Widok

Jakie witaminy w ciąży?

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Mozecie polecic jakies dobre witaminy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Bardzo popularna jest pregna chyba ogólnie" - taaaaa.... Zwłaszcza na forach, gdzie płacą za komentarze reklamowe...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja brałam witaminy mama dha premium przed ciążą potem przez cała ciaze i kp. Lekarz wytłumaczył mi, ze niektórych witamin nie damy rady dostarczyć z pożywienia a potem podczas karmienia piersią dziecko dostaje tez witaminy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja po stosowaniu kilku suplementów i po konsultacji z lekarzem zdecydowałam się jednak na mama dha premium +. Po pierwsze przekonał mnie skład, który jest rekomendowany rzez PTG. Po drugie przekonała mnie cena, która nie jest zbyt wysoka jak na taki skład. Po trzecie łatwość przełykania i przyswajania tabletki. Po 4 nie ma w sobie żelaza, który i tak mam dosć wysoki w organizmie. Po 5 ma w swoim składzie magnez a mnie strasznie łąpały skurcze w nogach w nocy. Ogólnie na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona.

Lepsze są warzywa z dobrego źródła
Czyli suplementacja jest konieczna? Bo staram się, żeby zajść w ciąże i myślałam, ze wystarczy tylko kwas foliowy, a z tego co piszecie to w mamiedha jest dużo więcej witamin i one tez są niezbędne przez cała ciąże?

Takie co tam wszędzie mówią, żelazo, kwas foliowy, magnez, ale też czytałam kiedyś tutaj chyba http://longevitas.pl/liposomalna-witamina-c/ że witamina D jest wazna nie tylko w czasie ciąży, ale trzeba suplementować już przed staraniami i przy nich. I to zmniejsza ryzyko wad płodu itd.

Mi lekarz polecil prenatal uno jeszcze na etapie planowania ciąży

Poczytaj sobie o zaleceniach polskiego towarzystwa ginekologicznego. Massz tam wszystkie składniki, które sa potrzebne w tym okresie. Skład zgodny z tymi zaleceniami mają witaminy mamadha premium, mój ginekolog mi je polecił i mi towarzyzyły przy 2 ciążach.

Zgadzam się z Tobą. Suplementacja może pomóc, ale lepiej sięgać po naturalne sposoby. Witamina B12, gdzie się znajduje? Warto przemyśleć tą kwestie, poszukać i wprowadzić odpowiednią dietę przy wsparciu lekarza.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry