Widok

KUCHNIA - TANIM NAKŁADEM

Co kupić - wyposażenie Temat dostępny też na forum:
Witam
Musze postawić kuchnię żeby móc się wprowadzić do mieszkania. niestety mam baaaardzo ograniczone środki finansowe a kuchnia nie może stac na jednej ścianie więc standardowe kucnie za 600 zł z Castoramy itp odpadają...
Możemy kupic meble i zmontować je sami. Możemy zamówić.
Prosze o jakieś namiary gdzie mogłabym na prawde niewielkim kosztem cos zdziałać... Ikea jest baaardzo droga..
Mieszkanie w Wejherowie.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć, niedawno miałam bardzo pdobony problem- moje finansowe ograniczenie było na tyle duże, że na kuchnię mogłam przeznaczyć max. 700 zł, a też nie mogł au mnie stać na jednej ścianie i nie była wymiarowa aby mozna było kupić pierwszą z brzegu standardową kuchnię. Ale przekopałam oferty rznych sklepów sprawdzając standard i wymiary i kupiłam najtańszą kuchnię z BRW za ok 570 zł- przewidzianą na montaż na jednej ścianie, ale u mnie została podzielona na 2 ściany i bardzo dobrze się sprawuje. Znormowane kuchnie mają różne wymiary w zależności od producenta i modelu- przejrzyj dostępne oferty, coś na pewno znajdziesz:) Ja polecam BRW- są o wiele tańsze od Ikei, a jakość powinna starczyć na kilka lat użytkowania.
dziękuję !!!!! :D
Ja też mam ten problem- małe pieniądze. Nie stać mnie na zabudowę, ale jestem w lepszym położeniu bo mój aneks to równe 3m, znalazłam fajne meble w BRW i na Byłam także na Giełdzie w Pruszczu, ale poza tłumem ludzi, identycznymi frontami nic nie znalazłam, ceny nie były podane, a sprzedający mieli urwanie głowy i duże kolejki oczekujących a to nie dla mnie. Poza tym mało gotuje i przebywam w kuchni, nie niszczę mebli więc taki zestaw w zupełności mi wystarczy.
Nie mam mebli kuchennych od BRW, ale mam meble od nich w dwóch pokojach. Jedne były naprawdę tanie, jakość tragiczna. Łóżko- dramat, połamało się po ok. 1,5 roku. Szafki również słabe- okleina się zdziera, dykty z tylu odpadły, szuflady się polamaly. W drugim pokoju zestaw był droższy, ale tez jest slaby. Dodam, ze szafki są naprawdę rzadko używane i były montowane przez fachowca. Ja nigdy już z BRW nic nie kupię i radzę poczytać opinie na temat ich mebli, bo maja wielu niezadowolonych klientow, szczególnie z tańszych zestawów meblowych.
Zgadzam się, nigdy więcej BRW, bardzo słabe meble.
Porównałbym ceny szafek kuchennych polskich produdentów z cenami w Ikea- to wcale nie wychodzi drożej (oczywiście zależy jaki rodzaj wybierzesz ale tanio też można tam kupić)
Ikea - dół kuchni - zwykłe białe fronty + nózki i cokoły (bez uchwytów)
szafki:

2x 60x120
1x 50
2x szuflady 60
szafka na piekarnik w zabudowie

ceny z soboty - 2400 !!!
a gdzie do tego góra jeszcze...
... no tak szafki z szufladami bardzo podrażają, zwykłe prose tylko z drzwiczkami wychodzą taniej
Polecam jeszcze giełdę w Pruszczu - dużo wytwórców mebli z Elbląga - mają atrakcyjne ceny
nie ma już cennika w ikea bo od lipca jest nowy więc tylko doradca jest w stanie podac aktualne ceny... i tu uwaga... ceny szafek sa bez półek !! za półkę płaci się dodatkowo...
No tak, ale jak napisał wyżej gdy, meble kuchenne można kupić gdzie indziej niż tylko w brw i ikei. Po moich doświadczeniach związanych z meblami brw (opisałam je już w tym wątku) mając bardzo ograniczone środki zdecydowałabym się na asortyment zwykłych sklepów meblowych, szczególnie w mniejszych miejscowościach niż Gdańsk, tam również znajdziesz zestawy w korzystnych cenach. Ceny podobne do najtańszych zestawów z brw, a opinie lepsze. Proponuje poszukać zestawów meblowych stolkaru (mają niezłą opinię), czy bog fran.
a co sądzicie o bodzio meble?? widziałam oddzielne szafki, można zrobić całkiem ciekawy zestaw.
matko boska, czy wyprawiacie z tymi meblami, że tak się sypią...
Spróbuj na tej stronie http://www.gmp-meble.pl/ . Tanie meble i wysoka jakość.
polecam stolarza z kartuz zrobi ci co chcesz i mozna sie z nim dogadac wiesz taki normalny p.Marcin 501548244
Jeśli masz czas i możliwości techniczne to samodzielnie możesz wykonać meble do kuchni według własnego pomysłu, a materiał typu blaty, fronty, okleina są dostępne np tutaj: http://www.chobot.pl/content/view/17/47/lang,pl/
http://www.chobot.pl/
czemu piszecie że standardowa kuchnia z castoramy może być tylko na jedną ścianę??? mają przecież szafki narożne... poza tym mozna u nich kupić szafki oddzielnie a nie w tych wystawowych kompletach ;)) nie zamierzam oczywiście nikogo namawiać ale z własnego doświadczenia wiem że jak się trochę pomyśli to można idealnie szafki dopasować do niestandardowych kuchni ;)
Chobot - a sprzedajecie swoje produkty na terenie Trójmiasta?
Zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy Majster Serwis z Gdańska
oraz nowo powstałego firmowego sklepu internetowego:
http://www.ms-ster.pl

Oferujemy wysoką jakość i atrakcyjne ceny.
Każdy znajdzie u nas coś dla siebie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tanie dodatki kupisz w pepko a tanie meble w sklepie internetowym Topeshop->http://www.topeshop.pl/pl/c/komody/5

Inne tematy z forum Remont - porady

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (42 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

do góry