Widok

Just - wiktoria

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witaj just! fajnie że napisałaś.to dobrze że są takie opinie a zastanawiałaś się co zrobić z tym podestem dla orkiestry?Może masz jeszcze jakieś wiadomości chętnie posłucham może coś mi sie przyda.dzwoniołaś do tego woźnego?
Ja właśnie zamówiłam tiul do dekoracji wypożyczam go za rozsądna cenę ile chce,byłam tez w nowym centrum ślubnym w orłowie i tam maja takie serca pojedyncze nieduże ale da sie je zawiesić gdzieś za nami cena około 70-80złJa nawe nie pamiętam czy tam na ścianach coś jest do czego można to przyczepić.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my idziemy teraz w pon spisac protokol to sie zapytam o ta zakonnice co i jak i napisze ci na forum, z organista jeszcze nie gadalismy na razie mamy chor załatwiony. U nas to chyba bedzie wersja przyspieszona mszy bo babcie rozaniec na 18.10 musza miec wiec ksiadz stwierdzil ze bedzie wersja przyspieszona:))
jak rozmawiałam z organistą to opowiedał nam właśnie o tej zakonnicy która nawet stroi ławki ale mówił że ona wyjechała i będzie po 27 niewiem właśnbie czy zapłacić tej w kancelarii czy lepiej poczekać aż tamta wróci.Organista mówił jeszce że wykładaja dywan można tez ustalić prowadzenie przez ojca do ołtarza i żebyśmy pamiętali że klękając przed figórą MBB tej na ołtarzu gółównym na ostatnią zdrowaśkę mamy czekać aż skończy sie pieśń końcowa i wtedy zaczyna się marsz i my wstajemy ponoć wiele par wogóle nie czeka i marsz jest grany jak oni już prawie wychodzą z kościoła.

PAni stasik tez traktuje swoja prace bardzo powaznie ale nie gadałą bzdur pozartowac z nia co prawda nie szło za bardzo ale bylo ok. Ja ide do swojej parafii Sw, Mikolaja w chyloni do spowiedzi do proboszcza grochowiny - podobno bezproblemowy ,
wysyłam nam organista powiedział że chce 100 zł a nauki mieliśmy u pani nowak niepolecam coprawda młoda osoba ale nawiedzona strasznie
.Byłyście na piewrwszej spowiedzi do kogo iść?

Wiktoria, prześlesz mi namiary na te suknie na poprawiny? I jakieś zdjątka...
U Pani stasik bardzo mila, polecam mloda Pani bardzo fajna , nie było zadnych problemów 2 spotkania i juz , Organista bierze od 100-150 zł
Mam tydzień po Was w tym samym kościele - z ciekawością więc zapytam ile zażyczył sobie organista? I u której z pań byłyście na poradnictwie? "Ciężko" było?
My bedziemy mieli chór i organiste::) , A z tym przystrojeniem to zapytam siostry w pon, zebysmy tez cos dopłacili to moze ładniej ustroja. A dziekuje ze namiary ale ja nie nosze gorsetów :) raczej wybiore eleganckie spodnie i cos na góre albo jakas kiecunie ale z jednego kawałka szyta,
My już tylko mamy końcówkę przygotowań z ubrań wszystko mamy sukienke na poprawiny kupowałam na allegro od producentki miała 4 różne modele w różnych kolorach taka wieczorowa sukienka gorset ze spódnicą za 180 zł jak będziesz chciała to napisze Ci jak znaleść naprawde podawałam wymiary i wszystko ładnie pasuje aż się sama dziwiłam.A z przystrojeniem to bedziemy szli do siostry zak. bo to one przystrajają ale czekaja na datek.My rozmawialiśmy z organista i on ściagnie jeszcze skrzypaczkę.Idziemy popatrzeć na ślub 23.7.

A zapomniałąm zapytac czy moze ustaliliscie co z ustrojeniem koscioła bo z tego co mi wiadomo to siostry same stroja kosciół.,, a ze my bedziemy zaraz po was to mam nadzieje ze jeszcze cos dla nas zostanie:)))) A bedziecie mieli tylko organiste czy tez chór?
A jak to Ja . poradnictwo juz załatwione!! I co tam jak przygotowania ? My a trakcie w poniedziałek idziemy spisywac protokół:))) Wodeczka tez juz kupiona szukamy tylko garniturka i kiecki na poprawiny...
kika ja mam śłub o 15.30 czy my jednak się nie znamy z nauk przedmałżeńskich? przecież tylko my mieliśmy śluby w tym dniu i chyba nawet przesuwałam dla Was godzine?

Sisi może trochę później o 19 czy za późno nie powinno być zimno nawet o tej porze.

Hejka Wiktoria - o dziwo wciąż mam net, proponuję spotkanie środa godzina 17:00, miejsce spotkania prześlę Ci smsem - dzwoniłam wczoraj do Ciebie, ale poczta mi się włączyła :)
Tak chodziło o Wiktorie, i co jak przygotowania juz wszystko gotowe?
Mozliwe ze to wiktoria, bo ja mam slub 27 08 w kosciele MBR na Demptowie.
Witam czy ty przypadkiem nie masz slubu przede mną w Kosiciele MBB w Orłowie na 03.09????JA mam na 16:30 :)
Ja moja wymyslona sukienke szyje u krawcowej. Po wczorajszej przymiarce odbiór prawdopodobnie na poczatku sierpnia. Zastanawiam sie gdzie ja ją przechowam, ale mysle, ze nie bedzie zle. Naszej kucharce też bedziemy musieli przywozic wszystkie produkty, wiec przed nami tez troche bieganiny.Pozdrawiam
Ja sukienki niemam w domu bo ona była szyta w salonie ale ja ja wypożyczam jeżeli sie zdecyduje ja kupić to w każdej chwili moge to zrobic bo ona czeka na mnie,dopiero po moim ślubie jeżeli jej nie kupie zaczną ją wypożyczać lub sprzedadzą moze komuś spodoba sie mój pomysł bo była tworzona od początku do końca jak chciałam,szcerze powiem że będzie mi szkoda ja oddawać ale wiem że póxniej będzie mi ją ciężko sprzedać więc tak chyba lepiej.Jeszce trochę i dopiero zacznie się gonitwa my mamy kucharkę nie z tej szkoły i mój tata ma jej wszystkie produkty kupowac bo wierzy że zrobi to lepiej niż ona więc gonitwa przed nami i jeszce spowiedź i organista jakoś niemoge tam trafic. Pozdrawiam Ania

My juz mamy wszystko zalatwione. Suknie masz juz w domu? Dzisiaj bylam na przymiarce. Wszystko jest OK. Moj luby nie ma jeszcze ubioru. My bedziemy mieli orkiestre, ale zastanawiamy sie nad DJ na poprawiny. Chociaz tak szczegolnie jeszcze sie nie "rozgladalam". Pozdrowienia Justyna
do góry