Widok

Jaki przewijak ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, doradźcie mi proszę jaki mam kupić przewijak na łóżeczko?
mam łóżeczko 140/70 i nie wiem czy kupić taką drewnianą półkę np. firma Klupś ma taką rozmiar 78x54 cena 50zł.
Czy zwykły standardowy przewijak ceratkowy 80x50?- tylko one chyba nie mają tak stabilnego dna - wydaje mi sie, że pod już większym dzieckiem jak bedzie miało już ok 10 kg to bedzie wyginał :/ - a może się mylę?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikt mi nic nie poradzi? :((
Ja tylko tyle napiszę, że im większe dziecko tym trudniej Ci będzie przebierać na przewijaku. Słyszałam ze przewijaki sprawdzają się najlepiej przy malutkich smykach. Później jak dziecko siada lub wstaje to już go nie położysz na przewijak tylko pieluchę się zmienia na stojąco.

Nie do końca na temat napisałam... :)
maritiki@op.pl
przewijak kupiłabym tak nakładany na łózeczko z ceratką - uzywasz go max do 4-5 miesiaca wg mnie dłuzej po pierwsze jest niebezpiecznie ( w zasadzie jak tylko dziecko nauczyło się samo obracać na boczki przenisłam ten przewijak na duze łózko ) po drugie - nie wygodnie , po trzecie 10 kg dziecko to juz z reguły dziecko bisko roczne - takich juz napewno nie kładziesz na przewijak :-)) zmieniasz pieluche na stojąca, na łózku , w biegu hihihi :-)0
Asiulka, my chcemy kupić taki nakładany na łóżeczko na desce i jakieś ceratki czy nakładki na zmianę. Są też takie które można kłaść na łózeczku na materacu, ale jak dziecko podrośnie to będzie niepraktyczne rozwiązanie. Zobaczę co wymyślimy dziś w Akpolu, bo jedziemy po zakupy dla maleństwa.
image
image
my mamy z akpolu,największy,mamy go na komodzie,można też do łóżeczka przymocować,jeszcze troche nam posłuży:)
image
bociany, jaki jest rozmiar tego przewijaka?
image
image
gosia szczerze to nie wiem:)ale to był najdłuższy ze wszystkich i najszerszy,nie mam centymetra,żeby zmierzyć.to chyba ten
http://allegro.pl/item599459326_przewijak_berber_nowosc_2009_przewijaki_80_cm.html
image
Zmierzyłam łóżeczko, mamy standardowe 70x140. Nie chcę za dużego przewijaka żeby się nie bujał. A jak się go przymocowuje do łóżeczka? Bo jeśli się da "na sztywno" to chętnie wezmę jak największy.
image
image
Te zwykłe (sztywne, pokryte ceratą) przewijaki są bardzo dobre. Nic się nie wygina, a mój klopsik waży już ponad 6kg.
Gosi są mocowanian do łóżeczka,Natala ma 8 kg a przewijak daje rade:)
image
No to świetnie :)
image
image
ja mam zwykły ceratkowy, wiekszy -taki wystajacy za łóżeczko. moja córka ma już ponad rok i wazy ok 12 kg nadal przewijak lezy na łóżeczku. bardzo mi sie przydaje nawet gdy ubieram ja na spacer ...
image
image
ja miąłm sztywny przewojak kładziony na łózeczko - do tego pokrowiec z frotte - w zupełności wystarczy

10 kilowego malucha już za bardzo i tak nie położysz na przewiojaku bo bedzie za duzy
mój synek ma 2 latka i 14,5 kg :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
sa jeszcze przewijaki ścienne , mocowane na scianie (skladane i rozkladane). my taki mamy drewniany, jest naprawde fajny i funkcjonalny. nasz jest firmy smart meble- mozna kupic na allegro.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

do góry