Widok

Jakie mleko na gazy i wzdęcia u niemowlaka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam mam 1.5 miesięcznego synka. Z powodu braku pokarmu przeszlam na mleko modyfikowane. Maly sie prezy ma gazy a kupa jest co drugi dzień. .na poczatku mialam bebiko comfort potem bebilon pepti a teraz od 4 dni wprowadzam nan expert sensitive..teraz maly jest spokojniejszy ale dalej kupa co dwa dni i do tego zielona..juz nie wiem czy probowac cos nastepnego czy sie wyreguluje. Maly oprocz problemow z kupa nie ma zadnej wysypki ani innych doleglowosci....tylko sie strasznie prezy jak ma zrobica ida tylko bąki...przez to jest rozdrażnienie w ciagu dnia za to w nocy potrafi spac po 6 godzin. Dawalam sab simplex i delicol ale na nic sie zdaja...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję enfamil najlepsze mleko.kropelki ja dawalam bobo forte czy coś takiego.dużo kładz na brzuszku.zielona kupka jest oznaką ze coś jest z brzuszkiem nie tak.tak mi powiedziała pediatra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proponuje Hipp bio combiotik 1. Bardzo dobre mleko i u nas zakończyły sie wszelkie problemy z prężeniem przy robieniu kupy. Wiem, że cena duża ale warta spokoju dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może odpuść sobie mleko jak są takie problemy,podawaj mu produkty zastępcze,moja sama odrzuciła mm ok. 2 r. ż. a od początku była mm też Nan i żadnych problemów nie miała,jak miała 1,5 r. dostawała już tylko na noc ,więcej nie chciała.Może spróbuj z krowim mlekiem,bez laktozowym .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
O źle przeczytałam,myślałam ,że chodzi o 1,5 roczne dziecko.U nas problemy się skończyły z gazami po debridacie jak była taka mała a też próbowałam różnych mm ,zostałam jednak przy Nan bo innych nie chciała pić.
Poślij kupę na obecność ciał redukujących (nietolerancja laktozy). Ja też bym zmieniła mleko na Hipp, u nas hitem był Hipp Comfort (z obniżoną zawartością laktozy) Jeśli chodzi o zieloną kupę, to mój mały na sztucznym mleku cały czas taką robił i ponoć może tak być. Powodzenia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry