Widok

Jaki krem dla dziecka na mróz?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jaki krem używacie/polecacie na mróz dla przedszkolaka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
BIODERMA ABCDerm Peri-Oral krem ochronny Unikalna specjalna pielęgnacja ochronna i łagodząca podrażnioną skórę wokół ust dla niemowląt i dzieci aktywnie przeciwdziała działaniu amylazy, enzymu obecnego w ślinie i pogarszającego zaczerwienienia, dzięki obecności aktywnego składnika antyenzymatycznego (patent BIODERMA): kompleksu Amylpriv.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
polecam taki.
https://www.aptekagemini.pl/avene-pediatril-krem-cold-cream-100ml.html

nawet sama podkradam
my mamy http://www.floslek.pl/11,pokaz_produkt_pharma/428,SOPELEK%20-%20Winter%20protection%20cream%20for%20children.html jest rewelacyjny natłuszcza ale szybko się chłania i szybko rozprowadza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam perfecta.Moj synek uwielbia jego zapach i dobrze nawilza.
my używamy różowej perfecty - jest rewelacyjna! Idealnie chroni buzię, która nawet się nie czerwieni :)
Dziękuje
NAJTAŃSZY TŁUSTY KREM!!!

Na pewno ne ma alergenów. Musi być polskiej firmy lub wyprodukowany w Polsce.

Uważaj na kremy skandynawskie niemieckie i holenderskie bo zawierają substancje konserwujące powodujące egzemy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
najlepszy jest ten ktory w skaldzie nie ma wody i cynku ktory wysusza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też polecam Sopelek firmy Floslek. Pięknie pachnie, ładnie się rozprowadza. Kosztuje jakieś 14 zł.
my również używamy SOPELEK ja jestem bardzo zadowolona. Dla mnie o wiele lepiej się rozprowadza niż NIVEA.
MjakMama - no właśnie to jest tak, że albo mają wodę albo cynk w składzie ;) albo parabeny :] albo inne cuda ;)

na okres przejściowy miałam dla Młodego krem z Rossmanna - ale jest z woda :P co roku używaliśmy Nivea - ale ma cynk ;)

chciałam kupić gdzieś krem Topfer(w sklepie stacjonarnym) - niby tez ma wodę na 1 miejscu składników :/ ale reszta składu fajna :)

http://podwojona-sroka.blogspot.com/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agusia ja w zeszlym roku mialam jakis krem ktory nie mial ani wody ani cynku ale skonczyla mi si etubka walnelam do smieci i szukam teraz po opakowaniu a tamto bylo malo charakterystyczne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
i oczywiście nie pamiętasz jaki to był? ;) :(((
pamietam ze tubka byla kremowa w zielone napisy hahahha
poza tym jak jest w kremie woda lub cynk to lepiej jak na liscie skaldnikow jest na koncowym miejscu bo wowczas oznacza to ze skaldniki na ostatnich pozycjach sa w malych ilosciach dodane do kremu na poczatku sa te ktorych jest najwiecej ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Madzia - a to nie była Mustela? http://www.lekolandia.pl/mustela-bebe-cold-cream-krem-ochronny-do-twarzy-dla-niemowlat-40ml-p-1261.html?osCsid=be31f7652d961578e66264b0ef3678ae

bo znalazłam Twojego posta sprzed 2 lat ;) gdzie go polecałaś :]
mustelle mialam 2 latata temu a rok temu co innego
ale z tego co pamietam mustella chyba ma wode :( ale byla super
jak znajde to podesle ci na priva bpo te zmusze kupic szybko cos na twarz ;)

fajne ciacho masz :D
hehe ;) też mi się podoba ;P

to czekam na info :))))
ogromne dzięki za odpowiedzi :)

Teraz zostaje mi "tylko" coś wybrać ;)
Najlepszy krem na zimę, bez parabenów, wody i cynku istnieje :) Nazywa się Dermobaza, do kupienia w aptece ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia to jest ten krem o ktorym mowilam tylko on nie ma kremowej tubki tylko biala i zielone napisy
http://www.i-apteka.pl/product-pol-737-DERMOBAZA-krem-tlusty-25g.html
dermobaza jest super my ja uzywalismy na pekajaca skore na rekach, no i roktemu na twarz :D
no i ma powalajaca cene ok 7 zl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie ja kupiłam dermobazę - ale skubanica mała (moja córeczka ;-)) ryczy jak ją nim smaruję. Jest tłusty, a ona nie lubi tego. Kupiłam też u pszczelarza super krem - wosk pszczeli z oliwą z oliwek. Tłusty, nawilża itd. Chroni przez mrozem również, ale jest jeszcze większy ryk. Lenka toleruje tylko lekkie kremy. Mamy krem z rossmana babydream ale taki do codziennej pięlęgnacji i go b. lubi i teraz też chce taki z dzidziom. I gdzie ja teraz kupię dobry krem bez świństw w składzie i z dzidziom na tubce? ;-)

A dermobaza rzeczywiście super i tania ;-). No i ma zielone napisy na jasym tle - mjakmama, może to miałaś?
hehehe - zgrałyśmy się ;-)
Michałowa mój syn też w zeszłym roku nie był szczęśliwy jak mu buzię smarowałam takim tłuściochem, ale sory, wyjścia nie miał ;) W tym roku już bez problemów smaruję mu buzię ;)
dzięki wielkie :D zatem wypróbujemy Dermobazę :]
oj ja tez wyprubuje bo mamy nanobaze na azs i jest rewelacyjna po 1 zastosowaniu już widać różnice,
w tej serii jest też lipobaza i elobaza niewiem jak ceny bo nanobaza droga za 30gram 26zł ale warta ceny,
dzieki za dermobazę spróbujemy
Dermobaza jest bardzo dobra,a pare dni temu lekarka na mroz zapisala nam masc:euceryna,wazelina.koszt 7.5 za 100g-rewelacja.
a ja polecam wszystkim krem emolium barierowy ja go daje na mróz wiatr i inne podrażnienia skóry oraz uczulenia
hej wczoraj kupiłam dermobaze i lipo baze sa super dla moje synka skóre ma tak mięciutk a i gładką super
dzisiaj byłam w aptece i też kupiłam Dermobaze :] jeszcze nie próbowałam ;)
też polecam dermobaze :)
no i cena niska tej dermobazy jupiiiiiiiiiii

Polecam krem NIVEA S.O.S jest idealny dla doraźnej ochrony dziecka skóry, ale też działa jako opatrunek na odpażenia i nie tylko. Szybko się wchłania i nie pozostawia plam, a zapach piękny.

Są też takie sztyfty do twarzy z Musteli, u mojego dziecka się sprawdza.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry