miała okazję powiedzieć po prostu że nie jest to temat na który chciałabyś rozmawiać. Możesz też po prostu powiedzieć w odpowiedzi, tak jak sama napisałaś " często słyszę to pytanie i jest ono dla mnie niewygodne/ zbyt intymne/ wkraczające zbyt w sferę prywatności "