Widok

Jakie podpaski najlepsze na czas połogu?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie. Szykuję się do ostatnich zakupów okołoporodowych i jestem ciekawa, które podpaski spisały się najlepiej. Zdaję sobie sprawę, że u każdej przebiega to inaczej, ale podzielcie się swoimi opiniami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na początek ja miałam always noc, bo są duże, ale cienkie i chłonne i w miarę komfortowe, chociaż i tak musiałam co chwilę je zmieniać

wiadomo, że będzie z ciebie lecieć jak za przeproszeniem z kranu, więc jeśli masz jakieś wypróbowane podpaski z czasów przedciążowych to sobie takie kup:)
Bella mama lub Absorgen.
ja uzywalam bella mama
bella mama lub absorgyn.

i hartmann
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja miałam bella mama i mniejsze absorgyn
[url=http://slub-wesele.pl/]image

[url=http://www.suwaczki.com/]image
a ja tych wielkich uzywalam tylko w szpitalu - szpitalne dawali , mialam paczke zwyklych (nie cieniutkich) bawelnianych ze skrzydelkami po nich, a potem tez bawelniane ciensze, balam sie tych z siateczka bo one przez stwarzanie uczucia suchosci sprzyjaja zadszej podmianie i zakarzeniom (takie moje male skrzywienie :) )
Ja mialam bella te najwieksze
ja też bella mama ale jeśli będziesz po nacięciu to odradzam ci podpaski z siateczką alwaysy i podobne strasznie odparzają bo to sam plastik i ogólnie strasznie mi podrażniały ranę najlepiej czyste bawełniane
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, ja na sam początek - noce po porodzie - polecam kupić sobie ok. 3szt. pieluchomajtek firmy Tena (lub Seni - ale są zdecydowanie mniej wygodne w noszeniu i zakładaniu) oraz kilka sztuk podpasek firmy Seni - są znacznie rozszerzone z przodu i tyłu, a tak poza tymi kilkoma pierwszymi dniami starczają zwykłe "nocne podpaski". Tenę i Seni moiżna kupić w aptekach lub sklepach medycznych, ortopedycznych.
zależy jak mocno i jak długo będziesz plamić...

ja zużyłam kilkanaście paczek podkładów przez kilka pierwszych tygodni (później miesiączki też miałam mega obfite, że nawet największe podpaski wysiadały) :/ do tego siateczkowe majtki (u mnie dobrze się spisywały, bo gumka nie urażała rany po cc)

używałam takich:

image

image

więc jak widać - wszystko zależy od kobiety ;)
bella mama
ja po cc pierwsza dobe mialam podklad a pozniej juz wkładki bella, poniewaz prawie nic nie plamilam.
usiadł, i wytrwale czekał...
popieram opinię o0oannao0 - ja do tej pory nie mogę używać always'ów, bo mnie strasznie drażnią i odparzają. Najlepiej sprawdzają się zwykłe, klasyczne belle.
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uzywalam bella mama i teraz tez bede uzywac
imageimage
Ja w szpitalu i jeszcze przez jakiś czas w domu używałam podkładów poporodowych Bella Mama i majtek siateczkowych. Wielkie to to, ale jakos było mi najwygodniej i czułam się bezpiecznie, jak miałam tam "napchane", hehe ;) Poza tym jakoś lepiej się siadało jak bolało szycie. Później takie podpaski Bella Maxi czy jakoś tak.
szczerze jak czytam to wspolczuje wam, ja cierpie dni kobiecych w miesiacu, a wy to tak dlugo przechodzilyscie i tak obficie.
bella mama
imageimage
Pingwinek - myślałam, że to się nigdy nie skończy ;) a bodaj tydzień czy dwa po zakończeniu krwawienia dostałam pierwszą miesiączkę :P
Ja w szpitalu jak widzialam dziewczyny latajacy z podkladami ciagle do toalety to myslalam ze ze mna cos nie tak, ze moze mam jakies zakrzepy, bo czesto sie tak zdarza po zlym oczyszczeniu kobiety, ale lekarz mi wyjasnil ze wszytsko jest ok....ale podobnie jak ty dlugo sie nie nacieszylam bo pomimo karmienia piersia po 5 tyg dostalam miesiaczke :)
hehe - bo to taka "kara" za 9m-cy spokoju ;) piękne 9m-cy :))))
masz racje. Ja tylko bylam z rozpaczona, ze po cc musze czekac okolo 2 lata na drugie dziecko, a tu po 5 tyg znak ze moglabym sie znowu starac, ze cialo"jest gotowe".
ja uzywałam zwykłych wiekszych popdasek na noc, te specjalne poporodowe jakos mi sie nie słuzyły...
image[/url]
Podkładów Belli używałam tydzień po porodzie - w szpitalu była potrzeba, potem już nie, ale wykańczałam opakowanie.
Później również Bella - zwykłe bawełniane podpaski na noc. I w sumie wystarczyłyby zwykłe, bo wcale się nie "lało", raczej taka średnio intensywna miesiączka.
image
po cc krwawiłam tylko przez dzień i to też niezbyt obficie, później przez tydzień plamienia i to wszystko:)
imageimage
Inka miałam tak samo w szpitalu mialam te duze bella ale poprosilam meza o zwykle podpaski naturella ktore uzywalam jeden dzien za to przez 4 tyg chodzilam z wkladkami a po 7 dniach od skonczenia plamienia dostalam mega obfity okres i w koncu sie przydaly poporodowe bella :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
przetestowałam chyba wszystko ;/
hartmann były wg mnie najlepsze
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi!
dziewczyny a ile tego kupić na początek?
mój mężuś niebyłby zbyt szczęśliwy jakbym mu kazała takie rzeczy kupować bo mi zabrakło ;)
W zasadzie to cięzko powiedzieć ile kupić. Wszystko zależy jak i ile sie bedzie krwawić. Ja krwawilam i to dość mocno przez 6 tygodni!!!! Masakra jakaś. Pamietam,że mialam 10 paczek po 10 sztuk podpasek i zuzyłam wszystkie...ba nawet musiała dokupic....Jak sobie przypomne to mi się słabo robi.A zeby bylo śmieszniej to po tych 6 tyg. maialam 2 tyg przerwy i dostalam okres:////
no właśnie... nie myślac wogóle wzięłam jedną paczke tylko, i teraz sobie myśle że to za mało..
Ja - czyli miałaś podobnie jak ja ;) a już myślałam, że jestem jakimś wyjątkiem ;P

myślę, że na wszelki wypadek powinnaś mieć 2-3 opakowania.

jeśli zostaną - oddasz/wymienisz na forum ;)

ja też chyba 2 czy 3 opakowania "przejęłam" od jednej Forumki :] (dla Niej było za dużo tego)
O podpaskach to dużo w tym wątku. A oprócz nich to bardzo polecam szczególnie do szpitala jednorazowe cienkie fizelinowe majtki, tanie, b. przydatne. do kupienia w hurtowni Akpol ale innych pewnie też.
Odradzam fizelinę! Majtki muszą być przewiewne! Siateczkowe lub z bawełny. Z doświadczenia - po cc chyba lepsze z wysokim stanem, żeby ich górny brzeg (z gumką) nie podrażniał rany.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (118 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry