Widok

Jaki wózek dla dwójki - noworodka i dwulatka???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozglądam się za wózkiem, który zmieści się do Forda Fiesty (czyli szerokość do 59 cm), najlepiej jeden za drugim. Aczkolwiek obawiam się, że niektóre z tych wózków mogą być wywrotne lub prowadzić się ciężko. Biorę pod uwagę phil & teds, ale nie wiem jaki model, żeby był wygodny dla noworodka i dla starszaka. Biorę też pod uwagę ABC Design Tandem deluxe. Macie jakieś doświadczenie z tymi wózkami? A może znacie inne modele, które są na tyle wąskie, żeby zmieściły się do Fieścinki i na tyle komfortowe, żeby pasowały dla noworodka i starszaka???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
waski i maly po zlozeniu jest wozek tandem cabrio jak pamietam. firmy kees
Ja polecam ABC ZOOM DESIGN....zarąbisty wózek!!!różne możliwości ustawień....gondola i spcerówka ustawias zjak tylko chcesz!rewelacja!składa się do bardzo małych rozmiarów,jeszcze mniejszy niż niektóre wózki pojedyńcze!Ja włąśnie taki używam w tej chwili i naprawde jest super;)Jest wąski,wszędzie się wjedzie a przy tym bardzo łatwo się prowadzi.Duży kosz na zakupy...super;)WIadomo,pchać trzeba troche mocniej niż pojedyńczy ale jak sie przyzwyczaisz to spoko;)A i na karwęzniki wjeżdżam normlanie podnosząc tak jak zwykły wózek pojedynczy.Pooglądaj sobie na allegro.Można dostać używany o wiele taniej niż sklepie.Super ja polecam!!!
Wprawdzie najlepiej znasz swoje starsze dziecko i indywidualne potrzeby używania wózka ale gdyby to o mnie chodziło - a mam dwu i półletnią córkę - to kupiłabym tylko dostawkę, żeby starsza mogła stać.
Widuję takie rozwiązania w praktyce i chyba się sprawdzają.

No... chyba że starsze może być zazdrosne lub planujesz dalsze wypady...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
własnie też mam ten problem, "nowy" się urodzi jak starsza bedzie miała 2 latka. Nie jest na tyle "mobilna" żeby chodzić zawsze bez wózka. Próbowałam różne wózki typu tandem w sklepach i wszystkie są cieżkie, sztywne, niewygodne, a jak jeszcze wsadzę dzieci i zakupy to chyba padnę szybciej niż gdziekolwiek ujadę. Zniechęciłam się zupełnie. Nie wiem czy któryś bez problemu wsadzisz do fiesty.
I wymyśliłam, że kupię normalny wózek głęboki + dostawkę buggypod.
image
image
spotkalam pania z p&t
siedzenia sie nie rozkladaja
daszek chroni tylko przed wiatrem
na spacer w lepsza pogode owszem
kupilam abc zoom
jest duzy, ale rama jest dosc lekka, jak na podwojny wozek
nie wiem czy zmiesci sie do twojego auta
osobiscie mi sie bardzo podoba britax b-dual
jednak moj luby wolal zeby dzieci na siebie zerkaly, a nie siedzialy jedno pod drugim
prowadzi sie go fajnie, jedynie trudniej wjeżdżać na wysokie krawezniki
tez myslalam nad dostawka, ale jednak starsza corka sypia w ciagu dnia
kilka razy wyszlam z nia za reke, tak zeby zdazyc do domu na drzemke, a niespodziewanie odleciala mi po drodze i mialam dzwiganie
dobrze, ze bylam bez bobasa, bo byloby ciezko

britax jest najbardziej zgrabny i podobno ladnie sie sklada
britax strasznie "twardy"
poza tym wydaje mi się że dzieci w tych tandemach mają bardzo mało miejsca, są wręcz "przygniecione". Może dla roczniaka i noworodka to ok, ale dwulatek chyba jest już za duży
image
image
corka ma 2 lata
a jeszcze odnośnie p&t to na forach mamy mówią, ze rama jest dość tandetna
co do abc to jakość jest super, siedzonko dla starszaka jest bardzo obszerne.
nie mam zastrzeżeń co do pasow, kolek, bagaznika
kupilam uzywany
myslalam, ze obejdzie sie bez podwojnego wozka, ale no coz
a ten abc nie jest za długi? jak się nim podbija pod krawężniki? wjeżdża do autobusu? na podjazdy dla wózków?
image
image
ja dla blizniakow mialam taki http://allegro.pl/kees-twin-k-2-wozek-dla-blizniakow-gleboki-z-gon-i2217394785.html mozesz zrobic tak ze dokupujesz miekka gondolke dla noworodka a drugi bobas juz bez
polecam wozki obok siebie - ten kees latwo sie podbijal lekko sie manewrowalo :) i byl stosunkowo lekki przy poprzednim wozku ktory mialam
a najwazniejsze nie blokowal przejscia w autobusie czy w sklepie
Ja mam 2,5latkę i 7m. córeczkę, mamy mutsy duoseat. (mieliśmy wcześniej mutsy, dokupiłam tylko podwójne siedzisko, do tego, berierkę aby było wygodniej i oryginalną folię deszczową i mamy śpiworek regulujący dla nowodorka)
Ja jestem bardzo zadowolona,lekko,wygodnie. Ale to rzecz gustu. Niestety w wózkach podwójnych trzeba isć na kompromis
abc- na wysokie krawezniki trzeba sie oprzec o raczke( cwiczysz miesnie)
do autobusu nie probowalam, ale nawet z pojedynczym wozkiem boje sie jezdzic autobusem
odnosnie podjazdow dla wozkow- jest bdb
latwo skreca, na prostej drodze mozesz go prowadzic jedna reka
nie jest mega dlugi
widac, ze dzieciom jest w nim wygodnie
na prostej drodze to wiesz, każdy wózek łatwo skręca ;). Ja na moje nieszczęście nie mam prostej drogi i muszę jeździć autobusami. Dlatego to podbijanie mnie dręczy
ja nie polecam Pand T, mialam vibe, bo najlzejszy, ale plecy mi nawalily, kupilam uzywany i na ebayu go sprzedalam bez strat wiec ok, ach szkoda bylo, do tego moja mlodsza jest b.dluga i nie miescila sie z glowka, a starsza to juz w ogole, ale moje okazy sa nieprzecietne...

ja gdybym jeszcze raz wybralabym to bugaboo donkey, cena zabojcza, ale pewnie namowilabym meza, choc jak ja rozgladalam sie to byla to w miare nowosc...zmiesci sie wszedzie, nawet w normalne drzwi...i mijam go na zywo w londku i jest super, moj faworyt, wart ceny itp...

a z doswiadczenia mam 2 spacerowki, i jak jestem sama to biore Nell w spacerowke, a jak podrozejmy na lotniskach mamy 2 i tak radzimy sobie, no problem z pakowaniem do bagaznika ;-)

rodzilam we wrzesniu , wiec Blanka miala 1.9 miesiecy, ale do grudnia jezdzilysmy P&T, bo po 3 miesiacahc ledwo ruszalam sie, pozniej juz tylko na nogach, ale glownie ide na plac zabaw i szaleje, wiec no problem, a jak dalej, to biore samochod itp...

ps. moje dwojka w grudniu wazyla ok 24kg w wozku plus ciuchy, plus 10kg wozka, to jest cos, teraz wymienilam na 10.5kg Nell plus 6kg wozek i jest duzo lepiej z moimi plecami...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie czytalam powyzszych wypowiedzi, ale to co o P&T to calkowicie nieprawda, siedzenia sie rozkladaja oba...folia przeciwdeszczowa jest, cocoon jest itp...rama very ok no i hamulec na raczce rewelka ulatwiajaca zycie dla wysokich...
Polecam dostawkę - sprawdza się idealnie dziecko starsze może stać a jak był zmęczony to usiadł a nogi włożył pod wózek, nie da się spać ale akurat mój nie sypia już w ciągu dnia.
Ja mam bugaboo cameleon z dostawką. Jesli jestes zainteresowana, mogę sprzedać komplet za 2000 pln
A co myslicie o bugaboo donkey? Fajny bo można używać nawet jak starszak już nie chce siedzieć w wózku. Ja nie używałam więc nie mogę polecić ale bardzo ciekawe rozwiązanie. Hmmz ciekawości sprawdze jak sie składa i jakie ma wymiary.
http://youtu.be/f1XlFswmpaw

i znalazłam fajny filmik dla donkey-a ale cena powala szczerze mówiąc.
Osobiscie uzywam Phil and tads i szczerze nie jestem az tak zadowolona jak myslalam ze bede :(
Wozek ciezki, jak jezdze autem i zdarza sie ze kilka razy musze go wyciagac i pakowac to mam dosyc. Moj mały ma dopiero 1,5miesiaca a juz ledwo sie miesci w gondoli a jakos mam obawy kłasc go bez gondoli na tym miekkim oparciu. Coreczka raczej na spacerkach biega na nozkach niz w wozku ale czasem gdy musze gdzies szybko podejsc czy jestem w sklepie to widze ze jakos dziwnie siedzi bo siedzisko jest małe i krotkie.
Gdybym miala jeszcze raz wybierac to bym go nie kupila chociaz przy zakupie zalezalo mi aby wozek ktory bede miala mozna bylo pozniej uzywac jako wozek pojedynczy dla jednego dziecka.
Donkey w ogóle leciutki jest i taki poręczny, bardzo mi się spodobał w sklepie, ale ta cena.... masakra

te podwójne wózki to niestety mają to do siebie że niestety nigdy nie beda takie wygodne jak zwykłe pojedyncze, musiałyby być wtedy jeszcze wieksze i jeszcze cięższe
a ja jeszcze jestem ciekawa czy znalazłby się ktoś chętny na odkupienie takiego wózka jak bugaboo donkey bo gdybym była pewna, że odzyskam choc częśc pieniążków to kupiłabym go.
na pewno!
jeszcze zależy za ile byś go chciała sprzedać
Bimka a gdzie w Trojmieście można obejrzeć ten wózek?
Ja przy pierwszym dziecku miałam 2w1 Passo z euro cart i gdy urodziło się młodsze to dla starszego kupiłam dostawkę, mam jeszcze taką przyczepkę rowerową, więc jak młodsze będzie już porządnie siedzieć to w lato będę wozić je w tym.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry