Widok

Kaszubska Strzecha

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ogladałam to miejsce kilka dni temu i bardzo mi się podoba, zamierzamy tam własnie zorganizować wesele na 60 osób.
Może macie jakieś opinie na ten temat , może ktoś z was robił już tam wesele? Wszystko na pierwszy rzut oka wyglada ślicznie.....
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam,prowadzą to przemili państwo,bardzo dobre jedzonko,miła atmosfera,fajny pomysł na wesele ze spankiem.
hej!
tez szukam czegos ladnego. Moglabys cos powiedziec o szczegolach ktorych sie dowiedzialas i cenach w tym miejscu?? I moze masz link na ich strone?
Bede wdzeiczna za info.
Soltera
www.kaszubskastrzecha.pl

Byłam tam i zarezerwowałam sobie termin na przyszły rok, miejsce jest cudowne, same miejsce i okolica jest bardzo zadbana...

a teraz kilka szczegółów:

1. Kaszubska Strzecha znajduje się w Goręczynie koło Kartuz, jest to piękny wiejski dom - gospodarstwo nad jeziorkiem.
2. Wszyscy goście weselni mogą tam spać koszt ok. 35 zł od osoby, pokoje są bardzo przyjemne z lazienkami.
3. Koszt wesela - 120 zł od osoby, bez ciast, ale za to mozna wnosic swoj alkohol i daja juz w cenie napoje bez ograniczen.
4. Mają dwie salki, zalezy na ile osob robisz wesele, jezeli nie duze do 60 osób, to wszystko dzieje sie na jednej sali (gdzie jest nawet kominek), a jezeli wesele jest na wiecej osob to w jednej sali sie siedzi i je a w drugiej tanczy.
5. Nie płaci sie za wynajecie sali.
6. Wlasciele organizuja przejazdy bryczkami.
7. W tej wiosce 1 km dalej jest piękny kościółek z XVII w.
8. Kaszubska Strzecha nie organizuje wesel w lipcu i w sierpniu...niestety, maja wtedy wczasowiczów.

Jezeli masz inne pytania, chetnie odpowiem.
Pozdrawiam

Byłam niedawno i - przepraszam - ale było fatalnie. Jak ktoś lubi takie klimaty to będzie mu sie podobało - mi osobiście nie.
Witam,

ja robię w tę sobotę, a ślub w tamtejszym kościele. Po powrocie z podróży dam znać jak było ;)
tania, napisz wiecej, dlaczego uwazasz ze bylo fatalnie.
owszem jest to klimat wiejski i nie wszystkim moze odpowiadac ale czy organizacja byla kiepska czy cos innego. Daj znac, bede wdzieczna.

Haszka z niecierpliwoscia czekam na wiesci od Ciebie, zycze wszystkigo dobrego.
Pozdrawiam.

dziewczyny jesli macie jakies doswiadczenia z Kaszubska Strzechą prosze dajcie znać. Jakna razie to zdania są bardzo podzielone. Pozdrawiam

Witam,

katibrown zdania podzielone są raczej, tylko dlatego że ktoś nie lubi takich klimatów i tyle. Niekórzy lubią hotel, okrągłe stoły i biała limuzynę, a niektórzy wesele na 400 osób w remizie, albo w stodole. Bardzo chciałabym kiedyś uczestniczyć w tej drugiej opcji :).
Kaszubska jest poprostu klimatyczna. Nie masz się co stresować, my robiliśmy tam imprezy służbowe i zawsze było w porządku.
Przyślę Ci zdjątka i opis, ale akurat wybór tego miejsca w ogóle mnie nie stresuje, tak jak bzdety takie jak fryzura, kwiatki i etc. Wszyscy nasi goście zresztą bardzo są zaintrygowani ;)
Haszka dziekuje Ci za miłe słowa. Zdecydowałam sie na Kaszubska Strzeche, poniewaz klimat mi bardzo odpowiada, jednak wiesz czasami organizacja moze nie byc do konca taka idealna. Moj e-mail to katibrown@o2.pl jesli tylko mialabys ochote cos mi podeslac bede wdzieczna. pozdrawiam cie goraco.

hej

jestem jak najbardziej na TAK!
Robimy tam wesele 24.09.05. Było to w zasadzie jedyne miejsce, które obejrzeliśmy. Od pierwszej chwili wiedziałam, że nigdzie indziej nie chcę mieć wesela. Miejsce niezmiernie klimatyczne, faktycznie odległe od klimatu "limuzyna i baloniki", ale to tylko plus tego lokalu. Okolica cudna, może jedna mała uwaga: zaraz obok jesk kurza ferma i niestety raz w tygodniu ulatnia się stamtąd niemiły zapach. Można mieć to nieszczęście, że akurat będzie to dzień wesela. Ale trudno, liczę na szczęście.

Polecam gorąco. Halszka, też będę wdzięczna za info "poweselne".
Ja ze swojej strony mogę się podzielić wrażeniami pod koniec września.

kinga
Ze mną było podobnie jak zobaczylam to miejsce to wiedziałam ze tego własnie szukam. Zycze powodzenia i mam nadzieje ze dasz znac jak było we wrzesniu.
pozdrawiam

Jestem na NIE. Może ja tak trafiłem ale na imprezie kelnerzy się opeirdzielali, na stołach niegdy nie było nic na czas, obsługa denna, skończyło się na tym że ............... szkoda słów.
Autor: VideoMan 15-07-2005 09:58
Jestem na NIE. Może ja tak trafiłem ale na imprezie kelnerzy się opeirdzielali, na stołach niegdy nie było nic na czas, obsługa denna, skończyło się na tym że ............... szkoda słów.

Witaj!

A na jakim weselu byles? Czy napewno w Kaszubskiej Strzesze?
a na czym tam sie tak skonczylo, ze szkoda słów??.......

Wiem tylko, ze tam niema zadnych kelnerow tylko kelnerki-mlode dziewczyny i chyba cos Ci sie pomyliło, bo one za każdym razem lataly jak szalone,
zeby spelnic nasze zapotzrebowania kawowe...np:) hihi
a bylem tam juz nieraz i zawsze bylo super!!!

A fakt, tam prawie co tydzien maja wesela i
jest ciezko sie tam dostac...!!
bo lipiec-sierpien maja wczasowiczow i nie organizuja zadnych imprez okolicznosciowych...chyba ze jakis cud sie zdarzy..;))

Mam nadzieje,ze uda mi sie wbic tam poraz kolejny
ze swoja impreza firmowa!!.. :)))

Pozdrawiam
Patryk
dokładnie o tym samym pomyślałam, tam nie ma kelnerów!!!
chyba chodzi o jakąś inną "Strzechę" ...
pozostaję nadal na TAK

kinga
Potwierdzam jakoś dziwnie wolno działały te panienki - a chwilami ich brak bywał uciążliwy
Witam wszystkim,

jestem po weselu w Kaszubskiej :) i zdemontuje te bzdury.

Było rewelacyjnie :). Tam są dziewczyny-kelnerki i podawały wszystko błyskawicznie, z uśmiechem. Uważam wręcz, że ta ekipa jest wręcz wzorcowa i nie jedni mogliby się uczyć od tych dziewcząt. Także nie kłam koleś.

Może zacznę od początku. Polecam wszystkim dorożki i wozy. Na początku goście trochę sceptycznie do tego pomysłu podeszli, a okazało się, że to jest konretna frajda. Dla mnie również było wielką przyjemnością jechać wśród łanów zbóż dorożką :).
Kościół jak niektórzy zauważyli jest piękny - mały, zabytkowy, z pięknymi witrażami. Ksiądz proboszcz poprowadził pięknie msze i podpowiadał nam, bo nie ukrywam, że włączył się stres podczas ślubu. Pani Jadzia tez bardzo pięknie udekorowałą kościół.
Sala w Kaszubskiej przystrojona pięknie, pyszne jedzenie, atrakcyjny kominek na środku, na którym stał ciepły barszczyk, ciepłe paszteciki, żurek, bigos. Zbieram same pochwały za jedzenie. Zamówiliśmy też prosiaka, i poszedł cały, bo tak smakował gościom.
Goście mówili, że jest tu tak ładnie, że duża część biesiadowała w ogrodzie. Trochę się martwiłam, że mało tańczą, ale tłumaczyli mi, że oni na tym weselu jednocześnie dobrze się bawią i odpoczywają.

Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne pytania, to jestem do dyspozycji. Zdjęć na razie za dużo nie mam.
Hej,
My tam robimy wesele 10 wrzesnia, bylam tam juz na weselu u kolezanki i bylo super !!!! Miejsce bajeczne ....:-)
Mozesz mi napisac czy braliscie podstawowe menu (chodzi mi o zimne przekaski) czy cos domawialiscie...?
Jagienka napisał(a):

> Hej,
> My tam robimy wesele 10 wrzesnia, bylam tam juz na weselu u
> kolezanki i bylo super !!!! Miejsce bajeczne ....:-)

DOkładnie i życzę magii wręcz.

> Mozesz mi napisac czy braliscie podstawowe menu (chodzi mi o
> zimne przekaski) czy cos domawialiscie...?

Wzieliśmy tylko dodatkowo prosiaka i poszedł szybko. W ogóle bardzo się cieszyłam, że goście tak zajadali. Było smaczne i dużo, a ich rosół po kaszubksu jest wyśmienity, szły tam konretne dokłądki. Podobało im się, że część potraw stoi na kominku i jest ciepłe.
A ciasto robiła p. Bernadka i było wyśmienite, za co jej bardzo dziękuję.
do góry