Widok

Jaki sport dla 12 latka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chciałabym zapisać syna na jakieś zajecia sportowe.
Syn na 12 lat , jest wysoki i masywny chciałabym aby sport wpłynał na jego zwinność oraz koordynacje ruchową. Chłopak chodzi do klasy basenowej ale to mało jak na jego pokłady energii i siły więc może sztuki walki? Tylko jakie? Fajnie gdyby dodatkowo kształowały charakter?
Proszę o propozycje sportu,klubu, trenera.
Dodam ze jeżdzimy na łyżwach i rowerze- piłka nożna odpada bo biegać nie lubi:)zawsze stoi na bramce.
Lokalizacja Gdynia
dzięki:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
osobiście syna wysłałabym na karate -przydatne i kształtuje charakter - niestety mój syn póki co nie przejawia zapędów w tym kierunku no ale jest tez młodszy ...moze kiedyś kto wie..
ja bym na judo zapisal. Zdecydowanie bardziej uwolni swoje pokłady energii. Jest sportem bardziej kontaktowym a przy tym bezpieczniejszym. Chodzilem w wieku 9 lat i milo wpominam. Kiedys klub wybrzeza gdańsk byl w Gdansku glownym, teraz nie wiem na ile sie pozmienialo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
judo, klub Galeon w Gdyni

może aikido?
Karate odradzam to najgorszy wybór.
Dlaczego karate to zły wybór? A co piłka nożna lepsza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam taekwon-do ITF.
jak jeździ na łyżwach, to polecam hokej. HUKS NIEDŹWIADKI - super sprawa dla takiego chłopaka, napewno tu spożytkuje nadmiar energii. Trenerzy świetni. Polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Sport

Karnet do oddania (4 odpowiedzi)

Odstapie karnet na silownie Zdrowit. Na 9 miesięcy cena 139 zł. Wykorzystano 3 miesiące. Umowa...

Czy warto uprawiać sport? (13 odpowiedzi)

Tak się składa, że większość moich kolegów nie uprawia żadnego sportu. Ich zdaniem nie jest on im...

Cbd i trening siłowy (46 odpowiedzi)

Czytając artykuły w internecie natrafiłam na temat cbd. Podobno znajdują zastosowanie w treningu....

do góry