Widok

Jaki prezent na chrzciny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, w najbliższej przyszłości mamy chrzciny, mąż ma być chrzestnym córeczki swojego przyjaciela. Nie mam pojęcia co się teraz kupuje na prezent, ew. pieniądze, ale też nie potrafię przewidzieć ile jest ok. Wiem, że to sprawa indywidualna, ale może dacie jakieś wskazówki?
Z góry dzięki :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może poprostu zapytaj Rodziców ........niektórzy kupuja łańcuszki, srebrne łyżeczki pamiątkowe, inni w uzgodnieniu z Rodzicami dziecka np. krzesełko do karmienia lub inne przydatne rzeczy , daja maty edukacyjne a niektórzy poprostu kopertę z kasą .......
saraka dostala wiele rzeczy,ale najlepszy prezent,bo potrzebny i praktyczny dostala od chrzestnej-lezaczek-bujaczek fisher price'a
image
No właśnie pytałam i nic nie powiedzieli :) Problem w tym, że mała jest chrzczona późno, bo ma juz rok i 3mce.
image
image
ja bym ci poleciła "Krzesełko uczydełko"
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziecko jest w takim wieku, że spokojnie znajdziesz dla niego fajną zabawkę edukacyjną. Ewentualnie pieniądze lub bon ze sklepu dla dzieci (w lepszych sklepach mają) wiesz wtedy, że rodzice nie kupą nic sobie a wydadzą to na malucha.
Ja też jestem za kupowaniem czegoś dla dziecka, a nie żadnych tam złotych łańcuszków. Ja jako chrzestna kupowałam huśtawkę. Zapytałam najpierw czy się przyda.
mój synek dostał piękny posrebrzany obrazek z Matką Boską, można go powiesić np. nad łóżeczkiem dziecka, to od Chrzestnego, od Chrzestnej złoty łańcuszek, dostał też takiego ręcznie robionego Aniołka, ale myslę że taki obrazek to piękna pamiątka, można wygrawerować życzenia, albo jakąś piękną myśl...
Mój mąż chrześniakowi podarowal srebrny smoczek z wygrawerownym imieniem Młodego + datą narodzin oraz godziną ( to tak na pamiątkę i na przyszłość :)). Do tego dokupiliśmy jeszcze matę edukacyjną i książeczkę - pamiątkę chrztu świętego, w której wypisaliśmy życzenia :)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
u nas wyglądało to tak że matka chrzestna ubierałą małego do Chrztu(oczywiście aj wybierałam ,bo tak sobie życzyła) a chrzestny piekny złoty łańcuszekz medalikiem
z fajniejszych rzeczy dostaliśmy krzesełko do karmienia i łóżeczko turystyczne, obydwa prezenty super trafione :) fajnym prezentem jest np. też mata edukacyjna
nie doczytałam, że to już taki duży dzieciaczek :) może więc rowerek? za chwile wyrośnie z wózka, a taki rowerek to koszt 200-300zł
prezent na chrzest to niezłe wyzwanie, sama byłam już 3y razy chrzestną mamą. Najlepiej chyba uzgodnić z rodzicami dziecka, ja tak robiłam i za każdym razem chcieli coś innego. Raz to była łyżeczka z grawerowaniem, raz ubranko do chrztu. Nigdy nie chcieli pieniędzy, aby dziecko miało pamiątkę :). Trochę przy tym zachodu dlatego za drugim razem szukałam w internecie (kupiłam śliczny srebrny obrazek z aniołem stróżem, z tyłu z grawerowaną dedykacją) znalazłam fajny sklep ( dochrztu.pl ), podaję bo może komuś się przyda i czas zaoszczędzi na szukanie (mnie go bardzo brakuje). Polecam, rzetelny sklep i dobrej jakości produkty :)
Nie spotkałam się jeszcze z propozycjami z Waszej strony na takie coś:

http://crystals.pl/detale.html?id=605

http://crystals.pl/detale.html?id=613

Zastanawiam się nad taką wygrawerowaną pozytywką dla chlopca, znalazłam to przed chwilą i nie wiem co myśleć:) Mi osobiście brakuje jakiejś pamiątki z chrztu, choćby łyżeczki..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry