Widok

Jaki FOTELIK następny????????

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jw. mój 6 mc synek ledwo się mieści w foteliku, jaki kupić następny????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam maxi cosi z mozliwoscia rozsuniecia fotelika do 3 pozycji, takze jak maluch zasnie, to mozesz go "prawie polozyc" :-) jestem bardzo zadowolona z tego fotelika.
to jest ten od 9 kg
A ja chętnie odkupię fotelik Maxi Cosi 9-18 kg.
tak od 9 do 18 kg.
maxi cosi priori.
A dlaczego są dwa rodzaje fotelików- od 9 do 18 lub od 9 do 36 kg? Będziemy zmieniać fotelik i się właśnie nad tym zastanawiam. Czy te większe wymagają lepszej umiejętności siedzenia dziecka? Czy nie szkodzą na kręgosłup? Sama już nie wiem o co chodzi?
w góle bezsensowne są te foteliki. ja mam maxicosi ten do 13 kg ale mój Mały ma ponad 5 m-cy, waży 7-8 kg i już ledwo się w nim mieści. teraz zimą to zonk bo niemożliwe aby siedział tam w czymś typu kombinezon albo kurtka. też się zastanawiam nad zmianą fotelika ale dzidziol jeszcze nie siedzi, więc w sumie i tak musimy poczekać.

ja mam chicco key1 x plus - też jest regulowany do trzech pozycji. Tylko umówmy się pozycja do leżenia nie jest dla dziecka jeszcze nie siedzącego. w zasadzie moge go pochwalić ponieważ tapicerka łatwo się czyści, regulacja pasów i w ogóle obsługa fotelika również jest prosta. Cena również jest nie porażająca, a z isofixem w testach wypada równie korzystnie jak foteliki maxi cosi.
Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
My kupiliśmy fotelik Coneco - jest do 25kg.Tez zastanawialiśmy się nad takim już do 36kg ale Pan w sklepie uświadomił nas że te do 18 czy 25kg mają regulowaną pozycję (3 możliwości), , więc jak dzidzia zaśnie to możesz ją sprowadzić do pozycji półleżącej a w foteliku do 36kg niestety takiej opcji nie ma i śpi na siedząco wtedy - szkoda kręgosłupka :(
Czyli różnią się tym, że w jednym można zmieniać pozycje, a w drugim nie, tak?
i tym, ze z tego do 36kg zrobisz w przyszłości siedzisko, czyli odłączysz "plecki" - z tego powodu mają równiez opinię mniej bezpiecznych ponieważ się "łamią"
Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
I wszystko jasne :) Wielkie dzieki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry