Widok

Jaka kasza dla dwulatka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mój 2,5 letni syn dostaje na noc butle z kaszą,najczęściej z proszku na wodzie dla dzieci po 6 miesiącu manna która jest smaczna, łatwa i szybka do przyżądzenia dodatkowo wzbogacona witaminami czy gotować na krowim mleku z kartonu mannę?bo taką też czasami robię.Która zdrowsza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zadna kasza podawana na noc w butelce nie jest zdrowa
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do manny jest przyzwyczajony to może być gorzej z innymi a pytanie było która kasza zdrowsza gotowana na mleku czy gotowa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Noe dawaj 2,5 letniemu dziecku na noc butli z kasza.
Po pierwsze NISZCZYSZ mu zeby!
Po drugie zaburzasz w ten sposob prawidlowe odzywianie i predysponujesz do otylosci.
2,5 latek moze spokonie jest juz kolacje po kolacji myc zeby isc spac. Kasze moze zjesc na kolacje lyzeczka.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
takie dziecko, jesli nie ma alergii moze jesc wszystkie kasze. Ja swoim urozmaicalam i gotowalam manne, kukurydziana, jaglana, owsianke, orkiszowa, czasami gotowe, ale te bez cukru. I jesli dziecko nie mialo alergii to na zadnej wodzie, ale normlanym mleku. Sprobuj dodac mleka i zobacz czy nic dziecku nie jest. No i tak "duze" dziecko bedzie wolniej pewnie przyswajalo nowe kasze, wiec mozesz na poacztaku dodawac do manny-skoro jej smak zna- inna kasze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry