Widok

Jaki pogrzewacz do butelek polecacie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Proszę napiszcie jakie macie podgrzewacze do butelek i czy jesteście z nich zadowolone i czy np. pasują do butelek różnych firm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja się jeszcze przyłączę z pytaniem. Ile mniej więcej trwa podgrzanie wody na mleko w podgrzewaczu? Bo zastanawiam się czy nie będzie szybciej wypracować sobie odpowiednie proporcje wrzątku i zimnej wody, które wystarczy zmieszać i dosypać mleko.
Korzystaliśmy z podgrzewacza marki tommee tippee, 3 lata temu kosztował trochę ponad 100 zł. Służył nam nie tylko do podgrzewania mleka ale również później: wody, napoi, słoiczków. Co do czasu podgrzania wody nie odpowiem bo nie pamiętam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam tommee tippee i czas podgrzania zalezy od ilosci mleka w butelce, srednio ok. 5 min. Jak nie chcesz wydawac kasy to sprawdzi sie termos z przegotowana woda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie zbedny wydatek.Stal nieużywany.Szybciej wymieszać goraca wodę Z zimna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja kupiłam używany baby ono chyba. Bez sensu włączać żeby podgrzać mleko i wyłączyć. Syn był na piersi i jak przeszliśmy na mm nie było mowy żeby czekał aż podgrzeje wodę i wsypie mleko, zapewne obudziłby cały blok. Więc moja metoda jest taka. Mam pudełeczko które ma cztery przegrody,w każdej odmierzone mleko. Podgrzewacz włączony cały czas, nie ciągnie dużo prądu bo ma termostat a tym samym nie spali się,mam ustawione pokrętło na jednej pozycji i wiem jaka zawsze jest temperatura wody, najbardziej przydatne w nocy. Mały budzi się, wyjmuję butelkę z podgrzewacza, wkładam następną, dosypuje z pojemnika odmierzone już mleko i w 10 sekund mleczko gotowe :-) Moim zdaniem świetny sprzęt, włączony non stop prawie miesiąc.

nie używałam podgrzewacza przy żadnym z mojej dwójki i nie był to żaden problem. jak robiłam na bieżąco - mieszałam ciepłą z zimną (raz dwa wykumasz, ile na podziałce potrzeba wrzątku, a ile musisz dać zimnej); jak chciałam odgrzać zrobione np. godzinę wcześniej a niedopite - wstawiałam na chwilkę do małego garnuszka z wrzątkiem; bezproblemowo, a stówka w kieszeni :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry