Widok

K.NN.

moze i lepiej ze juz nie bedziemy na ten temat pisac - nie chodzilo o twoja wypowiedz tylko o komentarz J.KNOW, wypowiedzi Nieobecnego i innych postaci - czasami po prostu jest mi smutno gdy niektorzy ludzie (nie bierzcie tego personalnie wy wczesniej wymienieni, prosze was bardzo) wietrza w kazdym wypowiadanym prze innych slowach male kropelki jadu...
Pisalam bez polskich liter (choc jest to truudne dla mnie niezwykle:)) tak by nie bylo iz ide w zaparte :))
w tym miejscu sie usmiecham, lecz tego nie widac :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stworku

Odpowiadam na twe wołania związane z serialem Hakkenden - znalazłam dumnych posiadaczy kopii.
w tym momencie poproszę Cię tylko o płytkę i popełnimy razem niewybaczalny grzech piractwa i paserstwa...

.

....i pierdolnie was kiedyś piorun psychole

Aube

Wisze Ci piwo, lub inny dowolnie przez Ciebie wybrany drink pubowy. :)

Stworek

teraz pracuje w pocie czola (klimatyzacja bylaby nie od rzeczy, ale chyba wczesniej zdaze urodzic troje dzieci w piecioletnich odstepach, niz jej u nas w pracy doswiadcze >:) wyciagajac z bakterii to, co jest mu potrzebne, ale mysli o Was, robaczki, mysli...

Wishmaster.....atakuje......poezja ponad wszystko......

a teraz czas na wiersz tutaj, skoro na nie nie ma miejsca gdzie indziej ............

Widziałem rozsądnego Salomona
I wiem co go przerosło –
Zawiłości zdawały się być dla niego proste.
Przeklinał godzinę w której na świat przyszedł
I ujrzał, że wszystko było bezcelowe.
Jakże wspaniały i mądry był Salomon...
Świat jednakże nie czekał
I wkrótce ujrzał do czego on dąży.
Jego mądrość doprowadziła go do tego –
Cóż za udany człowiek ... z niczym.

Widziałem mężnego Cezara potem
I wiem kim się stał.
Oni ubóstwiali go za życia,
Potem tak samo łatwo go zamordowali.
I kiedy wznieśli śmiertelny nóż,
Jak głośno on łkał: „I ty mój synu !”
Świat jednakże kręci się dalej
I znów ujrzał do czego zmierza.
Jego męstwo doprowadziło go do tego –
Kolejny udany człowiek z niczym.

I słyszałem prawego Sokratesa –
Człowieka który nigdy nie skłamał.
Oni nie byli tacy wdzięczni jakbyśmy sądzili:
W zamian władcy poddali go próbie
I wręczyli mu zatruty napój.
Jaki prawy był ludzki wspaniały syn.
Świat jednakże znów nie czekał
Wciąż świadomy do czego dąży.
Jego prawość go do tego doprowadziła.
Kolejny wielki człowiek z niczym.

Możecie ujrzeć godni szacunku ludzie,
Przestrzegający boskich praw.
Tak daleko on brnął i nie zwracał uwagi.
Wy, którzy siedzicie bezpieczni w domowym cieple,
Pomóżcie ulżyć naszej gorzkiej potrzebie.
Jakże cnotliwie wszystko zaczęliśmy.
Wszystko jednak brnie do przodu
Świadome tego do czego zmierza.
To strach przed bogiem nas uczynił.
Kolejni udani ludzie z niczym...

Miłek

Pozdrowienia gorące dla Nefernefernefer
zapraszam na moją stronę !!!

Zeus

Jest pewne , że w Ciebie na pewno nie ,
nie słyszałem by piorun trafł w ....... "nic"

Zeus

pustogłowie jest chyba dominującą cechą w całym Twoim drzewie genealogicznym.....niedługo zaczniesz świecić i będziesz miał w domu Las Vegas......

do zeusa

Twoje słowa pozostawie bez komentarza... wydajesz sie zbyt pustą osobą aby wdawać się z Tobą w jakie koliwek dyskusje...
..pozdrawiam..

Miłek.. ogromny buuziak

Miłek

Z tym drzewem genealogicznym to bym jednak uważała. nie mówię o Herze, Afrodycie, czy Aresie. Ale taka Atena na przykład - nie ma się do czego przyczepić. No, prawie...
Greccy bogowie wydają się o tyle bliżsi... prawda, Zeus?

Mikroskopijna

jak bardzo jesteś mikroskopijna? Obiekty o wymiarach wystarczająco małych wchodzą w zakres moiich zawodowych zainteresowań.

do ...Stworek cobytudziśspalićnaołtarzu

ja bym nie uważał........trudno się domyśleć że chodzi o płyciznę intelektualną Zeusa?? jeśli tak ....to bogowie powinni mieszkać w mule na dnie jeziora.....mimo tego że jest dno, to pod nim jest sześć metrów mułu.......Zeus upadł az tak nisko potempiony przez Władcę Życzeń - Wishmastera.........

Do Salomonoow ;)

Widzę, że wiersz wywołał sporo dyskusji, a im więcej postów tym bardziej wszyscy oddalają sie od sedna: od rozmowy na jego temat. Jak na razie ....to jalowa rozmowa pod haslem: kto bardziej elokwentny....kto komu dowali w tej grze sloow, a chyba nie o to chodzi. Miłq, jestem pod wrażeniem....mnie się podoba, a TO chyba w tym jest ważne. Pozdroowka for You ;)

Nareszcie ktos mi wytlumaczyl o co chodzilo, co za ulga

Joj, Milek, a ja wykorzystalam Twoja wypowiedz i ksywe "Zeus" zeby dla zabawy stworzyc nowy kontekst... wydawalo mi sie, ze to oczywiste, a tu prosze...
Poza tym tego typu odzywki jak Zeusowa, widzialam juz tyle razy... Zazwyczaj jest to albo prowokacja, albo rzeczywiscie autor uwaza tak jak napisal, w obu przypadkach prowadzi to do tego, ze patrzac jak mu odpisujecie bawi sie lepiej niz wy. No, my, bo ja tez odpisalam mu raz wczesniej. Mechanizm. Za ktoryms razem kiedy widzi sie wymiane zdan: -Swir! -Debil! -Wielki swir! -Wielki debil!, staje sie to po prostu nudne.

Stworku,masz racje...lecz...nie zaszkodzi cos napisac hmmm...Ja rowniez potrafie sie czasem odciac ciezko strawnym

pieknie rozbudowanym zdaniu, jak zeusik...podziwiam jego wielkosc.....czasem pragnalbym, by moje...karaluszki obdarzono takim intelektem...oj....ale to nazbyt swiatly umysl, bny moje marzenia sie spelnily :(((
...wiec sobie poplacze nad moim losem...

Stworku ....

.....ja trozumiem, ze to prowokacja....ale...koniec komentarza...chodziło mi tylko, aby ktoś zauważył coś, co napisałem. Może Ty przeczytasz i wypowiesz się na jego temat? Szukam pomocy, możliwości wypuszczenia swoich wierszy na światło dzienne. Wydajesz się osóbką inteligentną, więc czekam na konstruktywną krytykę. Zapraszam Cię na moją stronę, do której link umiszczam poniżej.

Gorące pozdrowienia dla Nefernefernefer

dajmy juz spokoj z Zeusem

jesli cos jest niewiele warte, to po co zaprzatac sobie tym glowe? Hm? :)

Stworku

..w jednym się zgadzamy. Dalej zapraszam Cię na moją stronę z poezją i nie tylko. pozdrawiam :o]

Milku,

ja sie nie znam na poezji. Tzn nie lepiej, niz przecietny pozeracz chleba. Przyznaje sie bez bicia. Odkad pamietam, zawsze bylo tak, ze najbardziej trafial do mnie dzwiek (muzyka), nastepnie obraz i dopiero na koncu slowo.

Bagginsowaty ! Co Ty wypisujesz za bzdury???Ty naprawde nie zauwazyles tonacji w jakiej pisalem do Ciebie tamtych pare

ciez nawet dla tych mniej swiatlych, zaznaczylem, ze piszac do kogos z duzej litery, wyrazam swoj szacunek, wiec o czym Ty do cholery piszesz?A rozpoczelem wlasnie z duzej litery...
A Ty mi tutaj o jakis klamliwych postach sprzed paru tygodni, o tym jaki to jestem, ze nawet cenzura dziala tak na mnie ciac i blokujac moje posty(tamtejsze), a zapewniam Cie ze klamstwem bylo, jakoby owczesne moje wyrazy nie nadawaly sie na te ramy, co smieszne jest obserwujac obecne !To napedzanie zlych wiatrow niezgody, bylo przyczynkiem do tych falszywych zdan kolejnego admina tej rubryki.
A Ty biedny bales sie mnie, tak?Wiesz...prawda bedzie to moje zdanie, ze dzis mnie zdenerwowales ... :(
Twoja wiara jest zadziwiajaca...wierzysz w sprawiedliwosc dawnych adminow, tak? heheheh D.Dyktow itp? smieszne to ... :(((smutne raczej :(
I jeszcze jedno, wytlumaczylem dlaczego zwrocilem Ci uwage , gdy zwracales sie do mnie po imieniu, gdy ja podpisywalem sie nickiem:((A Ty znowu do tego wracasz....jak taka baba, cholerna glupia baba wyciagajaca jakies zdania sprzed lat...bo akurat teraz pasuja jej w dziwnej dyskusji, aby dowalic chlopowi...
(abys nie musial szukac, napisze raz jeszzce, tak ogolnie chodzilo o to, ze jesli podpisuje sie nickiem, to odpowiedz kierowac miales wlasnie "do" tego nicka, a jesli ktos sie zastanowi skad ten"afrykanski" pseudonim...to moze dojdzie, ze to moje imie i nazwisko, ktorego sie nie wstydze , zreszta podpisuje siei nickiem wspak, czyli imieniem i nazwiskiem, wiec nie bylo tu mowy, ze cos tam zdradzasz, a norma jest rowniez to, ze nawet gdy znasz imiona swoich rozmowcow, a oni nie chca ich ujawniac-to wedlug wszelkich etycznych zasad-nie uzywasz ich na tych ogolnych lamach!Chodzilo tez o jasnosc odpowiedzi, aby ktos z boku rowniez(tak, jak ja) wiedzial, ze piszesz do mnie...
Nie bede sie juz rozpisywal, ale szkoda ze to Ty do tego wrociles...jak taka przyslowiowa "baba"...)

Nie pisz mi wiec juz, ze czegos tam nie zauwazylem, ze nie zauwazylem i Twojego podpisu, ze nie zauwazylem i tonu.....wiec teraz wiesz dlaczego mnie cholera wziela...wiesz juz, prawda?
-dlatego mnie wziela, bo wlasnie JA ZAUWAZYLEM...A TY MI TUTAJ WMAWIASZ, ZE NIE ZAUWAZYLEM !!!
.... i cholera gotowa....czasem brakuje mi cierpliwosc...ale jak sam wiesz....nie jestem aniolkiem...

....a teraz....teraz serdeczne pozdrowienia....i nie pisz juz, ze czegos nie zauwazylem...

:)

Wishmaster

Lans i autopromocja, ale bez przesady, OK?

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (158 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry