Widok

Jeziora na Halnej

Czy ktoś się orientuje dlaczego już nawet zwykła równarka nie przejedzie chociaż raz na jakiś czas i nie wyrówna tej ulicy? W jednym miejscu gdzie Sad-Oil wybudowal mozna zatopić auto a już o przejściu pieszo nawet nie wspomne.. chyba ze w pław przepłynąć... dziwię się też ludziom którzy mają to jezioro przed swoim domem ze nie reaguja w jaki kolwiek sposób i ze im to najwidoczniej nie przeszkadza... jakby nie było świadczy to tez o deweloperze ze jak juz ma domy sprzedane nie interesuje go to czy idzie w ogóle do nich dojechać...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeci
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

u was jeszcze łatwiej bo macie 2 szeregi na drogę. w którym szeregu mieszkasz 2 czy 3 ? jak coś dam namiary na ten tłuczeń co jest u nas :)

Będę musiał w swoim szeregu też zbiórkę zorganizować

Mieszkancy się złożyli gmina miala dołożyć jeszcze nam tluczen ale nie dołożyli jedynie wyrównali i rozwalcowali. U nas wczesniej było błoto po kolana często nie dało się dojechać autem i gmina rozkladala ręce. A na plyty gmina sie nie zgodzila a chcielismy je kupić:)

Wyliczeń przepuszcza wode to nie jest asfalt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rury drenarskie niektórzy mają studnie wkopane w ogrodzie. Mozna wybrac 15 cm gliny i zasypać tłucznia ale gmina wszystko można zrobić.

I z tym się zgodzę

podniesienie poziomu drogi za pomocą tłucznia n ie spowoduje większego zalewania chociażby z tego powodu że pod tłuczniem i tak pozostaje warstwa chłonna, co innego gdyby był wylany asfalt a nie zrobiono by odwodnień (kanalizacji deszczowej)

Mam pytanie do mieszkańców pierwszego szeregu z Halnej. W jaki sposób macie zagospodarowaną wodę opadową z Waszych działek? Pytam ponieważ czesto podniesienie drogi o 15-20 cm powoduje zalewanie innych....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No wlasnie widzialem jak macie fajnie zrobione ,no to sa koszta

Łukasz zobacz jak zrobiliśmy z tłucznia pierwszą odnogę , gdyby Gmina wszystkie ulice wysypał na wysokość 15-20 cm nie było by żadnego problemu ale oni sypia na 2-5 cm i za tydzień tłuczeń jest pod błotem

Jeśli chodzi o roztopy to w Baninie czy w innych miejscowościach to jest to samo ,poprzednie moje miejsce zamieszkania (gmina przywidz ) to była totalna wiocha porównując do banina i zimą bedzie ciężko gdy śnieg topi się i robi się breja ,podczas roztopow nie raz bylo gorzej z wjazdem niz podczas obfitych opadów -a zawsze mozna powiedziec że bylo mocno zasypane (gmina powoli ale radzila sobie i z odsniezaniem i z poprawa stanu dróg, oczywiscie nie byly to plyty ,byl tluczen przewalcowany )ale jakos sie dało zrobić i duzo lepiej sie jeździło niz tu ,nie oczekujmy ze zrobia nam autostradę z płyt, dobrze bylo by gdyby wysypali trochę tlucznia malej frakcji wyrownali i walcem ubili tylko chyba juz przy tak gęstej zabudowie bez wibracji

Droga to jednak ważna sprawa! Deweloper traci potencjalnego klienta bo ten nie może dojechać obejrzeć dom... a później zdziwiony ze chalupy rok czasu stoją i nie moze sprzedać. Może da komuś to do myślenia...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No przyznam, że roszczeniowość jest fajna.
Kupie domek bez dojazdu a potem pokrzyczę ...
Miałem sam kupić dom na Halnej, lecz podczas roztopów chciałem tam dojechać i zgadnijcie czy się udało :)
Po tej przygodzie chciałem, aby deweloper mi WPISAŁ DO UMOWY ŻE ZROBI DROGĘ Z PŁYT, lecz on to olał i powiedział, że tylko wyrówna, więc po kolejnych roztopach / będzie to samo.
Ludzie jak chcecie mieć "jakąś" drogę zrzutka na tłuczeń, leżeli dobrą to wykładacie na płyty. Myślę, że po 5000 na głowę i będzie ok, lecz wiem, że jak tak zaproponujecie to 5 będzie chciała dać, a reszta przeczekać niech inni dadzą a ja będę korzystał i tym samym NIC NIE BĘDZIE.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

oo nawet mój majster się wypowiada w temacie dróg na reportażu ,powiem Ci że chyba nie ma na co czekać trzeba brać tv i działać bo zaraz nas zima zastanie i wtedy to będzie tragedia
Łukasz

No to jest już w ogóle absurd jeśli oczywiście polega to na prawdzie, że deweloper miał kupić płyty a gmina miała je tylko i aż ułożyć... mam nadzieje ze temat zostanie mocno nagłośniony i jednak coś w tej kwesti zacznie się dziać zanim będziemy musieli powymieniac zawieszenia..

http://www.superstacja.tv/wiadomosc/2016-11-30/drogowy-problem-przedmiesc-deweloperzy-zapominaja-o-ulicach/

może trzeba odświeżyć temat

ale nie rozumień na co kasy nie mieli na ułożenie płyt? bo same płyty miały być od sadoil

nie to że nie chciała ale nie miała na to kasy, płyty miał kupić Sad-Oil a gmina miała ułożyć, no cóż jak zwykle na obiecankach się skończyło

ok, wysłane. czyli rozumiem, że Gmina nie chciała aby sad oil zrobił ta drogę?

najgorsze jest to że nawet z głównymi drogami nic nie robią. Rolnicza to tez dramat- rozwalone płyty, teraz postawili znak żeby studzienkę omijać tylko tam że spada się z płyt i można nieźle opony rozwalić.
pszenna pozalewana itp. a Gmina na to - kasa wydana na szkołę i remont północnej i Borowieckiej. W sumie 500m drogi :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry