Widok

Jaki płyn lub żel do prania polecicie?

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :)

Długi czas używałam Formil z mydłem marsyslkim, jednak Lidl go wycofał. Nie wiem czemu. Byłam z niego zadowolona i gdybym wiedziała, że tak będzie -zrobiłabym duży zapas ;)

Miałam kiedyś niemiecki żel Ariel (fioletowy) i byłam średnio zadowolona...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie i to i to, tak myślę nad tym hawajskim, bo jest jednocześnie do kolorów i do bieli, ale czy się sprawdza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale do koloru czy do białego szukasz? Jak do koloru to świetnie pachnie fioletowy. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A który konkretnie polecasz? Bo tak patrze to ich całkiem sporo jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z proszków to na pewno Surf. Nie sypię go dużo a zawsze mam czyste i pachnące ubrania. No i nie wypłukuje kolorów. :)

Który jest wydajny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, daje radę. Oczywiście są plamy, których nic nie rusza, nie wiem jak dzieci je robią. Ale poza tym to całkiem nieźle sobie radzi.

Polecam biały jeleń uniwersalny nie uczula i nie pachnie zbyt mocno.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas najlepiej sprawdzają się kule do prania, bo nie uczulają moich dzieci.

Prawdę mówiąc ani płynu, ani żelu nie polecam. Z jednej strony może i są wygodniejsze niż proszki, ale z drugiej znów zwykle są w dużych butelkach, które są ciężkie i niepraktyczne. Dla mnie jedynym rozwiązaniem obecnie są kapsułki i to Surf’a o kwiatowym zapachu. Cenowo naprawdę wypadają atrakcyjnie a nie dość, że zapach tak długo się utrzymuje, to i świetnie piorą i nie zostawiają na ubraniach tych foliowych śmieci. I teraz jak tak myślę to nie próbowałam jeszcze innych produktów tej marki, ale na pewno to nadrobię i może jeszcze zmienię zdanie o płynach :)

Zazwyczaj piorę w środkach z Białego Jelenia. Są bardzo delikatne dla skóry i nie uczulają.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A z mocniejszym zabrudzeniem da radę? Widziałam go w kapsułkach ostatnio. Też dobrze pierze?

Płyn surf, różowy do kolorów i niebieski do białego. Dobrze dopiera, a zapach ma po prostu przepiękny. Nałogowo wącham pranie podczas wieszania ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Też używam Biełego Jelenia, jest świetny i nie powoduje alergii, nawet dziecięce ciuszki w nim piorę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja piorę w SOFI 4 l produkcji MD Trade Gniezno

Zajeżdża reklamą na kilometr
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja kupuje chemie niemiecka w lemon freshu https://lemonfresh.com.pl/ maja duzy wybor i niskie ceny wiec nie mam problemu z dostepnoscia.. A ta chemia jest duzo lepsza i ladniej pachnie niz te nasze marketowe. Uzywam od bodajze 4 miesiecy i jestem bardzo zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z żeli - polecam Biały Jeleń. Świetny jest też proszek EKO z Rossmanna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez w sumie uzywam lenoru i persilu w zelu i sie sprawdzaa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Perfekt Hause – super sklep. Zrobiłem ostatnio dla naszej rodziny zakupy za ponad 400 złotych. Dostawa bardzo szybka, nic nie zostało uszkodzone, ani pominięte przy zamówieniu. Co do jakości tych rzeczy to jak najbardziej przychylam się do opinii, że chemia niemiecka i kosmetyki niemieckie mają nieporównywalnie lepszą jakość w stosunku do tego, co znajduje się na polskich półkach w marketach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

szare mydło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry