Widok

Kaszubska Strzecha

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ogladałam to miejsce kilka dni temu i bardzo mi się podoba, zamierzamy tam własnie zorganizować wesele na 60 osób.
Może macie jakieś opinie na ten temat , może ktoś z was robił już tam wesele? Wszystko na pierwszy rzut oka wyglada ślicznie.....
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,
nam tez jedyne co przeszkadzło to ten zapach...
ale ten minus nie przysłonił nam plusów.
A że obcas w szpary wchodzi - no cóż, toż to w końcu "strzecha"...
Ja byłam tam wczoraj w Kaszubskiej Strzesze i powiem wam tak. Nasze wrażenie były niesamowite ale na Wesele tam nie zdecydowalibyśmy się. Dlaczego? Otóż tak: miejsce co prawda jest przecudne ale sala za bardzo jest niska i chwilami trzeba się schylać, parkiet do tańczenia jest taki sobie, miejscami obcasy wchodzą w te szczeliny:(
Fakt faktem jedzienie jest puszne i klimat fajny ale zapach niosący się z jakiś zakamarków- tragedia.
Mi generalnie chodzi o to, że od strony mojego faceta przyjdzie sporo ludzi z małych miasteczek z południa polski i chciałabym im pokazaćeleganckie klimaty Trójmiasta i boję się ich pchać znowu na wiejskie miejsca.
Miejsce jest pięknie ale radzę wam się jeszcze dokładnie zastanowić.
Zapach momentami nie jest najlepszy ....no ale cos za cos....
Nam miejsce sie tak podobalo, ze zdecydowalismy sie mimo to...
Decyzja nalezy do Was.

Pozdrawiam i zycze powodzenia ;-)))
kamizu napisał(a):

> ALE...... Ten zapach.... te kurniki to jakies przekleństwo....
> Pocieszamy się, że ta nieprzyjemna woń roztacza sie tylko na
> tyłach budyku, a od strony jeziorka nie... ale jednak jak
> zawiał wiatr to nie da sie ukryc, że docierała tez tam :-(((( i

Też mieliśmy dylemat, bo jak my byliśmy to akurat było je czuć. Podobno śmierdzi co jakiś czas. Mój mąż był przeczulony na tym punkcie. Natomiast w dniu wesele nie było tego zapachu.
rzeczywiscie miejsce fajne ale smrodek moze zepsuc cala atmosfere
Witam! Właśnie wróciliśmy z małej wycieczki do Goreczyna... No i nie wiem co mam o tym myśleć... W sumie to prosze o rade i o pocieszenie... Nie zraża nas to, że trzeba będzie dojechać tam te 50 km, bo trasa jest oki. Okolica jest fajna, piękne widoczki, klimatyczne miejsce, już wyobrażałam sobie bryczki itp. ;-) Pani, z którą rozmawialiśmy była bardzo miła i otwarta, fajnie sie z nią rozmawiało i przyszła współpraca nie budziła żadnych zastrzeżeń.......ale..... no właśnie jest jedno ALE...... Ten zapach.... te kurniki to jakies przekleństwo.... Pocieszamy się, że ta nieprzyjemna woń roztacza sie tylko na tyłach budyku, a od strony jeziorka nie... ale jednak jak zawiał wiatr to nie da sie ukryc, że docierała tez tam :-(((( i co mamy zrobić???? Zdecydowalibyśmy się jeszcze dzisiaj na konkretny termin, ale trochę sie zraziłam. Może dzisiaj był upał i dlatego kurniki dały sie we znaki ale jak bedzie upal w dzien naszego wesela!?? Co maamy zrobic? A jakie Wy macie zdanie i wrażenia? Pozdrawiam!!!
Acha....ślub mamy w Gdańsku, ze wzgeu na to, że będzie dużo osób które przyjadą tylko do kościoła a nie chcieliśmy, aby musieli jechać do Goręczyna....

Po 10 wrzesnia chetnie opowiem wiecej :-))

Powodzenia
Hej,
My tez lepiej sie czujemy w takich klimatach niz w marmurach :-)))
Co do menu to domowilismy pare rzeczy, ze wzgledu na to ze nasza rodzina lubi sobie pojesc (lososia, rybe po grecku, schab ze sliwka...):-) ceny sa naprawde przystepne :-) nad prosiakiem sie wlasnie zastanawiamy ....
Termin rezerwowalismy chyba w lutym....
A kiedy Wy palnujecie slub...?

Pozdrawiam Jagienka
no to teraz obsypie Cię pytaniami:
*dawno rezerwowaliście sale?
**bierzecie ślub na miejscu, w Goręczynie, czy gdzieś w Trójmieście?
***menu podane na stronie jest wystarczające, czy jeszcze coś domawiacie extra- np. pieczonego prosiaka?
No i będe czekała na relację z wesela po 10.09. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź!!!! :-)
Pocieszyłaś mnie :-)))) Wcześniej zastanawialiśmy sie nad weselem w Holiday In- niby nie ma nic do zarzucenia, ale - jednak wesele w srodku miasta, hałas, samo centrum :-/ Brakowało nam tam zieleni, sielankowych widoczków... chcielismy, żeby goscie mieli gdzie wyjść, a dzieciaki miały gdzie pobiegać. Zreszta my też bardziej wolimy takie klimaty od marmurów w hotelu :-)
na dwoch salach pewnie tak. moim zdaniem nie ma szan aby przeniesc tance pod wiate w październiku.
Hej :-)))
Ja mam tam wesele 10 wrzesnia i bedzie u nas 80 osob...:-)
Kolezanka byla na weselu gdzie bylo 100 osob - mowila, ze jeden ze stolow (przy ktorym oni siedzieli) byl w wejsciu na sale do tanczenia (pod skosem) ...ponoc siedzili tam tylko mlodzi a wesele bylo baaaardzo udana - wszystko kwestia nastawienia....
Nasi gosice zmieszcza sie na sali z kominiem....
Mysle, ze powinnas byc dobrej mysli :-)
Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia.

Ps. My zakochalismy sie w tym miejscu od razu - moze dlatego, ze bardzo nam sie podobaja takie klimaty.
A pod tą wiatą jest miejsce na zespół, tańce i jeszcze kilka stolików ??? Ile osób może wejść do sali z kominkiem??? cos czarno to widzę.... :-( a tak mi się ta Strzecha podoba.......
W najbliższy weekend jedziemy z moim D. ogladać Strzechę. Po tych wszystkich fotkach i pochwałach już nie mogę się doczekać. Mam tylko nadzieje, ze upchniemy tam te 90 osób...
image
image
image

I jeszcze - jest to doskonałe miejsce do planeru.
katibrown napisał(a):

> U mnie bedzie ok. 55 osób, myslicie ze siedzenie i
> tanczenie mogłoby sie odbywac na jednej sali (tej z kominkiem).
> Czy ta ilosc gosci pozwoli mi na to?

Raczej nie da rady. Musisz mieć dobrą kapelę, która przychodzi do sali z jedzeniem i zaprasza.
Chociaż jest jeszcze jeden pomysl. Jak się wychodzi z sali weselnej, to po prawej stronie jest sala do tańczenia, a prosto jeszcze taka "wiata zadaszona". Część młodsza przeniosła nam się tam w trakcie wesela i tam się bawili. Pomyślałam wówczas, że szkoda, że tam nie wstawiłam zespołu. Jak jest ciepło to wszyscy jakoś ciągną do ogrodu, tym bardziej że tam jest dużo kwiatów i po prostu bardzo ładnie. Myślę, że zespół właśnie tam, bardziej by się sprawdził. Zaraz spróbuję wstawić parę zdjeć.
moim zdaniem nie ma szan aby odbylo sie to na jednej sali.
nam powiedzano, ze w wakacje nie ma szans bo goszcza niemcow-lepszy zarobek
Ja już zarezerwowałam tam termin... jednak chciałam was zapytac o ich sale. U mnie bedzie ok. 55 osób, myslicie ze siedzenie i tanczenie mogłoby sie odbywac na jednej sali (tej z kominkiem). Czy ta ilosc gosci pozwoli mi na to?

Wiem ze jesli jest wiecej gosci to rozkłada sie to na 2 sale, jednak wszyscy mi mówia ze takie rozwiazanie nie jest korzystne dla wesela. Ze goscie siedzacy powinni widziec tanczacych.

Co o tym myslicie?

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki
doceniające klimat Kaszubskiej Strzechy.
jak ja tam kiedyś byłam to rozmawiała z nami taka dziewczyna w kręconych włosach(z Wami też rozmawiała?) my jednak nie chcemy tam wesela, ponieważ jest to za daleko od nas...
Dla zainteresowanych Kaszubską Strzechą.Niestety z powodu zbyt dużej ilości gości musiałąm zrezygnować z wesela w Kaszubskiej nad czym bardzo ubolewam.Mój termin to 01 październik 2005,więc jeśli ktoś reflektuje proszę się zgłaszać.Gorąco polecam
do góry