Widok

Jaki papier toaletowy dla dzieci?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Może i głupie pytanie, ale jakiego papieru używacie dla dzieci?

Moje dziecko ma 3 latka, jak na razie używam chusteczek nawilżanych, bo każdy papier jaki używałam, lekko podrażnia dziecku skórę, a używałam dla dziecka delikatnego papieru, a wydaje mi się że za mocno nie wycieram dziecku pupy, żeby od tego podrażniało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
mój mały odkąd przestał siusiać do nocnika czyli jak skończył 2 latka podcieramy mu pupe zwykłym, białym papierem..nawet nie myślałam o tym że on może podrażniać..wg mnie te chusteczki nasączone nie wiadomo czym mogą bardziej zaszkodzić co te papier :);)
ps: mogą ale wcale nie muszą..po prostu teraz tak właśnie sie zastanawiam czy mokre chusteczki nasączone nie wiadomo czy mają jakiś wpływ na skórę naszych dzieciakó.. :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zostałam przy chusteczkach nawilżanych.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja używam zwykłego papieru tego co my (niekoniecznie białego) a do "dwójeczki" na doczyszczenie papier toaletowy nawilżany velvet (kupowałam też inne ale jakoś nam nie podpasowały, któryś też podrażaniał więc już nie kombinuję)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg mnie dziecko przyzwyczajone do nawilżanych chusteczek nie będzie potem umiało sobie tyłka podetrzeć zwykłym papierem. Po co je do tego przyzwyczajać? Nigdy tego nie rozumiem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
My używamy nawilżanego papieru toaletowego dla dzieci :] z Rossmanna ;] http://www.rossnet.pl/Produkt/Lilliputz-Papier-toaletowy-nawilzajacy-dla-dzieci,109989,1662

a na działce, gdzie nie ma zwykłej kanalizacji - o Toddies z Nivea :) http://www.dobredladziecka.pl/2012/02/07/nawilzany-papier-toaletowy/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chusteczki nawilzone to chyba najwiekszy badziew jaki jest niby dla niemowlaków a jest ich jak na lekarstwo co mają w miarę znośny skład. nimi da się wyczyścić wszystko na prawdę...
poza tym pozostawiając mokrą czy wlgotną pupę dziecka wcale dobrze nie robimy.
my używamy papieru Regina bialego 4 rolki sa sprzedawane nie dość, że najbardziej wydajny to i miekki. ale u nas nie ma podrażnionej pupy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Po co je do tego przyzwyczajać?"Dla mnie chusteczki nawilżane to poprostu większa higiena osobista,siku może byc zwykły papier ale po kupie nie wyobrażam sobie nie podetrzeć dziecku pupy chusteczką nawilżaną,zresztą jak wyciera sobie sama jest jej poprostu łatwiej.A wy nie korzystacie z chusteczek nawilżanych do higieny intymnej?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nika - korzystam tylko kiedy czuję potrzebę, czuję się nieświeżo ale nie po każdej wizycie w toalecie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moje dziecko jakoś nigdy nie miało podrażnionej pupy po chusteczkach nawilżanych i bzdurą jest ,że nie da się dokładnie pupy wytrzeć ,u mojego jest odwrotnie ,a u dziewczynki ma to podwójne znaczenie bo źle wytarta pupa może prowadzić do różnych stanów zapalnych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie husteczki nawilżane są na stałe w toalecie i nie wyobrażam sobie żeby miało być inaczej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja używam dla córki papieru toaletowego, zwykłego (oczywiście niebarwionego i bez zapachu), już od dawna.
Jeśli miałby ją podrażnić, to tylko jest to znak że pora wrócić na jakiś czas do oliwy z oliwek przed spłukaniem po kąpieli (na mokrą skórę umytego dziecka nanoszę oliwę, spłukuję, wycieram normalnie). Skóry zabezpieczonej poprzez takie lekkie natłuszczenie tak łatwo się nie podrażni, w tym jest lepiej chroniona w warunkach przedszkolnych, gdzie dziecko musi samo o siebie zadbać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przepraszam ze to napisze ale czasmi co nie ktore mamy przesadzaja. to jest oczywiscie moje zdanie kazdy robi jak uwaza. my mielismy tyleczki podcierane szarym szorstkim papierem przez tyle lat i co zyjemy. zapewne nie bylo nawilzajacych chusteczek.
ja uzywam zwyklego papieru fakt bialego i nie uwazam zeby robila krzywde mojemu dziecku.
pozdraiwm i mam nadziej ze mamy za to sie nie obraza
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zerknęłam w temat z ciekawości bo przyznam, że nie pomyślałabym nigdy sama z siebie że dla dziecka jest potrzebny inny papier toaletowy niż dla reszty rodziny.

Moje dziecko jest jeszcze malutkie ale myślę, że nie będziemy kupować dla niego oddzielnego "dziecinnego" papieru.
Swoją drogą ciekawe czym się taki papier różni od zwykłego miękkiego papieru "dla dorosłych". Bo jeśli tylko tym, że jest nawilżany to moim zdaniem jakiś wymysł i sztuczne tworzenie potrzeb.

Oczywiście każdy używa tego co uważa za najlepsze:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie uważam, żebym była przewrażliwioną mamą. Używam chusteczek nawilżanych ponieważ mojej córce nikt nie wyciera pupy w przedszkolu a sama sobie nie radzi, żeby dokładnie wytrzeć. Zgłaszałam to ale moje dziecko i tak ma ciągle zaczerwienioną pupę i uzywamy penatenu inaczej stan by sie pogorszyl. Nie używam chusteczek dla swoje widzimisie ale dlatego, że mam ku temu podstawy, polecam chusteczki huggies, jedyne ktore nie podrazniaja skory, przy innych córka łakała ze szczypie... oczywiście po siusiu zwykły papier ale jesli wg kogos robie krzywde dziecku przez to, ze wytre raz dziennie nawilzana chusteczka pupe a nie papierem to sorry... ;/ a jak czytam teksty "kiedys byl szary papier a Wy mamuski przesadzacie..." to dochodze do wniosku ze kiedys nie bylo komputerow i niektore osoby powinny zostac w tamtych czasach...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ja używam nawilżany papier toaletowy z Rossmana.Niekoniecznie tego dla dzieci czesciej kupuje ten dla do roslych,ale nawilżany.
u nas w przedszkolu Panie pomagają podcierać pupę - ale też mamy przynosić do tego celu chusteczki nawilżane :] (mój to akurat nie chce załatwiać "grubszych spraw" poza domem)

w domu nie chcę zapychać toalety chusteczkami, więc kupuję ten papier nawilżany ;)

ja tam wolę wytrzeć wilgotną chusteczką/papierem - przynajmniej mam pewność, że pupa jest czysta, nic "niepotrzebnego" ;P nigdzie się nie ukryło i nie wywoła podrażnienia :]

Młody nigdy nie miał podrażnienia od tego papieru czy wcześniej od chusteczek :]
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam 3latka w domu i używamy chusteczek nawilzanych i nigdy niemiał podraznien
Co to za argument ,ze kiedyś podcierało się szarym papierem i było dobrze .Podcieralo się szarym papierem bo innego u nas w kraju nie było o chusteczkach nawilżanych nie wspomnę bo o takich nikt wtedy w Polsce nie słyszał ,nie wspomnę o środkach higienicznych dla kobiet bo to była masakra ,zresztą od dezodorantów Polacy do tej pory stronią ,podobnie jak od mycia zębów,czytałam ostatnio jakies badania na ten temat.Dla mnie chusteczki nawilżane to nie zbytek tylko na dzień dzisiejszy jeden z podstawowych produktów do przestrzegania higieny osobistej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzieci idące do przedszkola powinny być samodzielne i umieć same się "obsłużyć" w toalecie. Panie, które dzieciom pomagają przy wycieraniu pup łamią prawo i narażają same siebie. Bo wystarczy jedna skarga, że pani majstruje przy pupie dziecka i przedszkolanka wylatuje...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry