Widok
Do czasu, kiedy mój synek skończył 3 miesiące używałam tylko Pampersów - bo niby najlepsze, sprawdzone. Niestety są dość drogie. Dlatego zaczęłam próbować innych pieluszek. Z tych mniejszych tzn w rozmiarach 2 lub 3 dobre są Dada z Biedronki - są naprawdę cienkie ale chłonne. Wypróbowałam też rozmiar 3 z Babydream z rossmana - niestety są sztywne jak karton :/ Ale już rozmiar 4 z Rossmana jest super. Także polecam Dadę i w przypadku większych Babydream.
z 1 polecam Pampers i Bella Happy - dla mnie były najlepsze, z 2 - najlepsze i rozsądne cenowo były Babydream z Rossmana, papmersy miałam i białe i zielone i tych pierwszych nie polecam, zielone ok
Dady też są niezłe - moja mała miała kilka paczek (zarówno 1 jak i 2) i nie narzekam ale szału też nie było, są moim zdaniem mniej chłonne i częściej je zmieniałam więc w sumie żadna oszczędność
z 3 to jeszcze nie wiem bo dopiero "dorosłyśmy" do tego rozmiaru :)
najlepiej podpytaj czy Twoja chrześnica nie ma uczulenia na któreś bo mojej żadne nie uczuliły i mogłyśmy eksperymentować :)
Dady też są niezłe - moja mała miała kilka paczek (zarówno 1 jak i 2) i nie narzekam ale szału też nie było, są moim zdaniem mniej chłonne i częściej je zmieniałam więc w sumie żadna oszczędność
z 3 to jeszcze nie wiem bo dopiero "dorosłyśmy" do tego rozmiaru :)
najlepiej podpytaj czy Twoja chrześnica nie ma uczulenia na któreś bo mojej żadne nie uczuliły i mogłyśmy eksperymentować :)
Ja dlugo uzywalam Pampersow.
Inne zawsze mialy jakies mankamenty,przerobilam wiekszosc.
Jak mlody byl starszy to kupilam pieluchy z Lidla.
Dla mnie sa bardzo dobre.
Tu maly ranking...http://www.bangla.pl/dzieci/pieluchy-chustki/jednorazowe-c1197.htm
Inne zawsze mialy jakies mankamenty,przerobilam wiekszosc.
Jak mlody byl starszy to kupilam pieluchy z Lidla.
Dla mnie sa bardzo dobre.
Tu maly ranking...http://www.bangla.pl/dzieci/pieluchy-chustki/jednorazowe-c1197.htm
Ja używałam głównie Pampersa ale mam koleżankę, której kupowałam ostatnio w Tesco pieluchy Bambino, bo mnie o to poprosiła i myślałam że to raczej nie za dobre pieluszki ale jak zobaczyłam je w środku to byłam zaskoczona. Fajnie wyglądają, nie są już tak sztywne i grube jak kiedyś i ogólnie jakies takie wygodniejsze sie wydają:) Nie wiem jak tam chłonnośc itp bo to pierwsza paczka była, ale może któraś z tutejszych mam ich używała?
po jednym siku w dada - powierzchnia ktora styka sie z cialem jest po prostu mokra, nie przepuszcza na zewnatrz ale dziecko ma styk z mokrym. W pampersie tego nie ma. Nasika ale mocz jest wchloniety tak, ze dziecko ma nadal sucho. Poza tym Dada maja dzwinie smierdzacy zapach ktory troche mnie przeraził.
Dziewczyny a czy nie słyszałyście o pieluszkach bambino baby love? Używam ich przy dwójce dzieci, są naprawdę fajne. Chłonne, nic nie przemakają, bokiem również nic nie wylatuje :D grubością jak dla mnie idealne, nie ograniczają ruchów. Kupuje je w tesco tylko za 26 zł ,więc przy innych mają na prawdę atrakcyjną cenę.
Rapunzel również je znam. Kiedyś kupowałam tylko pampersa, ale gdy zorientowałam się, że są równie dobre pieluszki na rynku, a dużo tańsze postanowiłam spróbować. Kupiłam 2pack w żabce za 2 złote :d i od tego czasu kupuję je na bieżąco w tesco za 26 zł. Wszystko ładnie chłoną, więc śmiało możesz próbować :D
Zalezy jaka to ma byc pomoc. Jednorazowy gest, czy takie wieksze zaangazowanie. Jesli dziecko jest b. male to pampers premium care, najlepiej z promocji. Czasem na allegro mozna kupic (sama sprzedawalam). Kiedys nie chcialam kupowac np otwartych opakowan, ale dzis nie mialabym juz z tym problemu.
Jesli dziecko jest wieksze, powiedzmy 4 mce, to polecam dada. 2 opakowania sa nieco drozsze od 1 opak pampersow.
Chusteczki kupuje w carrefourze i netto :]
Jesli dziecko jest wieksze, powiedzmy 4 mce, to polecam dada. 2 opakowania sa nieco drozsze od 1 opak pampersow.
Chusteczki kupuje w carrefourze i netto :]
A czy ta biała linia Pampersów Premium Care jest lepsza od linii Sleep&Play i Active Baby?
Jakie są istotne różnice?
Też zamierzam zrobić prezent koleżance i kupić jej wyprawkę (kosmetyki i pieluszki).
Zdecydowałam się na oryginalne Pampersy, tylko nie wiem z której serii.
Jedną paczkę 78 szt już kupiłam Premium Care New Born, ale zapewne maluch szybko z nich wyrośnie...
Jakie są istotne różnice?
Też zamierzam zrobić prezent koleżance i kupić jej wyprawkę (kosmetyki i pieluszki).
Zdecydowałam się na oryginalne Pampersy, tylko nie wiem z której serii.
Jedną paczkę 78 szt już kupiłam Premium Care New Born, ale zapewne maluch szybko z nich wyrośnie...
cóż ja radziłabym poczytać jakie pieluchy dla dziecka będą idealne... Tutaj dokładniej macie nawet ranking jakie pieluchy wybrac etc https://www.codladziecka.pl/pieluchy/ Jak dla mnie to naprawde super alternatywa, jak nie macie pojęcia co kupić dokladniej.
Ja zmawiam https://www.maryandalan.pl/wykorzystanie-pieluch-z-tetry/ jakościowo nie ma lepszych.