Widok

Just - wiktoria

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witaj just! fajnie że napisałaś.to dobrze że są takie opinie a zastanawiałaś się co zrobić z tym podestem dla orkiestry?Może masz jeszcze jakieś wiadomości chętnie posłucham może coś mi sie przyda.dzwoniołaś do tego woźnego?
Ja właśnie zamówiłam tiul do dekoracji wypożyczam go za rozsądna cenę ile chce,byłam tez w nowym centrum ślubnym w orłowie i tam maja takie serca pojedyncze nieduże ale da sie je zawiesić gdzieś za nami cena około 70-80złJa nawe nie pamiętam czy tam na ścianach coś jest do czego można to przyczepić.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kika ja mam śłub o 15.30 czy my jednak się nie znamy z nauk przedmałżeńskich? przecież tylko my mieliśmy śluby w tym dniu i chyba nawet przesuwałam dla Was godzine?

A jak to Ja . poradnictwo juz załatwione!! I co tam jak przygotowania ? My a trakcie w poniedziałek idziemy spisywac protokół:))) Wodeczka tez juz kupiona szukamy tylko garniturka i kiecki na poprawiny...
A zapomniałąm zapytac czy moze ustaliliscie co z ustrojeniem koscioła bo z tego co mi wiadomo to siostry same stroja kosciół.,, a ze my bedziemy zaraz po was to mam nadzieje ze jeszcze cos dla nas zostanie:)))) A bedziecie mieli tylko organiste czy tez chór?
My już tylko mamy końcówkę przygotowań z ubrań wszystko mamy sukienke na poprawiny kupowałam na allegro od producentki miała 4 różne modele w różnych kolorach taka wieczorowa sukienka gorset ze spódnicą za 180 zł jak będziesz chciała to napisze Ci jak znaleść naprawde podawałam wymiary i wszystko ładnie pasuje aż się sama dziwiłam.A z przystrojeniem to bedziemy szli do siostry zak. bo to one przystrajają ale czekaja na datek.My rozmawialiśmy z organista i on ściagnie jeszcze skrzypaczkę.Idziemy popatrzeć na ślub 23.7.

My bedziemy mieli chór i organiste::) , A z tym przystrojeniem to zapytam siostry w pon, zebysmy tez cos dopłacili to moze ładniej ustroja. A dziekuje ze namiary ale ja nie nosze gorsetów :) raczej wybiore eleganckie spodnie i cos na góre albo jakas kiecunie ale z jednego kawałka szyta,
Mam tydzień po Was w tym samym kościele - z ciekawością więc zapytam ile zażyczył sobie organista? I u której z pań byłyście na poradnictwie? "Ciężko" było?
U Pani stasik bardzo mila, polecam mloda Pani bardzo fajna , nie było zadnych problemów 2 spotkania i juz , Organista bierze od 100-150 zł
Wiktoria, prześlesz mi namiary na te suknie na poprawiny? I jakieś zdjątka...
wysyłam nam organista powiedział że chce 100 zł a nauki mieliśmy u pani nowak niepolecam coprawda młoda osoba ale nawiedzona strasznie
.Byłyście na piewrwszej spowiedzi do kogo iść?

PAni stasik tez traktuje swoja prace bardzo powaznie ale nie gadałą bzdur pozartowac z nia co prawda nie szło za bardzo ale bylo ok. Ja ide do swojej parafii Sw, Mikolaja w chyloni do spowiedzi do proboszcza grochowiny - podobno bezproblemowy ,
jak rozmawiałam z organistą to opowiedał nam właśnie o tej zakonnicy która nawet stroi ławki ale mówił że ona wyjechała i będzie po 27 niewiem właśnbie czy zapłacić tej w kancelarii czy lepiej poczekać aż tamta wróci.Organista mówił jeszce że wykładaja dywan można tez ustalić prowadzenie przez ojca do ołtarza i żebyśmy pamiętali że klękając przed figórą MBB tej na ołtarzu gółównym na ostatnią zdrowaśkę mamy czekać aż skończy sie pieśń końcowa i wtedy zaczyna się marsz i my wstajemy ponoć wiele par wogóle nie czeka i marsz jest grany jak oni już prawie wychodzą z kościoła.

my idziemy teraz w pon spisac protokol to sie zapytam o ta zakonnice co i jak i napisze ci na forum, z organista jeszcze nie gadalismy na razie mamy chor załatwiony. U nas to chyba bedzie wersja przyspieszona mszy bo babcie rozaniec na 18.10 musza miec wiec ksiadz stwierdzil ze bedzie wersja przyspieszona:))
ok czekam na podpowiedź a propo tej zakonnicy .Pozdrawiam

Dzięki za zdjęcia !!! Sukienki śliczne, poważnie zastanawia się nad tą z amerykańskim dekoltem!!!
My u spowiedzi jeszcze nie byliśmy, nawet protokół nie spisany, bo to chyba po tym poradnictwie trzeba, prawda?
My również mamy ślub w tym kościele 16.09, niestety nie rozmawiałam jeszcze z proboszczem na temat ofiary za udzielenie ślubu i przystrojenia kościoła. Może wiesz już coś więcej w tym temacie.
Czy proboszcz określił ile wrzucić w kopertę i jakie są dodatkowe koszta, chodzi mi o organistę i ewentualne przybranie kościoła.
Pozdrawiam
Wiesz tego niewiem ja dawno załatwiałam poradnictwo ale faktycznie dopiero później była reszta bo wtedy dostaje sie druki na spowiedź.Wysłałam Ci meila.

Hej, bylismy spisac portokol; Faktycznie ta siostra bedzie po 21 moze sie umowimy ktoregos dnia i pojdziemy we2 do niej, po co ma kasowac ciebie i mnie osobno zapłacimy razem i juz obgadamy co i jak.
Pewnie że tak jak myślisz ile jej damy?jak damy jej od każdej po 50 myslisz że będzie dobrze?A za ślub juz płaciliście przy protokule?

Nie jeszcze nie płacilismy za slub pewnie dopiero jak juz spotkamy sie z ksiedzem i juz omowimy szczegłoy samego slubu, mysle ze 50 zł za 2 osoby starczy ,
No to umawiamy sie na nastęony tydzień?I dajemy po 50 zl?ja pracuje tak różnie więc jak będziesz miała plan kiedy iść to napisz wcześniej bo ja moge pracowac wtedy a niemogę się zwalniać.A jak podobało Ci sie spisywanie protokołu my akurat trafiliśmy na proboszcza i troche dłuygo to trwało.pozdrowienia Nie chcecie wpaść o 16 w sobote na gorę do organisty popatrzeć na ślub?Ja ide sprawdzić jak to wygląda i jak będzie przystrojone.

do góry