Widok

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za wózkiem, nie wazne jaka cena wazne by byl najlepszy :)) Jakie polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie fajne jest to w maxi cosi mura - iż po mimo wagi prowadzi się go rewelacyjnie... jest bardzo zwrotny, super się nim jeździ po polskich wertepach... nie trzeba go podbijać na dojazdach do krawężnika... dziecko się w nim nie poci... dla mnie ważne było aby wózek miał zwrotne koła oraz siedzisko montowane przód - tył... dlatego zdecydowałam się na mure...
ale im dłużej korzystam z tego wózka, tym więcej wad w nim widzę... zajmuje dużo miejsca, kiepsko się składa... jak gdzieś jedziemy to praktycznie rozkładamy go na części pierwsze (trochę to upierdliwe)... i to siedzisko mi się wydaje jakieś małe :P ale może to tylko moje wrażenie...
ja polecam emaljunnga smart duo combi używałam go 2 lata i spisał się na medal.gondola duża -młody jeździł w niej prawie rok. spacerówkę można umieścić w dwóch rożnych kierunkach...

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1288
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem świeżo upieczona mamą i może nie mam takiego doświadczenia jak reszta na forum ale od kilku tygodni używam wózka JAne MUUM i jak dla nas spisuje się dobrze. Głównie babcia zadowolona bo łatwo jej się go prowadzi i ma duży,wzmocniony ]kosz to i nie kłopocze się z zakupami.Bezpieczny, stabilny i co też dla nas ważne małe rozmiary po złożeniu więc śmiało mieści się w bagażniku
Ja tez z Jane ale Nomada mam
Kupiłam niedawno ale już ocenić mogę pozytywnie , porządne wykonanie, lekki w noszeniu i prowadzeniu, z krawężnikami czy schodami problemów niet, wszystko w porząsiu
No i wizualnie tez mi odpowiada
a ja miałam stoka, mura i jane nomad i tylko ten ostatni zostawiłam na wszelki wypadek (w razie kolejnego dziecka). Stoke tylko do galerii handlowej, mura za ciężki a nomad do wszystkiego, obrotny, idelany do lasu i leciutki:)
Właśnie czytam opinie o muum i chociaż ich mało to same pozytywne
szkoda że tak mało mam isę wypowiada no może dlatego ze to nowośc .....
ja sie przymierzam do jego zakupu własnie. wizualnie i funkcjonalnie mi ise podoba, waga jak najbardziej mi odpowiada, czytałam że w obsłudze jak wszystkie JANE bardzo prosty i wygodny
Mam tylko pytanko do użytkowniczek o kosz - wystarczającą ma wielkość? I co dostałyście w zestawie w sklepie - jeszcze nie byłam pytac- czy jest folia i moskitiera i pokrowiec na nózki do spacerówki czy trzeba sobie dokupic?
pinezka, świetnie to ujęłaś. Mam tez nomada i śmigam nim wszędzie, ostatnio był z nami i z mała na ....grzybobraniu
w pokonywaniu krzaków sprawdził się nawet nieźle
nomad do lasu? żartujecie
to przecież jest takie sztywne że masakra, sie nadaje na bulwar jedynie :P
Ten WÓZEK to....
MARZENIE KAŻDEJ MAMY:

http://www.youtube.com/watch?v=ERQHRo0fHGE

kosztuje 750 $, na razie nie dokupienia w PL
za mała torba na zakupy :P
i nie robi mi to że sam sie składa, bo nigdy nie miałam potrzeby żeby wózek złożyć :P
Espiro atlantic,rewelacja,Kuba ma ponad 2mce i nadal z niego korzystamy,jest niezniszczalny,stary model ale idealny!:D
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
Concord Neo lekki,niezwykle zwrotny,dosłownie wózek płynie gdy się go prowadzi, duża gondola,składa się i rozkłada w kilkanaście sekund do samochodu w zestawie z gondolą a w kilka w przypadku spacerówki,bezaawaryjny,korzystałam tylko z tego wózka ,nie było potrzeby zmiany na inny.
Jak dla mnie najlepszym wózkiem jest EMMALJUNGA. My używamy modelu city cross w białej eko skórze. Prowadzi sie bosko, bardzo lekko, waży niewiele bo 11 kg (już ze wszytskim). Owszem nie ma skrętnych kół ale buja maluszka nieziemsko i o to nam chodziło. A wygląda rewelacyjnie i już wiele osób mnie zaczepiało na ulicy mówiąc, że wygląda bardzo elegancko (sprawa pewnie białego koloru i eko skóry).
Wózek bardzo wytrzymały, potrafi "wychować" kilkoro dzieci. Duży do tego i to wielki plus. Teraz jeżdzi nim moja prawie 2 miesięczna Córa ale do spacerówki spokojnie wchodzi mój 2,5 letni Synek.

Pomimo ceny uważam, że warto zainwestować!
BIG,
no widzisz nasz Nomad jakoś w lesie dał rade,
i jeszcze dodam, że nie jeździłam tylko po leśnych ścieżkach
bo koszyczek grzybów uzbierałam a wózek cały czas pchałam
Nie pisze, że było super lekko ale chyba nie ma takiego co by po krzakach i połamanych gałęziach latał w powietrzu
Co wazne- przejechałam a wózek przetrwał, wszystkie 4 koła na swoim miejscu, widać porządne wózisko z tego Nomada i tyle w temacie

A to, że tobie funkcja składania nie jest potrzebna.... wiesz, wiele mam z tego korzysta i to kilka razy w ciągu dnia nawet i takie łatwe i szybkie się bardzo przydaje

nie patrz na innych przez pryzmat siebie, każdy ma inne potrzeby
Ja mam emmaljungę edge duo combi, na podwoziu sport z przekładaną rączką i ją uwielbiam, i bardzo polecam. Jest b.duża (moja córka do 2,5 roku spała w emmaljundze smart duo combi i bez problemu się mieściła w kombinezonie) wygodna, przejedzie po trudnym terenie, ma cichą, glęboką budkę z wbudowaną moskitierą itp. Jednak jest to dość ciężki wózek, jakbym miała do pokonania schody to bym się nad nią zastanawiała.

Z parasolek mogę polecić Maclarena xlr, wcześniej miałam quest sport, który jest wprawdzie o 1,5 kg lżejszy,ale komfort w xlr jest nieporównywalnie większy.
A my sprawiliśmy naszej małej Julce Jane Muum i też mogę polecić i to bez zastanowienia
Wygodny, wręcz komfortowy wózek , ma sporą budkę, wygodną gondolkę i spacerówkę , radzi sobie i po galerii i po lasku czy parku no i w użytkowaniu też wygodna wiec naprawdę polecić mogę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polecam ferrari wśród wózków: http://sklep.bebecar.pl/oferta/produkt/ip-op-evolution-at/ip-op-evolution-at/543/ip-op-evolution-at-glboko-spacerowy-w-kolorze-450 Jest modny, wygodny, bardzo łądny i niezwykle dobrej jakości. Nic więcej dodawać nie trzeba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie napisała Pani, jakie ma Pani oczekiwania (chyba, że gdzieś w środku wątku, to przepraszam, nie doczytałam). Określając oczekiwania na wstępie odrzuci Pani sporą część wózków, np. użytkowałam starą emmaljungę i brak skrętnych kół powodował, że aby skręcić musiałam podnosić cały wózek i to mnie zraziło (mówię, że to była stara, pewnie w tych nowych to jest niedopuszczalne ;) ). Dodatkowo, wielkie koła trudniej wejdą do bagażnika, ale może Pani ma dużego kombiaka i to nie problem. Potem dochodzi kwestia kół pompowanych, czy nie. Kwestia wagi wózka, tego gdzie się go będzie zostawiać i tak np. Maxi Cosi Elea jest hiper lekka i można z łatwością złożyć na płasko i wsunąć nawet pod łóżeczko, za to ze stabilnością kiepsko -> kolejna kwestia, gdzie będą spacerki, leśne, czy np. morskim deptakiem? Kolejna kwestia to właśnie jak często będą Państwo składali wózek, czy okazjonalnie - wtedy nie trzeba patrzeć, na ile to łatwe, czy jednak ciężko. Kwestia Państwa wzrostu, ja np. jestem wysoka i nie mogłabym prowadzić sporej części wózków (idąc z koleżanką moje dziecko leży dużo wyżej niż jej w xlanderze). Kolejna kwestia to kolor. Biały jest bardzo elegancki, ale ja np. głównie spaceruję po parku i wiem, że co chwilę byłby brudny. Ważna też jest pora roku, kupując wózek wiedziałam, że będę miała 'zimowe' dziecko więc wybrałam wózek mega zabudowany, z dużą gondolą (przy zimowym dziecku odpada np. większość xlanderów -> mało zabudowana buda). Kwestia jest też ceny, chociaż nie do końca, bo tak np.: z budżetem 1500-2000 może Pani kupić nowy wózek x,lander, maxi cosi, camarelo lub używaną emmaljungę, wartą np. 7000 i sprzedać potem w podobnej cenie, ekstra wózek i używany prawie za free :P Zadając ogólne pytanie padnie masa odpowiedzi i wszystkie będą prawidłowe, ale pani z dzieckiem letnim, z małym mieszkaniem w bloku bez windy, jeżdżąca tylko po równych terenach poleci zupełnie inny wózek niż Pani mieszkająca w domku przy lesie i obie będą miały 'najlepsze' wózki. Najlepsze dla ich potrzeb. Pozdrawiam :)
ps: na koniec kwestia same design'u . Mi np. te jajowate się totalnie nie podobają (link Renni), tak samo te w stylu karawanu (w mama i ja stał taki długo). Nad tym też warto się zastanowić, nowocześnie, czy klasycznie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to może ja zapytam konkretnie - wózek ktory łatwo się składa, ale nie musi być najmniejszy (codziennie będziemy jeździć autem z dzieckiem i dużym psem, ale mamy kombi), do tego musi sobie dawać radę w lesie i na plaży. Bardzo lekki nie musi być, bo mieszkamy w domku i mamy tylko kilka schodów, ale mimo wszystko chciałabym móc go podnieść. Nie należymy do osób które chodzą po sklepach na spacery i nie jeździmy komunikacją miejską. Dziecko ma się urodzić w czerwcu :)
image
Amelia - z takimi samymi kryteriami wybrałam Mutsy Urban Rider, do kombi się mieści, w czerwcu nie trzeba zbyt zabudowanej gondoli.
Składa się przez naciśnięcie jednego guzika, po zdjęciu kół zajmuje bardzo mało miejsca.
Wciagalam go po schodach na 2 piętro i nie było zbyt ciężko.
Daje sobie radę w każdym terenie -lasy, plaża, ośnieżone góry. Wszędzie da się przejść, patyki, korzenie, kamienie to nie problem.
Teleskopowa rączka i mocna konstrukcja to dla mnie duży plus.
Dokupilam kosz na zakupy, bo ma na dole bardzo mały koszyk, mieliśmy też Fun Seat - rewelacja dla roczniaka- kierownica i zabawa na spacerze murowana i spać się nie da ;)
Nasz stelaż jest już stary (kupiony używany), a mimo to nie trzeszczy, nic nie skrzypi, co się zdarza np. w Maxi Cosi.

Teraz dla starszaka kupiłam dostawkę Step Up i będzie nam służył ponownie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

do góry