Widok

Jaki laktator ręczny najlepszy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
chcę się zabezpieczyć na wypadek trudności karmienia piersią, bo mam płaskie sutki..możecie coś polecić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam tt
Też miałam TT i polecam choć kupiłam nowy i używałam kilka razy ale bardzo się przydał :) Kupiony również w razie "w"
Wystawiłam na sprzedaż za niewielkie pieniądze gdybyś była zainteresowana podaję link

http://olx.pl/oferta/laktator-reczny-tommee-tippee-CID88-IDcIQ3B.html
TT może być problematyczy przy małych piersiach. Przy plaskich sutkach polecana jest medela mini electric, ładnie wyciąga sutki. Ew. spróbuj nakładek.
Na pewno nie kupuj lovi. Ja sie z moim mecze 5 miesiecy. Nastepny na pewno bedzie inny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podobno medela są najlepsze. Znajoma położna mówiła, że jakaś jej pacjentka miała laktator avantu i jej płat skóry z piersi odpadł :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi b. pomogla medela reczna.Naprawde polecam kazdemu.Ma kilka mozliwosci :)
Ja miałam właśnie taki problem z sutkami i używałam do naturalnego karmienia takich silikonowych osłonek na piersi (nakładek) - dziecko wtedy łapało tą silikonową brodawkę i nie było problemu. Oprócz tego używałam laktatora ręcznego TT i mogę go polecić, choć każdy laktator ręczny wymaga cierpliwości i większej ilości czasu, żeby ściągnąć pokarm.
Ja używałam medeli dwufazowy byłam bardzo zadowolona super się sprawdził ładnie ściągał super pomógł pobudzić laktacje po cc naprawdę polecam
Ja miałam ręczny Aventu i elektryczny Medeli. Avent wygrał.
u mnie ręczny Lovi daje bez problemu rade, używałam go na początku z powodu problemu z wklęsłymi sutkami, potem w czasie nawału i teraz aby sporadycznie odciągnąć pokarm do butelki/mrożenia, już 5 miesiąc i jest ok
zdecydowanie avent
medela harmony
Wydaje mi się że warto się zastanowić po co laktator i jak często będzie używany. Ja kupiłam ręczny przed porodem, a chwilę później biegłam do sklepu po elektryczny, bo mi ręka wysiadała.
Miałam TT ręczny i elektryczny i są ok, sprawdziły się.
Avent, u mnie sprawdził sie przy pobudzaniu laktacji

Zakupiłam pojedynczy elektryczny lansinoh z polecenia. Od znajomej wiem że ręczny daje radę również ale nie jak ktoś ma problemy z laktacją tylko dodatkowo. Niestety że względu na chory nadgarstek ręczny u mnie odpada.

Teraz z perspektywy wiem, ze pewnie zakupiłabym podwójny:
https://www.aptekagalen.pl/lansinoh-podwojny-laktator-elektryczny-na-dwie-piersi-2w1laktator-manualny

Cena nie jest dużo wieksza, a jednak jest wygodniejszy oraz mozna zaoszczędzić więcej czasu.
image

Dobrze odciąga Neno Bella z https://neno.pl/ i nie ma szans, żeby sprzęt przy działaniu obudził maluszka lub innych domowników. Jak chcesz regularnie odciągać pokarm to kieruj się w stronę elektrycznych laktatorów. 3 fazowe teraz zdecydowana czołówka branżowa.

Jeśli chodzi o doświadczenie z laktatorami to swoje przeszłam... na pewno nie polecam laktatorów ręcznych. Nie jest to warte żadnej złotówki. Jeśli chodzi o elektryczne laktatory to polecam te firmy Neno. Wszystko odbywa się w przede wszystkim higienicznych warunkach. Dodatkowo w zestawie są częsci zamienne. Sama robiąc resarch w internecie na ten temat trafiłam na najwięcej pozytywnych opinii właśnie tej marki. 

https://neno.pl/kategorie/laktatory/

Nigdy nie wiecie kiedy dopadnie was zastój pokarmu, a nic tak nie przynosi ulgi jak odciągnięcie tego pokarmu z piersi a ten z Neno (miałam model Neno Bella Twin) radzi sobie z tym doskonale. 

Chyba ten neno nie za bardzo się sprzedaje, bo firma w co drugim poście wrzuca reklamę. Dobry produkt sam się obroni i nie trzeba robić takich szopek.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

do góry