Widok

Jaki płyn lub żel do prania polecicie?

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :)

Długi czas używałam Formil z mydłem marsyslkim, jednak Lidl go wycofał. Nie wiem czemu. Byłam z niego zadowolona i gdybym wiedziała, że tak będzie -zrobiłabym duży zapas ;)

Miałam kiedyś niemiecki żel Ariel (fioletowy) i byłam średnio zadowolona...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja, jest rewelacyjny. Kupiłem kiedyś żel vizir i uparł gorzej. Piorę codziennie w 30 stopniach i nigdy mnie nie zawiódł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz w Selgros widziałam u nich wszystkie linie Surf w każdym wariancie.

ja uzywalem perila ale kiedys kupilem zel do prania dapa wash&CLEAN i za polowe ceny persila o dziwo dapa jest napewno niw gorszym produktea a mozna zaryzykowac nawet lepszym

Byłam ostatnio w selgros i mają surf chyba wszystko. Ale jak dla mnie mistrz jest tropikalna lilia.

Dziewczyny mam pytanie jeśli chodzi o żele. Mam Surf żel i jest cudowny, ale mam dylemat czy wlewać go do dozownika czy z pojemniczkiem wstawiać do pralki? Jak wy robicie?

Ja do dozownika, dobrze go pralka pobiera. Myślę, że najlepiej sprawdzić, bo to pewnie zależy od pralki.

Mam dość nowoczesną pralkę, bo kupiliśmy rok temu i jedna i druga opcja jest ok, ale zastanawiało mnie jak jest u was. Nie wiem czy to kwestia samego żelu ale moja mama mówiła, że nie wszystkie są dobrze wypłukują, a ten Surf testowała. Dla niej wygodniejsze jest wstawienie do pralki ale ja bym wolała dawać w dozownik :)

Nie ma znaczenia przy surf, bo te akurat rozpuszczają się w całości i nie ma przykrych niespodzianek na ubraniach.

Fakt, na ciemnych też przetestowałam i nie ma śladów po kapsułkach surf :)

Mialam i potwierdzam ,są fajne :)
No niestety ale ariel to jedyny żel do prania który powodował u mnie na karku straszną wysypkę. Nie polecam

Ja używam Surf. Jest wydajny, niedrogi, po promocji jest jeszcze tańszy, dobrze dopiera, ładnie pachnie i nie uczula. Piorę w nim także rzeczy dziecka i wszystko jest ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja szukam obecnie czegos delikatnego, bo co chwile jakies uczulenia łapie... może jest coś antyalergicznego?

A moze sprobuj kapsułek do prania??

a są jakies takie delikatne?? bo ja jeszcze nigdy nie prałam w kapsulkach

są rózne rodzaje, najlepiej wejsc sobie na notino i poprzegladac, bo tam maja calkiem spory wybór takich rzeczy i to w fajnych cenach

płyny persil ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry