Widok

Jaki rozmiar biustu? 85D czy E?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam 85cm pod biustem i 105 w biuście, więc jaki mam rozmiar stanika kupić, to jest na pograniczu 85D/E, a chce zamówić na allegro i nie wiem jaki,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wlasnie o to mi chodzilo :)
A majtki, skarpetki, rajstopy, nie zostawiaja Ci sladow na ciele?
Stanik nie moze cisnac. Przy ciasniejszym obwodzie trzeba przeliczyc miseczke. (btw, nie ma czegos takiego jak"male A". W ogole nie ma czegos takiego jak "miska A" - miseczka A ma rozne wielkosci zaleznie od obowdu). Dobrze dobranego stanika nie czujemy na ciele, nie przesuwa sie, nei podjezdza. A slady - coz, ja mam czasem rano odcisnieta na twarzy poduszke. Poduszka za mala i za ciasna?
Jeszcze jedno - troche za luzny obwod paradoksalnie zostawia nieraz gorsze slady, niz naprawde dopasowany. To tak jak z butami, troche za duze obcieraja i sa duzo bardziej niewygodne, niz te naprawde dopasowane:)
Lili,

wiem że nie ma czegos takiego jak małe A ale wczesniej pasowały tylko niektóre A z serii o tym samym obwodzie i własnie te mniejsze :) ale nie w tym rzecz

bielizna zostawia slady ale jednak nie czuje zeby mnie usciskała a jak zapne stanik na ostania haftke to czuje ze mnie cisnie..

wiec jak to jest chodzi o to zeby cisło? czy moze potem sie tego juz nie czuje .. nie pisze rzecz jasna o miseczce ale o obwodzie

zapiety luźniej nie zostawiał sladów i nie cisnął i w ogole czułam sie w nim swietnie ale zgodnie z przedstawiona teoria był za luźny...
kryterium stanowi nie maksymalnie ciasny obwod, a dobre podtrzymanie piersi! nie musisz brac megaciasnego obwodu jezeli luzniejszy prawidlowo podtrzymuje Twoj biust
Obwód ma podtrzymywać, nie uciskać - ale paradoksalnie większy dyskomfort można odczuwać, jeśli jest za luźny. No i jeśli latami nosiło się za luźne obwody, początkowo dobrany stanik bywa szokiem: Tu może pomóc przedłużka.
A jeśli faktycznie masz pod biustem 78cm, proponuję eksperyment:
idź do dowolnego bieliźniaka, weź stanik z obwodem 70 (Tak, siedemdziesiąt) i zapnij go pod biustem tak, żeby miseczki były na plecach - chodzi o przymierzenie samego obwodu. Częsty bowiem błąd polega na sięganiu po ciaśniejszy obwód bez odpowiedniego przeliczenia miseczki - wtedy stanik ciśnie, bo miska za mała, a dziewczyny zrzucają to na niewinny obwód:).
Jeśli ta siedemdziesiątka okaże się jednak być w porządku, to trzeba przeliczyć miseczkę - skoro nosiłaś 75A, to CO NAJMNIEJ 70C, jeśli nie 70D. Jest to logiczne, jeśli uwzględnimy, że obwody rosną o 5 cm, a miseczki tylko o 2cm:)
prosze o pomoc dziewczyny.
w biuscie mam 92 cm natomiast pod biustem 78 cm. jaki jest moj rozmiar biustonosza??
Agatha, gdzie jest ten sklep na Węglarskiej? Ja się boję, że do karmienia to nic nie kupię :/ bo o ile przed ciążą dało się coś kupić, to teraz jest masakra... A po porodzie biust się powiększy :/
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

wg podanego wcześniej przez dziewczyny linka wychodzi 70E. Zajrzyj i wpisz swoje dane po lewej stronie :)
dzieki;) nie zauwazylam go ;)
wg mnie to wole 85E
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
70J rozmiar polski lub brytyjski 70G
Poczytaj na ten temat. Strona: http://lobby.blox.pl/2009/03/Bedac-mloda-brafitterka.html
cześć dziewczyny czy w Trójmieście jest miejsce gdzie doradzą mi z doborem dużego stanika? jak tak to podajcie adresy gdzie, bo nie wiem czy te wyżej z 2008r. są aktualne
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
i co nikt nic nie wie?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ostatnio na Dmowskiego widziałam sklep z dużymi stanikami, nawet miałam powiedzieć o nim sistrze, ale zapomniałam.;) nie pamiętam jak się nazywa, ale jest mniej więcej po środku- patrząc w stronę dworca.
Lingeria na Dmowskiego (w Gdyni na Żwirki i Wigury). Tylko i wyłącznie, reszta przy tym sklepie wysiada.

A jak już tam nauczą Cię dobierania rozmiaru, to polecam internetowy sklep Ewy Michalak - staniki do ogroooomnych dekoltów nawet w ogroooomnych rozmiarach :)
no właśnie to ten sklep :) dzięki Agatha.

a czy są tam też małe staniki?
bo ja poszukuje 65 pod biustem, ale nie wiem jaka miseczka, bo dopiera niedawno okazało sie że całe zycie nosiłam za duży obwód stanika i wkurzałam sie że mi podjeżdża do góry:)

a w sklepach typu triumph wogóle zapomnij o rozmiarze 65- nie produkują. w atlantiku są, ale fason mi sie odpowiada, w esotiq-u też są ale tylko klasyczne: czarne, beżowe i białe, a ja chcialabym jakiś taki fajny a nie zwykły gładki...
Pewnie, że mają tam 65-tki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry