Widok
delti emu, dla mnie super. Miałam rozne wcześniej ale przy drugim trafiłam na ten wózeczek i dla nas ważne,że mieścił się nam do bagażnika a mały samochód i te skrętne kółka fajne no i leciutki. mała ma 2,5 roku to już przestaliśmy nim jeździć bo chodzi samopas;) ale nie kupowaliśmy nic innego najpierw w gondoli była, potem w spacerówce.
jejuuuu, też tak miałam, jak byłam w ciązy. ;PP wózki mi się dosłownie śniły to było straszne. wybierałam go kilka miesięcy aż w końcu stanęło na Orbit Baby G2 dla mnie jest, szczerze mówiąc, niezawodny. mam do od paru miesięcy no i nic się nie psuje, nie trzeszczy, nie skrzypi, nie chyboce (a przetrenowałam różne drogi, uwierzcie ;PP). a poza tym i mi, i mężowi spodobała się wielofunkcyjność w domu bardzo fajny, jako kołyska (a nie mamy zbyt dużo miejsca, żeby kupić i postawić oddzielnie różne akcesoria typu właśnie kołyska).
Ja mam jedo fyn 4 ds i moge go z czystym sumieniem polecic:-)duza gondola,wygodna spacerowka z długim oparciem,skretne kola-daly rade zima,duzy kosz na zakupy:-)
Przed zakupem bralam tez pod uwage Mure4 i Emaljunge smart duo combi z naciskiem na MURE4,ALE NIESTETY JEST ona duzo ciezsza od Jedo a ja dzwigam wozek na 3 pietro i mieszkam na Dzialkach Lesnych w Gdyni-dzielnica "pod gorke"
Przed zakupem bralam tez pod uwage Mure4 i Emaljunge smart duo combi z naciskiem na MURE4,ALE NIESTETY JEST ona duzo ciezsza od Jedo a ja dzwigam wozek na 3 pietro i mieszkam na Dzialkach Lesnych w Gdyni-dzielnica "pod gorke"
Agnieszka - koniecznie jedź do sklepu i wypróbuj sobie wózki :] nie polecam Akpolu w Gdańsku - bo nie ma miejsca do jeżdżenia ;) nawet ciężko z brzuchem przeciskać się między wózkami :]
w ciąży miałam kilka typów - żadnego z nich nie kupiliśmy ;)
byłam prawie pewna Roana Marity - póki właśnie nim nie pojeździłam(tu wykreśliłam wózki bez skrętnych przednich kół) i nie zobaczyłam jak głośno składa się budka :] chociaż wielka gondola i fajne bujanie do mnie mocno przemawiały ;)
mamy dokładnie taki wózek http://allegro.pl/wozek-concord-fusion-wszystkie-mozliwe-dodatki-i2282062460.html (ale bez fotelika i gondoli)
gdybyśmy przed zakupem 1 wózka wiedzieli to co wiemy teraz ;) to albo byśmy od razu kupili zestaw z gondolą http://allegro.pl/wozek-concord-fusion-gondola-blue-city-i2278082314.html
albo kupili jakikolwiek wózek głęboki, używany, z dużą gondolą - a później spacerówkę Concord Fusion :] http://allegro.pl/e163-wozek-gleboko-spacerowy-fusion-concord-i2272019064.html
w ciąży miałam kilka typów - żadnego z nich nie kupiliśmy ;)
byłam prawie pewna Roana Marity - póki właśnie nim nie pojeździłam(tu wykreśliłam wózki bez skrętnych przednich kół) i nie zobaczyłam jak głośno składa się budka :] chociaż wielka gondola i fajne bujanie do mnie mocno przemawiały ;)
mamy dokładnie taki wózek http://allegro.pl/wozek-concord-fusion-wszystkie-mozliwe-dodatki-i2282062460.html (ale bez fotelika i gondoli)
gdybyśmy przed zakupem 1 wózka wiedzieli to co wiemy teraz ;) to albo byśmy od razu kupili zestaw z gondolą http://allegro.pl/wozek-concord-fusion-gondola-blue-city-i2278082314.html
albo kupili jakikolwiek wózek głęboki, używany, z dużą gondolą - a później spacerówkę Concord Fusion :] http://allegro.pl/e163-wozek-gleboko-spacerowy-fusion-concord-i2272019064.html
a ja Ci polecam najpierw kupic sobie zwykly wózio na paskach (ktory plynie) np martine
a na spokojnie wybrac wiedzac czego juz lepiej oczekujesz od wozka lekka spacerowke - a nie kombosy robic.
ja mam xa jestem z niego zadowolona - spacerowka jak dla mnie nie ma minusow ale w wersji z gondola dla lekkiego dziecka mial za twarde resory i trzebabylo jezdzic z 4l napojow w koszyku zebu lepiej amortyzowal ale z ato plus to mega wygodny sposob noszenia(sa uchwytyi po bokach,lub za daszek) i wyjmowania gondoli co bylo dla mnie bardzo wazne gdyz nie zostawialam gondooli w piwnicy tylko sama rame.
czasem warto tez kupic gondole ktora mozna wpiac i do "parasolki" i do wiekszej spacerowki i np wtedy nie trzebba sie martwic ze grzmot w bagazniku sie nie zmiesci na szybkie wypady do sklepu czy na miasto a nie wertepy
a na spokojnie wybrac wiedzac czego juz lepiej oczekujesz od wozka lekka spacerowke - a nie kombosy robic.
ja mam xa jestem z niego zadowolona - spacerowka jak dla mnie nie ma minusow ale w wersji z gondola dla lekkiego dziecka mial za twarde resory i trzebabylo jezdzic z 4l napojow w koszyku zebu lepiej amortyzowal ale z ato plus to mega wygodny sposob noszenia(sa uchwytyi po bokach,lub za daszek) i wyjmowania gondoli co bylo dla mnie bardzo wazne gdyz nie zostawialam gondooli w piwnicy tylko sama rame.
czasem warto tez kupic gondole ktora mozna wpiac i do "parasolki" i do wiekszej spacerowki i np wtedy nie trzebba sie martwic ze grzmot w bagazniku sie nie zmiesci na szybkie wypady do sklepu czy na miasto a nie wertepy
Kochana jesli podoba ci się mura to nie rozmyslaj nad innymi. Skoro to twój typ to kupuj. Ja mogę polecić z czystym sumieniem, sama mam mure4 dla synka i zatrzymam ja dla kolejnego dzieciatka..u mnie sprawdził się w 100procentach, waga faktycznie jest większa ale dla mnie to raczej nie był problem. Jedyny minus to ta budka, ale w modelach po2011 roku już jest ok. Polecam.
My mieliśmy Murę 4 i nie żałuję wydanych pieniędzy. Wózek super się sprawdziła w każdych warunkach i w każdym terenie, byliśmy z niego bardzo zadowoleni. Tylko że właśnie lekki to on na pewno nie jest, ale jak mieszkasz w domku to nie powinno to przeszkadzać. Ale chyba właśnie dzięki tej wadze tak super się go prowadziło ( i wcale nie było czuć że on tyle waży).
no to Agnieszka. Najlepiej jedź sobie do sklepu z wózkami i sobie popróbuj. Nie ma innego wyjścia skoro nie masz żadnych preferencji.
Ja ci powiem, że lubię skrętne, ktoś inny że absolutnie nie skrętne. A to ma być Twój wózek.
Ale. Ja bym zrobiła tak: skoro rodzisz w grudniu to na zimę kupiłabym tylko wózek głęboki bez skrętnych kół, bez skrętnych osi, na dobrej amortyzacji (noworodek NIE MOŻE mieć twardego wózka, bo na każdej nierówności, na każdym wertepie bedzie się spinał, a to nie dobrze dla napięcia mięśniowego). Emmaljunga bardzo dobra firma, ma takie wózeczki.
A na lato kupiłabym już typową lekką spacerówkę ze skrętnymi kołami.
Ja ci powiem, że lubię skrętne, ktoś inny że absolutnie nie skrętne. A to ma być Twój wózek.
Ale. Ja bym zrobiła tak: skoro rodzisz w grudniu to na zimę kupiłabym tylko wózek głęboki bez skrętnych kół, bez skrętnych osi, na dobrej amortyzacji (noworodek NIE MOŻE mieć twardego wózka, bo na każdej nierówności, na każdym wertepie bedzie się spinał, a to nie dobrze dla napięcia mięśniowego). Emmaljunga bardzo dobra firma, ma takie wózeczki.
A na lato kupiłabym już typową lekką spacerówkę ze skrętnymi kołami.