Widok

Jaki najlepszy laktator?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jest ich tyle ze nie wiem jaki kupic czy reczny czy elektr i jakiej firmy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To czy ręczny czy elektryczny zależy od tego, po co chcesz go kupić i jak często chcesz go używać. Jeśli potrzebujesz odciągać pokarm tylko od czasu do czasu, bo na przykład potrzebujesz wyjść z domu i chcesz mleko dla dziecka zostawić, to ręczny wystarczy. Jak nie możesz dziecka karmić piersią przez dłuższy czas bo np. jest chore, albo chcesz wrócić do pracy i potrzebujesz odciągać często przez kilka miesięcy czy nawet rok, to wtedy na pewno lepszy będzie elektryczny. Ja osobiście używam elektrycznego Amedy i jestem bardzo zadowolona. Super odciąga, na dwie piersi, więc mniej czasu mi to zajmuje (choć jak ktoś chce to na jedną też można) i nie buczy tak jak niektóre laktatory.
ja tez polecam aventu i jeszcze lovi-miałam go przy drugim dziecku i jest baaardzo podobny do aventu
tt u mnie w ogóle się nie sprawdził
Medela Mini Electric
medela swing-dla mnie niezastąpiony

Dystrybucją laktatorów klasy premium zajmuje się sklep internetowy http://www.neno.pl i pomagają realnie przed wyborem. O tyle ciekawy katalog, że laktatory występują z wieloma rozmiarami lejków od 21 do 27 i raczej każda kobieta pod siebie model dopasuje. No i warto stawiać na laktatory bezprzewodowe, ciche, czasami połączone z lampką LED. Neno Angelo to jeden z lepszych przykładów takiej konfiguracji.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry