Widok

Kaszubska Strzecha

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ogladałam to miejsce kilka dni temu i bardzo mi się podoba, zamierzamy tam własnie zorganizować wesele na 60 osób.
Może macie jakieś opinie na ten temat , może ktoś z was robił już tam wesele? Wszystko na pierwszy rzut oka wyglada ślicznie.....
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haszka dziekuje Ci za miłe słowa. Zdecydowałam sie na Kaszubska Strzeche, poniewaz klimat mi bardzo odpowiada, jednak wiesz czasami organizacja moze nie byc do konca taka idealna. Moj e-mail to katibrown@o2.pl jesli tylko mialabys ochote cos mi podeslac bede wdzieczna. pozdrawiam cie goraco.

Witam,

katibrown zdania podzielone są raczej, tylko dlatego że ktoś nie lubi takich klimatów i tyle. Niekórzy lubią hotel, okrągłe stoły i biała limuzynę, a niektórzy wesele na 400 osób w remizie, albo w stodole. Bardzo chciałabym kiedyś uczestniczyć w tej drugiej opcji :).
Kaszubska jest poprostu klimatyczna. Nie masz się co stresować, my robiliśmy tam imprezy służbowe i zawsze było w porządku.
Przyślę Ci zdjątka i opis, ale akurat wybór tego miejsca w ogóle mnie nie stresuje, tak jak bzdety takie jak fryzura, kwiatki i etc. Wszyscy nasi goście zresztą bardzo są zaintrygowani ;)
dziewczyny jesli macie jakies doswiadczenia z Kaszubska Strzechą prosze dajcie znać. Jakna razie to zdania są bardzo podzielone. Pozdrawiam

Haszka z niecierpliwoscia czekam na wiesci od Ciebie, zycze wszystkigo dobrego.
Pozdrawiam.

tania, napisz wiecej, dlaczego uwazasz ze bylo fatalnie.
owszem jest to klimat wiejski i nie wszystkim moze odpowiadac ale czy organizacja byla kiepska czy cos innego. Daj znac, bede wdzieczna.

Witam,

ja robię w tę sobotę, a ślub w tamtejszym kościele. Po powrocie z podróży dam znać jak było ;)
Byłam niedawno i - przepraszam - ale było fatalnie. Jak ktoś lubi takie klimaty to będzie mu sie podobało - mi osobiście nie.
www.kaszubskastrzecha.pl

Byłam tam i zarezerwowałam sobie termin na przyszły rok, miejsce jest cudowne, same miejsce i okolica jest bardzo zadbana...

a teraz kilka szczegółów:

1. Kaszubska Strzecha znajduje się w Goręczynie koło Kartuz, jest to piękny wiejski dom - gospodarstwo nad jeziorkiem.
2. Wszyscy goście weselni mogą tam spać koszt ok. 35 zł od osoby, pokoje są bardzo przyjemne z lazienkami.
3. Koszt wesela - 120 zł od osoby, bez ciast, ale za to mozna wnosic swoj alkohol i daja juz w cenie napoje bez ograniczen.
4. Mają dwie salki, zalezy na ile osob robisz wesele, jezeli nie duze do 60 osób, to wszystko dzieje sie na jednej sali (gdzie jest nawet kominek), a jezeli wesele jest na wiecej osob to w jednej sali sie siedzi i je a w drugiej tanczy.
5. Nie płaci sie za wynajecie sali.
6. Wlasciele organizuja przejazdy bryczkami.
7. W tej wiosce 1 km dalej jest piękny kościółek z XVII w.
8. Kaszubska Strzecha nie organizuje wesel w lipcu i w sierpniu...niestety, maja wtedy wczasowiczów.

Jezeli masz inne pytania, chetnie odpowiem.
Pozdrawiam

hej!
tez szukam czegos ladnego. Moglabys cos powiedziec o szczegolach ktorych sie dowiedzialas i cenach w tym miejscu?? I moze masz link na ich strone?
Bede wdzeiczna za info.
Soltera
Polecam,prowadzą to przemili państwo,bardzo dobre jedzonko,miła atmosfera,fajny pomysł na wesele ze spankiem.
do góry