Widok

Jaką pralkę możecie polecić, pilne;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo proszę o opinie jakie pralki macie i na swoim doświadczeniu możecie polecić...
Najważniejsze żeby była solidna, ładowana od frontu, w miarę możliwości jak najcichsza, wsad myślę ok.5-6kg, nie musi być bardzo wąska, program szybkiego/skróconego prania oraz samego wirowania i płukania, obroty-ok.1000, pewnie coś jeszcze podpowiecie, pilne:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z czystym sumieniem polecam Bosch KGV36X47 - używam jej od ponad roku. Ma specjalne programy do prania dziecięcych ubrań, krótkie pranie 15 min, duże drzwiczki, wsad do 6 kg, wirowanie 1000 obr., ochrona przed zagnieceniami i blokada przed dziećmi. Poza tym klasa A++ i cena niewiele ponad 1000 pln.
dodam jeszcze że to nie jest ta wąska tylko tradycyjna pralka i ma funkcję wirowanie oraz funkcję odpompowanie wody.
Moi rodzice maja waska cicha,szybkie pranie,oddzielne wirowanie itd Candy
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
dzieki!no wlasnie tak myslalam o pralkach Boscha, jeszcze Beko, Whirpool lub Indesit, czekam na wiecej opinii:)
hmm karola a mozesz sprawdzic jeszcze raz model pralki bo pod tym co podalas znalazlam lodowko-zamrazarke;DD
uważaj na Beko - mnie też się bardzo podobały - super funkcje, zwłaszcza "pupil", ale te pralki są robione bodajże w Turcji, słyszałam opinie sprzedawców, że jak się zepsuje, to już nie ma co naprawiać :( chociaż teraz w promocji daja niby 5 lat gwarancji...
Ja polecam Bosch Maxx for Kids WAE2037KPL .Mam ją od dwóch lata i działa super! Jedyne co to mogła by być troche cichsza podczas wirowania.
sorry, to dlatego że właśnie lodówko-zamrażarę też kupiliśmy boscha :)
pralka to bosch WAE2037KPL - sprawdziłam, teraz już na pewno dobry symbol :)
o właśnie - ta sama o której pisze kasia - Maxx for kids
Z boscha jeszcze godna polecenia jest ta:Pralka BOSCH WAE 2446FPL
Moi rodzice jej używają od pół roku - to samo co wcześniejsza tylko wiruje na 1200 i wsad ma do 7 kg.
ja tez mam ta boscha co pisaly dziewczyny, uzywam jej od ponad dwoch lat i jestem zadowolona
image
ja też polecam Boscha :)
image
ja tez polecam Boscha,super sie wszystko sprawdza
image
image

A ja mam beko i jestem zadowolona, ma duzo programow, pranie 30min, pranie ekspresowe, funkcje pupil dla posiadaczy zwierzakow, pranie recznee, welna itp, baby
Polecam Bosch Max for kids - mam ją od 2 lat i jest super !!
Też mam boscha, ale ostatnio nie pobiera do końca płynu do płukania, na czarnych ubraniach pozostają białe smugi, mam wrażenie jakby źle płukała ubrania. Może wiecie jak temu zaradzić, pralka ma dopiero 1,5 roku :/
Ps. proszku nie daje więcej niż kiedyś.
imageimage
Ogólnie bosch jest baaaaardzo polecany, wiem że Miele jest bardzo solidną firmą, ale niestety drogo. Mąż na statku ma sprzęt Miele i mówi, że nawet nie ma porównania.
imageimage
lepsza i tansza od boscha jest electrolux,,polecam
ja nie polecam Amica. Beznadzieja. Za to mogę polecić Polar ładowana od góry.
Bosch
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
Sylwiaagnieszka - wyjmij szufladkę i dokładnie wyszoruj - szufladkę i miejsce na szufladkę w pralce. Możesz jeszcze dodatkowo "uprać " pralkę - czyli wstawić pustą bez prania na 90 stopni. Powinno pomóc
Szufladka jest myta regularnie, ale o praniu-myciu pralki na 90 st. nie pomyślałam, zaraz to zrobię :)
Dziękuję za radę.
imageimage
tylko LG!!! bosch, indesit, siemens od paru lat nic nowego nie wprowadzaja.
pracuje w sklepie ze sprzetem juz 8 lat i nigdy nie slyszalam zeby LG sie posol. poza tym sama mam pralke LG juz 5 lat, teraz mieniam na najnowszy model tej firmy.
sorki za literowki :)
dzieki serdeczne za opinie, widze ze bosch w przewadze;) ale ladowanej od gory nigdy wiecej:D tylko od frontu!
Mój Bosch ma ok 12 lat. Już czasami chciałam żeby się popsuła, bo chciałam nową. Jak coś siadzie to jakaś pierdółka za grosze. Części łatwo dostepne. Nastepną pralkę na pewno kupię Boscha.
bosh
sylwiaagnieszka, mam ten sam problem z boschem, co Ty... moja pralka na 3,5 roku. jesli nie pobiera plynu to sprobuj wyjsc i przeczyscic cale to ustrojstwo do wsypywania proszku i wlewania plynu, u mnie to pomaga, ale na smugi na ubraniach po proszku nie mam sposobu, przerzucilam sie na plyn do prania, wkurza mnie to, moze ktos nam poradzi co z tym zrobic....
Wczoraj "wyprałam" pralkę w 90st., dodałam trochę octu by przy okazji ją trochę odkamienić- zobaczymy. Regularnie myję całą szufladkę, też piorę w płynie rzeczy, na których mogłoby pozostawać smugi.
imageimage
to ja też podłączę się do zadowolonych poprzedniczek i polecę bosch maxx 6 for kids WAE2037KPL , mam ją prawie od 2 lat i z czystym sumieniem mogę ją polecić ;]
imageimage

A ja polecam electroluxa z bezpośrednim natryskiem i 6 kg wsadem. Polecam, bo dopiera jak chyba żadna inna, głównie przez bezpośredni natrysk górny i boczne.
ja też polecam elektrolux:)
image

image
A mam pytanie czy podczas prania cicho Wam chodzi ten Bosch WAE2037KPL?
moja po 2 latach nadal cicho pracuję jak dla mnie, ale wiadomo każdy ma inny próg odczuwania odgłosów ;]
imageimage

jak chcesz cicha to tylko LG. w niej inaczej jest beben napedzany. podczas wirowania w ogole jej nie sluchac. a to jest system direct drive. przerabialam pralki bosha electroluxa i zadna z nich nie dorownuje LG
mam beko 6kg, z elektronicznym wyświeltaczem co bardzo sobie chwalę, bo wiem ile czasu zostało do końca prania. Poza tym wirowanie na 1200obr oraz funkcja usuwania sierści. wymiary 59.6 na 39cm. Mam ją 3 lata, przy dwójce dzieci piorę na okrągło i odpukać jest ok. Klasa energetyczna Aplus.
Odświeżam wątek
Planujemy kupić nową pralkę, ale za diabła nie wiem jaką :)
Nasze wymogi:
Ładowanie od frontu
wsad min. 6kg
elektroniczny wyświetlacz
dobieranie ilości wody do kg wrzuconych ubrań
klasa A+ ( MINIMUM )
Wirowanie 1200 ( MINIMUM )

No i może
funkcja niegniecenia ubrań
ustawianie czasu kiedy ma zacząć prać

ale to już funkcje które mogą a nie muszę być.
Zastanawiam się też, czy beko ( funkcja pupil ) faktycznie działa ;)
Nie chcę płacić za coś, co tylko reklamowane jest.
Polecicie coś konkretnego ?
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja też mam bosch nie pamiętam modelu ale obr ma max 1000 wsad ok 4,5-5 kg to jest ta z tych wąskich jest dość cicha i jak na razie się sprawdza mam ją od roku
image[/url]
image[/url]
Miałam boscha kupę lat a jak się zepsuła kupiliśmy amikę zepsuła mi się już dwa razy a mamy ją około 5 lat ,facet od napraw powiedział nam że jak kupować to tylko boscha i najlepiej classic bez żadnych bajerów to ponoć najlepsze pralki a w razie czego części ogólnie dostępne a o beko się nasłuchałam że to turecki szajs i lepiej nie kupować.
mojej mamy kolezanka tez ma boscha i to juz od kilku ladnych lat. Byla dosyc droga ale warta ceny. Ja natomiast mam samsunga i moge powiedziec jedno - beznadzieja.
No właśnie widzę, że jak na razie bosch wygrywa
Ja w chwili obecnej mam aristona, użytkowany 5 lat i też tragedia :)

Czy z boscha możecie polecić jakiś konkretny model, który ma funkcje wymienione wyżej
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
moja ciocia ostatnio kupila ta pralke i jest meeega zadowolona

http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-waq28460pl.bhtml
Witam
Ja mam od 4 lat pralkę gorenje model WA63100 i jestem z niej zadowolona. Nie była najtańsza ale bardzo dobrze służy do tej pory;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

do góry