Widok

Jakie farby do włosów są lepsze fryzjerskie czy sklepowe?

Przerzuciłam się na sklepowe i włosy są w lepszym stanie ale za to farba szybciej się spłukuje. Może jednak sklepowe lepsze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja fryzjerka powiedziała,że trwalsze są farby ze sklepu.jest to zamierzony cel.te w zakładach szybciej się spłukują,zeby klientka jak najszybciej znowu wydała kasę na farbowanie.w ten sposób uzaleznia się od danego zakładu.ile w tym prawdy nie wiem...
Przez dłuższy czas stosowałam farby ze sklepu ale bardzo ciężko było dobrać odpowiedni odcień farby, zawsze wychodziły bardzo ciemne, prawie czarne, najgorsze jednak było to że niesamowicie trudno wyjść z takiego koloru np. o kilka tonów jaśniejsze. Tym bardziej po kilkukrotnym farbowaniu, gdy włos jest już obciążony kilkoma warstwami farby. Od jakiegoś czasu stosuję farbę firmy wella koleston, bardzo trwala a jednoczesnie łagodna, nie jest wcale super droższa od takiej sklepowej a można ją nabyć w sklepach fryzjerskich również wysyłkowo. Na tej stronie np. www.koloryzacjawlosow.pl możesz sobie sprawdzić jakie mają odcienie farb. Chyba, że miałaś już okazję spróbować. Osobiście nie kupiłabym już farby w drogerii ale zależy to oczywiście od tego jaki efekt chcemy uzyskać i jak nasze włosy reagują na poszczególne farby. Dla jednych może być ok a dla drugich niekoniecznie. pzdr
Zauważyłam, że sklepowe farby wychodzą bardzo ciemne i niezależnie od tego jaki odcień brązu kupię i tak będzie to bardzo ciemny brąz. Poza tym te wszystkie nazwy koloru np. aksamitny kaszmir - co to jest? Jaki to jest właściwie kolor?
ja przez wiele lat farbowałam włosy z blondu na kasztan/oberżyna. Farby sklepowe schodziły mi po kilku myciach i miałam rude włosy, zaś do fryzjera chodziłam jak miałam odrosty- niestety przy jasnych włosach to co miesiąc. Moja fryzjerka mówi. że jasne włosy mają inną strukturą wewnątrz- jak by były puste i dlatego barwnik szybko się wypłukuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Moda i uroda

Sklep Valetta.pl opinie (1734 odpowiedzi)

Hej, czy ktoś zamawiał coś ze sklepu internetowego Valetta.pl? Jak z jakością tych rzeczy?...

jaki krem na noc +30 ?? (209 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...

Zamiennik sildenafilu (6 odpowiedzi)

Witam wszystkich. Szukam obecnie zamiennika dla środka sildenafil. Odpada ze względu na moje złe...

do góry