Widok

Jaki nocnik dla chłopca?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem, że powinien być mocniej(wyżej) zabudowany z przodu :P ale z tego co widziałam w sklepach - wszystkie są takie same :P

kiedyś gdzieś czytałam, że nocnik z Ikea jest taki właśnie akuratni dla chłopców... to prawda?

proszę Mamy chłopców o pomoc ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gerberek - gdzie kupiliście taki nocnik?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupowany był w Akpolu, ale ponad rok temu. Od tamtego czasu nie widziałam tam nocników Rotho (chcieliśmy dokupić drugi). Teraz te nocniki widziałam tylko na Allegro albo w sklepach internetowych.

Fajnym nocnikiem jest też nocnik Bebe Confort:
http://www.bangla.pl/meble-wyposazenie-domu/dla-dzieci/nocniki/bebe-confort-komfortowy-nocnik-p318.htm

Twardy, sztywny, z podpórką, do kupienia w Akpolu (przynajmniej był tam jakiś miesiąc temu).
no i lipa... :((( byliśmy w Mama i ja i nic nie wybraliśmy :/ ten nocnik Chicco okazał się jakiś taki mały :/

Gerberek - a ten Rotho jest duży? bo zastanawiamy się nad zamówieniem ;)
no to hopka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ohhho wlasnie kupilam rotho za 8.69 euro i maz sie smial ze taaaki drogi a to tylko nocnik :) jest rzeczywiscie stabilny. Moj maly atleta nie chce jednak sikac nigdzie indziej tylko do pieluchy :( poczekamy kilka tygodni jeszcze i ruszamy z sikaniem do niego.
ja mam fajny nocnik nuka z takimi łapkami :)
ale ten nocnik Nuk chyba nie jest zbyt wysoki z przodu??? (przynajmniej tak wygląda na zdjęciach)

marthyn - duży jest ten wasz nocnik? masz może porównanie z Chicco?
Agusia, Rotho jest duży, nie mam porównania z Chicco, ale z czystym sumieniem twierdzę, że jego wielkość, zabudowanie z przodu i stabilność będą odpowiednie dla chłopca :)
Agusia który nocnik w końcu Wam przypasował :P
Moniss - kupiliśmy czerwony nocnik Rotho :)))) mega fajny :] dobrze wykonany, stosunkowo duży, ładnie wykończone brzegi, że nie odciskają się na pupie (tak jak nocnik z Ikea - też mamy, był do użytku na działce, jest dużo mniejszy, bardziej kanciasty) :) wysoki z tyłu i z przodu :] nigdy nic nie było obsikane ;) baaardzo stabilny :]

jeszcze teraz jest używany na działce - Gabryś rok temu miał "przygodę" ze skaczącą żabą w kibelku działkowym(siedział na nakładce jak po podłodze zaczęła skakać zabłąkana żaba), tak się wystraszył, że od tamtej pory nie ma mowy żeby załatwił się normalnie w działkowej toalecie.

http://forum.trojmiasto.pl/Gdzie-kupie-nocnik-Rotho-t186219,1,16.html
o dzięki Agusia własnie też mi ten wydaje się najodpowiedniejszy :) i widze że tańszy niz na allegro w tym sklepie co Ty kupiłaś.
U nas dzisiaj nastąpił przelom i młody się przekonał do sikania na nocnik ,3 razy sam sygnalizował że musi na nocnik i robił:)))) tylko ze wszystko leciało na podłogę bo mamy ten taki zwykły z biedronki i on wogóle sie nie nadaje .
jak coś - zapraszam do obejrzenia na żywo ;) w Jasieniu :]
no to Zuch Chłopak ;) tak trzymać ;)

patrzyłam na Allegro i zdziwiła mnie cena ;) aktualne kolory widać tu http://www.careandsafety.pl/produkty.php?id_produktu=117&id_kategorii=13&id_zdjecia=188 a w sklepie gdzie kupowaliśmy tylko nazwy kolorów ;)
nie nie ,dziekuje troche za daleko ,wierze że bedzie pasował

tak ,oby mu sie znowu cos nie odwidziało tylko :P jeszcze pewnie długa droga przed nami ale czas najwyzszy sie pozbyć pieluch ,bo od wrzesnia do przedszkola :)

no spojrzałam że w tym sklepie co Ty kupiłas jest sporo tańszy ,ale za wysyłke duzo biorą (21 zł )
Ostatnio byłam w ikei i mieliśmy możliwość sprawdzenia z synkiem nowego nocniczka

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60193128/

Rewelacyjny i niedrogi. Najlepiej pojechać i sprawdzić :-))) Z wielką chęcią bym go kupiła, ale... maż powiedział, że nie możemy mieć w domu kolekcji nocniczków ;-))) A szkoda... bo BARDZO WYGODNY!!! Synek siedział dość wysoko, siku leciało gdzie należało, a wylewało się rewelacyjnie.

Jednorazowy nocnik Tron ( http://tron.eu.com/ ) - idealne rozwiązanie na dziecięce "Chcę siku!" także dla chłoców. Super sprawdza się w sytuacjach krytycznych np. na wycieczce.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry