Widok

KWIATY W KIELICHACH - CO SĄDZICIE?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie do przyszłych Panien Młodych. Wprowadziłam do swojej oferty dekoracyjnej świeże kwiaty w wysokich szklanych kielichach. Czy taki element dekoracji jest dla was atrakcyjny? Ile byście były skłonne zapłacić za taki jeden kielich z kompozycją kwiatową? Oczywiście zawartość kielichów do uzgodnienia. Tutaj akurat: białe lilie, białe goździki, ecru róże oraz zielone dodatki. Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi :)

image

image

image
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mialam podobn dekoracje na swoich stolach..bardzo fajnie to wyglada
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no bardzo ladne.ale cena musi byc do 100zł
mi się to bardzo podoba, pod warunkiem, że nie jest za duże.

Jest to dobry pomysł bo taki wazon nie przeszkadza gościom siedzącym na przeciwko siebie w prowadzeniu konwersacji, ale jest też ryzykowne, gdyż stabilność takiego wazonu jest dużo mniejsza niż kompozycji zrobionej we floretach lub w niskich szerokich wazonach i podpity gość może to łatwo przewrócić

Nie podoba mi się ta zwisajaca fizelina
image
image
fizelina tez mi się nie podoba

ja miałam coś takiego:

image

image
za 5 szt + bukiet na nasz stół

image

+ bukiet urodzinowy dla mamy + 2 duże róże zapłaciliśmy 180zł

czyli za kielichy, a właściwie kwiaty w kielichach, bo kielichy nalezały do właścicielki sali, coś koło 15-20zł pewnie - dla mnie rozsądna kwota za bukiet (który przetrwał dobry tydizeń później w domu jeszcze)

kielichy zdały egzamin, był 1 na stół (stół = max 18 gości), przestawiany był tylko przy robieniu zdjęć (z każdym gościem/parą robiliśmy fotki)
dziękuję za wypowiedzi, ale 100 zł za jeden kielich to chyba dużo co?

co do stabilności mi się wydaje, że nie ma z tym problemu, sama byłam na weselu gdzie takie były i wyglądało to super, a żaden gość ani w tym nie grzebał ani nie trącał no i w życiu nie byłam na weselu (a mam ich sporo za sobą) żeby się goście upijali i rozrabiali :)

co do flizeliny ok, to taki pomysł był tylko, ale oczywiście można z tego zrezygnować
ja płaciłam za 5 kielichów (takich jak pokazałam, czyli generalnie w różach) + stroik na nasz stół + bukiet urodzinowy + 2 duże róże w sumie 180zł
za kielich nie dałabym więcej niż 20-25zł (oczywiście zależy od kwiatów "w środek")
ogolnie dekoracje w wysokich naczyniach sie sprawdzają gdyz widac je na stole i nie zajmuja miejsca. Za 20-25 zł szalu nie bedzie raczej najtansze kwiaty, ale 30-40zł moim zdaniem rozsadna cena :)
image
Mnie się zdaje, że bukiety w wysokich wazonach czy kielichach to dosyć oklepana dekoracja. Widzę je na niemal każdym weselu (a widzę ze 20 wesel w każdym sezonie). Myślę że się podobają skoro są takie popularne.
sa popula\rne bo bardzo praktyczne a jak wsadzisz do srodka jeszcze swiece to juz calkiem ograniczasz miejsce na stole. Wiele par mlodych zamawia u nas takie dekoracje.
Na inna dekoracje mozna sobie pozwolic kiedy obiad podawany jest na talerzach a nie kiedy caly stol zawalony jest polmiskami bo wtedy kwiatow nie widac..taka prawda.. u mnie na weselu byla dekoracja rowniez w wysokich wazonach ale takich metrowych :) :) :)
image
cos w tym stylu

image

albo

image
image
Fajny pomysł
tylko ja dałabym Karolinko bez flizeliny
Ten oststni z hortensja świetny
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
uważam, że tak do 50 zł za kielich to chyba będzie cena maksymalna żeby zadowoliła klienta :)
ja mialam podobne kielichy ale z perlami wodnymi.
Koszt 1 kielicha 40 zl (kielich jest moja wlasnoscia). Mielismy 5 kielichow (sierpien 2009)
Osobiscie w tym zalaczonym zdj. nie podoba mi sie fizelina-zastapilabym ja np. organza (u nas wlasnie byl kolor organzy zgrany z kolorem perel wodnych, w kolorze wg naszego zyczenia)
zeby uscislic: kielich kupowala pani z kwiaciarni i po imprezie stal sie moja wlasnoscia-ale moglam tez sama dostarczyc jakies inne kielichy. Jednak p. kwiaciarka miala bardziej interesujaca cene pustego kielicha, z samego zrodla;)

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry