Widok

Jakie miejsca na spacery?

Witam wszystkich,
Gdzie w Baninie można sobie spokojnie pospacerować? Od jakiej strony można się dostać do lasu? :)

Dziękuję z góry za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
np od Borowieckiej w stronę Borowca i Nowego Światu. Część dróg leśnych zamknięto dla samochodów i można spokojnie pochodzić
Jest jakieś wejście bezpośrednio do lasu?
Las nie jest ogrodzony, wchodzisz gdzie chcesz :) Zdaje się, że przy pierwszym rozwidleniu droga w lewo jest juz zamknięta i można spokojnie spacerować.
A to nie jest własność któryś z właścicieli? Próbowałam w okolicach Słonecznej ale wszędzie są domki. W jakich okolicach te rozwidlenie? :)
najlepiej od ul. Borowieckiej, czyli tam gdzie jest Biedronka - las zaczyna się jakies 500 m dalej. Najpierw idziesz ulicą szutrową, gdzie po jednej stronie masz domki, po drugiej las, kawałek dalej domki się kończą i jest tylko las.
Miłego spaceru
z tymi spacerami uważaj, dziś (co prawda przed 6, więc nie pora na spacery) po Tuchomskiej biegał dzik.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bardzo dziękuję! :) PS. Będę uważała.
nie panikuj z tymi dzikami, mieszkałem w sopocie to w okresie od jesieni do wiosny dziki to była norma na osiedlu, podjeżdżasz pod blok a dziki sobie stoją i patrzą. Z jednym raz nawet minąłem się na chodniku na odległość może pół metra, nigdy żaden nie burknął nawet, nie dążyły do konfliktu, szanowaliśmy swoją przestrzeń osobistą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, dziki to nie problem. Problemem są samochody (szybko jadące, kierowcy mający w nosie pieszych i rowerzystow). Chciałabym też by osoby spacerujące w lesie nie zostawiały w nim śmieci: chusteczek, butelek, kartonów, puszek po napojach. Nie mówiąc już o tych którzy przywożą do lasu popiół, azbest, opony, części samochodowe, monitory... Dbajmy o nasz las.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokladnie dziki to nie problem czesto na miescie nawet mozna cale watachy zobaczyc, mozna uznac atrakcja turystyczna :D
watek o tym jak kobieta szuka drzwi do lasu.
Żenada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Banino

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

budujecie/kupujecie na kredyt? (261 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (11 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

do góry