Widok

Jaki dobry proszek do prania?

Witam!

Proszę Was o pomoc. Ostatnio nie jestem zadowolona z jakości mojego prania - przez ostatni długi czas używałam płynów do prania np. PERWOLL - z tym, że jak się okazało nie spełniają one moich oczekiwań. Pranie, szczególnie rzeczy ciemne, po pierwszym założeniu - choćby na krótki czas pachnie jakby stęchlizną.. i nie mogę się tego pozbyć. Pranie wietrzę, wystawiam na balkon by złapało świeżości, używam płynu do płukania, piorę na długich cyklach, no i pralka jest nowa zupełnie.. więc już nie mam pomysłu. Zostaje jedynie zmiana proszku do prania.

Jakie polecacie? Jakich używacie?
Czy niemieckie proszki naprawdę są takie dobre?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja zawsze kupowalam proszek taki, jaki byl na promocji- ariel, bryza itp
myslalam, ze to bez roznicy jaki, proszek, to proszek, ma prac i tyle
do czasu ;) az kupilam wlasnie niemiecki persil
bez porownania... po pierwsze zapach, po drugie jakosc prania... dopiero teraz mam wszystko wyprane jak trzeba, dopiera mi plamy z ubran, ktore ponad rok czekaly z niedopranymi plamami po Zuzi na Ole...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
wiesz co ja kupuję niemiecki żel do prania i płyn do płukania i nigdy wcześniej rzeczy tak nie były wyprane i tak pachniały po płynie rewelacja :)
A gdzie kupujecie niemieckie proszki ?
Z tego co szukałam to można chyba dostać w LIDLU.. czy macie jakieś stałe punkty ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja kupuję u cioci mojej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja jestem z Zukowa i mamy tu dwa sklepy z chemia i slodyczami z niemiec
byl gdzies taki watek chemia z niemiec w gdansku, musialabys poszukac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja kupuje niemiecki ariel w realu
też kupuję niemiecki Ariel w Realu :] płyny do płukania na stoiskach z chemią niemiecką :) (na rynku na Przymorzu, w budce koło baru mlecznego na Jagiellońskiej, czasem na Zaspie koło Biedronki przy ETC)

http://forum.trojmiasto.pl/Gdzie-najtaniej-niemieckie-proszki-do-prania-i-plyny-do-plukania-t194572,1,16.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jest niemiecki ariel w realu,nawet nie wiedzialam.A jaka cena?
Warto pożyczyć od znajomej trochę (jeśli jest taka możliwość oczywiście ) i wyprać w takim niemieckim proszku najpierw pościel, żeby sprawdzić czy czasem nie masz alergii na taki proszek. Ja właśnie we wrześniu kupiłam taki 6 kg na Przymorzu na rynku i potem przez 2 miesiące nie mogłam dojść skąd mam zapalenie błony śluzowej nosa i uczucie zatkanego nosa. Namęczyłam się okropnie, aż doszłam do wniosku, ze to alergia na ten proszek. Niemieckie proszki mają mocniejszy skład chemiczny i można to już odczuć po zapachu wypranej rzeczy. Chociaż wszystko prał bardzo dobrze, pozostałe 5 kg oddałam koleżance z pracy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie wiem jak niemiecki ariel, ale polski mnie nie urzekł ;)
a persil od razu kupiłam niemiecki, polskiego nie miałam, więc nie wiem jaka jest różnica:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czy ubrania Waszych dzieci też pierzecie w takim niemieckim proszku. Ja mam w domu półtoraroczniaka prawie i piorę już w zwykłym proszku więc i chciałabym prać razem nawet gdyby zakupiła ten zza granicy :) hehe
I podbijam pytanie? Ile kosztuje taki z reala ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja przez pierwsze dwa czy trzy miesiące prałam w dzieciowym :) potem normalnie z naszymi
i używam dużo płynu do płukania lenora bo uwielbiam złotego :D
ja piore w płynie dreft- nigdy nie pachną stęchlizną ani przy tym ani przy innym- szukałabym raczej problemów w pralce, zbyt dużej wilgotności mieszkania itd
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nigdy nie uzywalam dzieciecego proszku. zawsze ubrania Mlodego pralam z naszymi, w tym samym proszku.
ceny w Realu sa rozne ;) trzeba trafic na dobra promocje. np jakies dwa tygodnie temu kupilam Ariel fioletowy cos ok 5,2 kg za ok 45zl czy jakos tak :) potrafia miec nawet 4kg w podobnej cenie ;)
a czy na chełmie jest sklep z chemią z Niemiec?
ja kupuje żel niemiecki w butli chyba ma 4 litry za 25 zł żel to koncentrat i płyn do płukania też intensywny rewelacja :) a syn ma 3,5 i cały czas w loveli muszę bo jest alergikiem strasznym :(
Ja zawsze kupowałam Bonux i zawsze ubrania pachniały jak wyjmowałam z szafy teraz mam Rex kwiaty japoni czy coś takiego i też pachną rzeczy jak wyjmuje z szafy.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proszki typu Rex czy Bonux mają faktycznie bardzo mocny zapach. Nie dziwie się, że "pachną" długo po praniu.
Tyle, że dla mnie to jest, delikatnie mówiąc, zapach bardzo nieprzyjemny.
Na 5 metrów czuje, że ktoś prał w nim rzeczy i staram się z nim nie rozmawiać zbyt długo. Bez obrazy, ale moim zdaniem ten zapach jest okropny. Nie pomaga nawet płukanie w najlepszych płynach do płukania.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
ja używam tylko niemieckiego persilu, jeden do koloru, drugi do białego

schodzą ładnie plamy, a białe rzeczy sa jak nowe

ja kupuję u takiej grubej Pani na zielonym rynku na przymorzu, ona handluje spożywką i chemią z Niemiec
do góry