Widok

Jaki balsam do ciała polecicie

Szukam aktualnie dobrze nawilżającego balsamu do ciała na suchą skórę. Co byście mi polecily?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam bardzo konkretne dobre doświadczenia, więc powiem o konkretnym produkcie. Bardzo niepokoiły mnie coraz bardziej wyraźne oznaki cellulitu i rozstępów na udach i na brzuchu. Kiedy schudłam 6 kilo, stały się jeszcze bardziej widoczne. Fizjoterapeutka do której chodziłam na masaże poleciła mi olejek przeciw rozstępom Sattva. Ten ajurwedyjski olejek charakteryzuje się wyjątkowym połączeniem tradycyjnych indyjskich ziół oraz olejków z róży, mandarynki, kiełków pszenicy, migdałów, pestek moreli i awokado. Kupuję go w zielonysklep.com.pl https://zielonysklep.com/olejek-przeciw-rozstepom-100ml-sattva

Tak mi kojarzy się moich domowym specyfikiem, do której dodaję olejków eterycznych z trawy cytrynowej i mięty pieprzowej. Uwielbiam połączenie tych zapachów, a i jakieś zdrowotne działanie na skórę tez posiada.

Ja może nie będę wymieniać konkretnych produktów, ale jeśli szukacie dobrego nawilżającego balsamu do ciała, to polecam zajrzeć na stronę https://www.ezebra.pl/ Mają tam szeroką gamę takich produktów od różnych marek, więc na pewno znajdziecie coś dla siebie. Możecie sortować po różnych typach skóry albo szukać w kategoriach z produktami ekologicznymi, co kto lubi. Osobiście najbardziej lubię balsamy, które są lekkie i szybko się wchłaniają, a jednocześnie skutecznie odżywiają skórę. Tak wiem, ciężko taki znaleźć, ale wiadomo - na każdego dany produkt też zadziała inaczej. Trzeba po prostu szukać i testować.

u mnie sie fajnie sprawdza balsam pahwash z mango ze sklepu pachnacakraina :) fajnie pachnie nie jest drogi a nawilza rewelacyjnie

Nie balsamu, a olejek do ciała uzywam ujedrniajacy i nawilżający Olejek Busajna. znakomity jest

Przede wszystkim żeby balsam był naturalny. Od zawsze miałam problemy z suchą skórą dopiero zmiana na naturalne kosmetyki rzeczywiście mi w jakiś sposób pomogła. Mogę polecić balsamy z masłem shea, ale koleżanki wychwalają też żele z mocznikiem. Robimy zakupy w https://sklep.natko.pl/ mają fajny zestaw balsamu z tłuszczem, który też stosuje bo bardzo pomaga mi zwłaszcza na rękach.

body coctail z bielendy seria blue matcha blueberry jest rewelacyjny

Mój nr jeden to naturalny olejek Busajna. Lepszego kosmetyku nawilżającego nie ma, na cellulit pomaga, na rozstępy nawet na zmarszczki tak ujędrnia skórę. Polecam

Też używam to masło, tanie, dobre i ładnie pachnie. Polecam jednak zrobić sobie co jakiś czas peeling... Ja robię raz na tydzień z fusów po kawie, przepis https://jakleci.pl/uroda/jak-zrobic-peeling-kawowy-domowy-przepis-i-stosowanie, po miesiącu takiego połączenia skóra znacznie gładsza i jakby nawet bardziej napięta.

Wole naturalne Oleje, mega nawilza i pomaga na rozstępy i cellulit Olejek Busajna

uzywam Złote Ceramidy cialo- balsam ujedrniajacy. Balsam sklada sie z 24karatowego złota, witamin a,b,c,e oraz oleju kameliowego. fajnie nawilza, poprawia kondycje skory,

używam Vegan Smoothie i uważam, że jest rewelacyjny. Bardzo dobrze sprawdza sie u mnie teraz własnie gdy zaczyna się sezon grzewczy i skóra jest szczególnie podrażniona i staje sie przesuszona.

Mleczko do ciała z luksusowej linii Cyprida z cennym olejem konopnym, znanym ze swoich właściwości zmiękczających i odmładzających, D-pantenolem i woskiem pszczelim. Nadaje się do codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, także bardzo suchej i odwodnionej.

U mnie się najlepiej sprawdza bordowy z Garniera. Nie jest też tłusty.

Mój ulubiony balsam to Balsam nawilżający z jaśminem, mango i śliwką kakadu z Bielendy z Eco Nature, delikatny super nawilża i wygładza skórę , a jaki zapach cudny

Ostatnio wróciłam do czerwonego Graniera, jednak na zimę sprawdza się najlepiej

no nie wiem jak w sklepach ale na notino jak zamawiam to nie ma problemu z dostepnoscia :D

łatwo? kiedys kupowalam w aptekach a teraz nie ma go.. to jak łatwy?

cetaphil md jest fajny i nie drogi a do tego latwo dostepny

Jak trzeba zregenerować skórę i mocno nawilzyć czy ujędrnić t z całego serca polecam Olejek Busajna- ja go nazywam swoim olejkiem do zadań specjalnych bo w wielu probemach skórnych mi pomógł. Za duzo rozpisywać, po prostu kto zainteresowany wpiszcie sobie nazwę w wujka google i poczytajcie tym moim cudzie. Ze swej strony napisze, że naprawdę działa

Inne tematy z forum Kobieta

Ulubione perfumy (9 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

do góry