Widok

Kara śmierci?

Po wczorajszym seansie Zielonej Mili i dzisiejszej energicznej porannej rozmowie tak mnie jakoś naszło.
Kara śmierci.
Za czy przeciw?
Jeśli już za, to jakie miałyby być wytyczne co do niej? Kto byłby na nią skazywany? Kto dokonywałby egzekucji? Publicznie (przy rodzinie, znajomych poszkodowanego) czy w totalnej samotni, pustce, ciszy?

Trudny temat w tym całym szale przedświątecznym ale może właściwie to dobry okres na zadanie sobie takich o to pytań
I tu polityka nie ma nic do rzeczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Widziałem, że prędzej czy później się wtrącisz do rozmowy i walniesz z grubej, nomen omen, rury ^_^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Halewicz ja juz nie pale 3 tygodnie,a rura sie lepiej pręży

a pisałeś,że wrócę jak zbity pies
leche mon cul

NIE dla kary śmierci !
To, że chodzą po tym globie odpadki społeczne, które nie zawahają się zabić dla kilku złotych albo dla swojego widzimisię nie znaczy to, że mamy odpowiadać tym samym.
Tylko ten wyżej może odebrać życie.
A mało jest ludzi, którzy potrafią i CHCĄ wybaczać. Wiem, że gdyby to nieszczęście spotkało kogoś kogo znam to powinnam chcieć by sprawca skończył na krześle lecz powiadam Wam NIE ! Niech gnije w więzieniu bo to będzie dla niego o wiele gorsza kara bo będzie musiał zmierzać się z codziennym życiem, a po takim "zastrzyku śmierci" cóż będzie ? nic... zamknie oczy i po kłopocie a nam tak naprawdę nie ulży że go już nie ma.

ot moje zdanie (:
A ja jestem za bo Ci co odsiadują wyroki ciężkie maja za dobrze żyją za nasze podatki mają lekarza księdza tv w celach a my utrzymujemy z naszych podatków więc jestem za karą śmierci.
Serwis Komputerowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem przeciwko karze śmierci, tyle ze wiezienia powinny byc takie jak w:

Rwanda. 6000 skazańców upchniętych w miejscu tak ciasnym, że przestępcy zmuszeni są przez większość czasu stać. Panujący tam głód zmusza niektórych ludzi do aktów kanibalizmu.ekalia zalegają na ziemi, a jedną z najczęstszych chorób, które dręczą więźniów jest gangrena powodująca, że członki ciała skazanych gniją. Smród unoszący się nad tym zakładem karnym jest tak wielki, że czuć go w promieniu 2 kilometrów. Umieralność w tym miejscu jest wyjątkowo wysoka – średnio jeden na ośmiu więźniów traci życie w wyniku morderstwa lub chorób.

Położone na syryjskiej pustyni więzienie to prawdziwe piekło na ziemi. Miejsce to słynie z bestialskich tortur i strażników, którzy umilają sobie czas znęcając się nad skazańcami (wśród których jest wielu „przestępców politycznych”). Najdoskonalszym przykładem zbrodniczych praktyk tam przeprowadzanych było wydarzenie z 1980 roku.

Po nieudanym zamachu na prezydenta Syrii, uzbrojeni po zęby żołnierze wylądowali w Tadmor, aby z zimną krwią dokonać rzezi na 500 więźniach.

Dla mnie dziwne jest, że koszt utrzymania więźnia w polsce to ok 2400zł miesięcznie, to cholera jak ja mam sie utrzymac za najniższą krajową 950zł miesięcznie?????
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A słyszeliście, że Polska utrzymuje się w czołówce państw europejskich w ilości odsiadywanych wyroków?

I skoro na jednego więźnia przypada ponad 2000zł na miesiąc to zastanówcie się ile pieniędzy zostaje rocznie przeznaczonych na więźniów? I tu pytanie. Czy wprowadzając obowiązek ciężkich robót nie tylko pozwolilibyśmy zaoszczędzić pieniądze ale i także je zarobić?

Tym samym wprowadzając karę śmierci zmniejszymy ilość kryminalistów odsiadujących dożywocie. Taka mała dygresja.

No nic sprawdzam wszystkie za i przeciw :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wprowadzenie ciężkich robót-owszem., kara śmierci nadal NIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem za karą śmierci. Przestępca powinien mieć nauczkę na przyszłość!
leche mon cul

Ja tylko głośno porządkuje swe myśli.
@konstantynopolitańczycośtam czego kłamiesz że zarabiasz 950zł
przecież jestes w anglii za $ podobno na garach jak Hal pisał
no właśnie, o tym samym pomyślałem o_O

Konstantynołośkalabośkatralala - to jak to jest?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze nie tyle jestes nienormalny co niedorozwinięty umysłowo , skoro nie potrafisz przepisac czy moze przeczytac, bo zbyt dlugie slowo i nie starczy ci na tyle samozaparcia ...

tak siedze w angli ale cie rozczaruje nie na garach i nie za $ - kraje ci sie chyba pomylily, z wiedzą geograficzna tez u ciebie słabo , no ale byles prawie blisko, następnym razem sie uda.

załozylam hipotetycznie, bo nie wiem czy wydaja wiecej czy mniej, wiec jak mi hipotetycznie ma wystarczyc na przezycie 950zł, mam nadzieje ze wyjasnilam wystarczajaco o co chodzi.
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
ooo rany masakra halewicz specjalnie dla ciebie, ehh gdyby byla opcja edycji, wiec

" w polsce koszt utzrymania wieznia (rozne zrodla inaczej podają średnio ok 2400zł) to jak ja, lub osoba mieszkająca na terenie Polski, pracując ciężko za najniższą krajową ma sie utrzymac *

* poprzez utrzymanie rozumiem tutaj , zaspakajanie potrzeb wyższego i niższego rzędu.

mam nadzieje ze nikt sie nie doczepi o to ze jaktooooo przeciez pracuje w angli i zarabia w dolarach/rublach/dolarach kanadyjskich/jenach wiec co ona mowiiiii jakie 950zł. jasne?
Jestem za karą śmierci za morderstwo z premedytacją, Nieważne, kto jest ofiarą - dziecko, dorosły, starzec. Kara ma odstraszać innych potencjalnych morderców. Jednostki zagrażające innym powinny być eliminowane. Na litość nie zasługuje ten, który nie okazał litości swojej ofierze. Gadanie, że kara śmierci jest niehumanitarna nie przekonuje mnie. Zabójstwo to też zjawisko wybitnie niehumanitarne
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
To właśnie kara śmierci jest humanitarna - kończy życie szybko i bezboleśnie. Idąc Twoim tokiem rozumowania, oczekujesz kary współmiernej do zbrodni - zatem czy chciałabyś, aby morderca został zabity w taki sam sposób, jak zginęła ofiara?
nie potrafię przepisać bo nick jest tak długi i głupi że nie zapamiętam całego
$ bo nie znalazłem ełro
tak myślałem zmywak Hal miał rację mimo że jest g u p i
euro????????? chyba tez ci halewicz podpowiada co, nie we wszystkim ma racje jak widac.
@konstantynopolitralalala

image
zrobie to jak tylko anglia wejdzie do strefy euro hahaha
no dobra fujty
Hal mi zle gada sorry

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (267 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Trójmiasto do bani (386 odpowiedzi)

Mieszkałem w Warszawie, Mieszkałem w Krakowie, teraz przyszedł czas na trójmiasto i tylko...

do góry