Widok

Kiedy Wasze smyki samodzielnie siadały z pozycji leżącej?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie i czy uczyliscie ich tego, czy same siadały? Moja Miska to leniuszek i obawiam sie,ze bedzie z tym problem.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co obserwuje u dzieci znajomych i swojej córki, żadne z dzieci nie siada z pozycji leżącej(na płasko)-z brzuszka.

Moja córcia siada jakby "z boku", inne dzieciaczki przechodzą do pozycji siedzącej z raczkowania itp.
Ja rowniez uwazam ze dzieci nie siadaja z [ozycji lezacej do siedzenia , tylko bardziej z boczku. Nie pamietam ale chyba moj maly opanowal ta sztuke jak mial jakies 8 miesiecy , a moze pozniej
Miłosz sam podnosił się do siedzenia koło 9 miesiąca z pozycji leżącej(leżał na plecach, bo na brzuchu nie lubił) podpiera się łokciem i tak jak dziewczyny pisały bardziej bokiem siada.
image
image
mój syn miał kończył 7 m cy jak potrafił usiąść sam z pozycji całkiem lezącej ( obojętnie czy na brzuchu czy na plecach ) Kiedyś zostawiłam go lezącego na podłodze odwróciłam się na chwilkę po pieluchę a on siedział :-) jaka ja byłam zaskoczonaaa ...szok normalnie przezyłam :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
takie małe dziecko siada z pozycji raczkowania lub leząc na plecach obraca się na bok jakby na brzuch i tak bokiem siada właśnie
dlatego obracanie się dziecka z pleców na brzuch i odwrotnie to wielki krok ku samodzielnemu siadaniu i raczkowaniu
Moje dziecko usiadło samo świadomie jak zaczął raczkować,miał 8 miesięcy,ale nigdy nie z pozycji leżącej,a żeby było śmieszniej to długo nie siadał,nawet się martwiłam troszkę,a on nas zaskoczył,gdy skończył 7 miesięcy wstał w łóżeczku na nóżki,dopiero jak zaczął spadać na pupę,to siedział chwilkę trzymając się szczebelek.A ja myślałam,że najpierw dziecko siada a póżniej staje na nogi,u mojego synka było zupełnie na odwrót,tak więc nie ma co patrzeć na inne dzieci,bo każde inaczej się rozwija i w innym tempie.
Moja Amelke zaczęła siadać gdy nauczyla się raczkować , miala wtedy 9 m-cy.
Z pozycji raczkującej przechylała się na boczek i już siedziała.
Każde dziecko rozwiją się własnym tempem , i prędzej czy póżniej nauczy się czegoś nowego.

mój mały z pozycji leżącej samodzielnie usiadł jak miał jakieś 7 miesięcy, wtedy też zaczął samodzielnie siedzieć bez opierania się o coś,
z pozycji raczkującej usiadł jak miał 8 miesięcy.

znajomej córeczka ma pół roku i już z pozycji leżącej sama siada (bym nie uwieżyła jakbym nie zobaczyła na własne oczy)
kasiaczek231 to nasze córeczki powinny sobie przybić piątki :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
z pozycji lezacej jak skonczyla 10 m-cy:)
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry