Widok
Mają wyburzyć stary hotel robotniczy, a prace zaczną się w sierpniu. Blok ma być do oddania pod koniec 2013 roku. Trochę długo, ale może warto poczekać. Niektóre mieszkania z parteru (nie wiem, czy inne da się utargować) można kupić w rodzinie na swoim. Ciasno, między blokami, ale chyba wszędzie jest podobnie. Tyle, że bloki stare i zastanawiamy się, jacy ludzie tam mieszkają. Na plus są też spore ogródki. Zastanawiamy się.
Beznadzieja udręka dla mieszkających widzę płot przed oknem i wielki chaos do tego porażka nawet przejścia nie ma trzeba chodzić po ulicy a to grozi potrąceniem przez pojazdy dojście do śmietnika to sztuka - jest ogromnie niezadowolona i do tego będzie widok na parking i blok okna w okna a gdzie słońce ?? było wystarczająco że wieżowiec je zabierał teraz dodatkowo zabierze ta nowa inwestycja
i ta śmieszna tabliczka "przejście na drugą stronę ulicy" ?? to co do śmietnika mamy zasuwać 500m bo po drugiej stronie ulicy jest parking i płot - ktoś widocznie nie myśli tą drogą chodzi dużo ludzi a przede wszystkim dzieci o wypadek nie było trudno a wierzcie jeżdżą często szaleńcy i ruch jest ogromny niekiedy mam wrażenie jakby była to Kołobrzeska
Zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Byliśmy z mężem zobaczyć miejsce. Ludzie, przecież to jakaś masakra!!! z jednej strony obskurny wieżowiec, z drugiej blok, z następnej śmietniki osiedlowe i jakieś stare paskudne garaże. Wszystko na kupie, tak że światła tam zbyt wiele nie będzie. Okolica nieciekawie wygląda. Chyba ruszymy jednak do wieżowców z Citi Parku, przynajmiej cały teran tego osiedla będzie schludnie wykończony.
Wiadomo, że lepiej byłoby kupić mieszkanie z ładniejszym widokiem na okolicę. Ale są też plusy: przede wszystkim dosyć dobra cena, jak na tę okolicę (jeżeli komuś zależy na lokalizacji), city park jest sporo droższy, w Lęborskiej można było kupić mieszkanie w rns, cena to jeden z poważnych argumentów :) ; blok jest trochę dalej od głównej drogi, na pewno będzie ciszej niż na rogu ul. Rzeczypospolitej i Jana Pawła; duże ogrody na parterze, można postarać się odgrodzić od sąsiadów (przynajmniej trochę), mieszkania z 3 pokojami i niedużym metrażem. Chociaż fakt, że światła może tam być mało. Coś za coś, niestety. Zależy komu na czym najbardziej zależy.
Czy ktoś z Was chce sfinansować zakupu mieszkania z kredytu rodzina na swoim, a umowę u notariusza podpisał z Budrosem dopiero w styczniu? Czy może uwinęliście się szybciej i umowę podpisaliście w grudniu? Czy banki zgodziły się uruchomić Wam dopłaty na podstawie umowy rezerwacyjnej? Czy przez to, że w grudniu dysponowaliście tylko umową rezerwacyjną, bank wstrzymał kredyt?
ciekawe czy wszyscy mieszkańcy wykupią garaż? W nowo wybudowanym budynku Lęborska 23(Górskiego) mieszkańcy też mają garaże a mimo to niezgodnie z prawem zatkali całą Lęborską i zamiast dwukierunkowej jest jednokierunkowa. Co robi dzielna Policja i Straż Miejska. SM Kolejarz zamiast sprzedawać na siłe teren, oloewając członków spółdzieli, powinna zatroszczyć się o miejsca postojowe dla samochodów mieszkańców-członków spółdzielni już tu mieszkających a nie wystawiać idotyczne znaki zakazu parkowania.Teren tak podstępnie sprzedany idealnie nadawał sie na zorganizowanie miejsc postojowych, no ale przecież Pan Prezes tu nie mieszka i ma to wszystko w .....
Witam,
przez ponad rok mieszkałem w bloku stojącym obok budującej się Kamienicy Lęborskiej. Uważam, że lokalizacja inwestycji na Przymorzu jest jak najbardziej trafiona (super dzielnica), ale akurat nie w tym miejscu. Zanim ktokolwiek z Was kupi tam mieszkanie proszę zwrócić uwagę na nast. kwestie:
- budynek będzie wciśnięty między inne budynki (widok okno w okno, część mieszkań będzie zacienionych),
- teren wokół powstającego budynku nie jest szczególnie atrakcyjny: śmierdzący śmietnik, kilka starych garaży,
- na ławeczkach między blokami przez większość roku przesiadują bezdomni i pijaki,
- kompletny brak miejsc do parkowania i z tym będzie jeszcze gorzej, bo SM Kolejarz wprowadziła identyfikatory na miejsca parkingowe,
- częste akty wandalizmu, tj. rysowanie samochodów na parkingach (widziałem już kilka aut z grubymi rysami, ja miałem 2 razy gume).
Kupując mieszkanie inwestuje się grubą kasę, myślę, że lepiej ulokować ją gdzieś indziej. Tyle moich spostrzeżeń:)
przez ponad rok mieszkałem w bloku stojącym obok budującej się Kamienicy Lęborskiej. Uważam, że lokalizacja inwestycji na Przymorzu jest jak najbardziej trafiona (super dzielnica), ale akurat nie w tym miejscu. Zanim ktokolwiek z Was kupi tam mieszkanie proszę zwrócić uwagę na nast. kwestie:
- budynek będzie wciśnięty między inne budynki (widok okno w okno, część mieszkań będzie zacienionych),
- teren wokół powstającego budynku nie jest szczególnie atrakcyjny: śmierdzący śmietnik, kilka starych garaży,
- na ławeczkach między blokami przez większość roku przesiadują bezdomni i pijaki,
- kompletny brak miejsc do parkowania i z tym będzie jeszcze gorzej, bo SM Kolejarz wprowadziła identyfikatory na miejsca parkingowe,
- częste akty wandalizmu, tj. rysowanie samochodów na parkingach (widziałem już kilka aut z grubymi rysami, ja miałem 2 razy gume).
Kupując mieszkanie inwestuje się grubą kasę, myślę, że lepiej ulokować ją gdzieś indziej. Tyle moich spostrzeżeń:)
Prawda Pan Prezes ma nas w ........jest taki mądry że ta kamienica nie będzie nam zasłaniać słońca, a to nie prawda. Warunki bytowe nam się pogorszą i jeszcze to zaglądanie do cudzych mieszkań, brak zieleni,czystego powietrza, a o tych ogródkach przed nowym budynkiem to bzdura bo na planie zagospodarowania to ich nie widać.
Właśnie trochę więcej tolerancji, poczytaj wpisy tych, którzy chcą tu się wprowadzić, to może coś zrozumiesz. Poza tym , to nas wykiwano i sprzedano nasz teren, żeby pobudować dla was dom. To wasz budynek też będzie komuś "zasłaniał słońce przez kilkadziesiąt lat". Niestety są wśród was intruzi bo będąc bezdomnymi chcą pozbawiać kogoś mieszkań i wyburzać bloki. A co wymyślą po wprowadzeniu się, .... strach pomyśleć. A prościej nie trzeba tu się wprowadzać, można było w innym miejscu, chyba, że lubicie zapachy śmietnikowo-garażowe. Nie zyczę wam tego, ale jak nas wykiwano to was też mogą.
Według naszych codziennych obserwacji budowa postępuje prawidłowo - dzisiaj stawiane są pierwsze ściany na parterze, piwnica zamknięta. Początkowo nie mogliśmy uwierzyć w jaki sposób na tej małej przestrzeni powstanie 55 mieszkań - a jednak możliwe. Da się wcisnąć nawet ogródki. Nie zmienia to faktu, że od jednej strony bardzo blisko wręcz nieprzyzwoicie, stoi blok czteropiętrowy, z kolejnej stare garaże a od zachodu 18-piętrowy wieżowiec i jego hydrofornia. W wieżowcu (z monitoringiem) mieszka się bardzo wygodnie mimo że jego elewacja pozostawia wiele do życzenia.Za chwilę zabraknie jednak mieszkańcom niższych pieter widoku na skrawki zieleni. Barak był do wyburzenia to fakt. Mam jednak nadzieję,że może to nowe sąsiedztwo jednak zmobilizuje PSM Kolejarz do remontu (podobno nieopłacalnego) naszej elewacji. Jak na razie walczącym o estetykę i ciepło mieszkańcom dostarcza się ekspertyzy jakoby taki remont był niemożliwy (!)
Witam. Będę Waszym nowym sąsiadem! Do zakupu mieszkania przekonały mnie głównie przystępne ceny jak na taką lokalizację. O wykładzinie dowiedziałem się z forum i poszedłem do budrosu wypytać o szczegóły. Sprawa wygląda tak: na samej klatce schodowej i przed windą będzie kamień naturalny a wykładzina będzie tylko w tych częściach korytarzowych, które są oddzielone od klatki schodowej drzwiami. Drzwi i wykładzina na pewno wpłyną na wyciszenie korytarzy ,tak jak w hotelu, a przyznacie, że kamienna posadzka na klatce schodowej będzie na pewno ładnie się prezentować. W kwestii jakiś nieusuwalnych zabrudzeń to ta wykładzina będzie się podobno składała z kwadratowych elementów łatwych do wymiany. Dlatego nie przejmowałbym się tą wykładziną a raczej cieszył bo w końcu takie rozwiązania korytarza i klatki schodowej to już podwyższony standard:)
A ja gratuluję wszystkim szczęśliwym posiadaczom mieszkań w Kamienicy Lęborskiej. jedna tylko uwaga dla posiadaczy mieszkań od strony bloku niebieskiego... moi sąsiedzi w górnych pięter lubią przez okno wyrzucać śmieci.. wczoraj też widziałam na śniegu stary wieszak... to się dużo częściej zdarzało za czasów baraku jednak jak znikną budowlańcy to i znikną zahamowania i jak mniemam śmieciarstwo...