Widok
Mysle ze jeszcze na pewno za wczesnie na mleko od krowy.Slyszalam dwie opinie na ten temat,jedna ze powyzej 1 roku,druga ze dopiero po ukonczeniu 3 lat.Mysle,ze druga wersja to troche przesada,ale 9 mcy to na pewno za wczesnie.Ja swoim dzieciom zaczelam podawac mleko po ukonczeniu przez nie1,5 roku.
Pasteryzowane mleko z marketu nie ma nic wspólnego z mlekiem to produkt mleko podobny. Najzdrwsze mleko to mleko prosto od krowy( zdrowej krowy) które nie jest poddane obróbce cieplnej, takie mleko chroni nawet przed astma i alergia. Radzę bardziej zagłębić się w temat mleka i sugerować się na konkretnych badaniach
w zadnym wypadku
po skończeniu 3 lat dopiero
Moja znajoma podała córce własnei około 9-10 m-ca i mała dostała niezłej alergii i teraz nie moze pić zwyczajnego mleka dla maluszków ale dla alergików które ma okropny smak
po skończeniu 3 lat dopiero
Moja znajoma podała córce własnei około 9-10 m-ca i mała dostała niezłej alergii i teraz nie moze pić zwyczajnego mleka dla maluszków ale dla alergików które ma okropny smak
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Co do pediatrów to na prawdę rózni są
Mój syn ma nadal uczulenie na białko mleka krowiego, a pediatra kazała dla sprawdzenia - zamiast wyników z krwi - budyniu mu na krowim ugotować i wtedy będę wiedział czy nadal jest uczulony.
Posłuchała i po wyjściu z gabinetu postukałam w głowę......
Za kilka dni zrobił nam badania z krwi alergolog i alergia było....
Wyobrazacie sobie co by było jakbym dała mu dawkę 1 szklanki , którą zaleciła, tego budyniu????????
Mój syn ma nadal uczulenie na białko mleka krowiego, a pediatra kazała dla sprawdzenia - zamiast wyników z krwi - budyniu mu na krowim ugotować i wtedy będę wiedział czy nadal jest uczulony.
Posłuchała i po wyjściu z gabinetu postukałam w głowę......
Za kilka dni zrobił nam badania z krwi alergolog i alergia było....
Wyobrazacie sobie co by było jakbym dała mu dawkę 1 szklanki , którą zaleciła, tego budyniu????????
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

no własnie - a jak jest już uczulenie to dopiero jest problem :(
ja tam wole poczekać z wprowadzaniem wszystkich nowości wg zaleceń książkowych
ja tam wole poczekać z wprowadzaniem wszystkich nowości wg zaleceń książkowych

No widzisz a wg szwedzkich zalecen ksiazkowych po roku juz mozna i autentycznie wszytskie dzieci w przedszkolu u mojej malej pija mleko do obiadu...
Zawsze jest sie trudniej ustosunkowac do czegokolwiek jesli dziecko ma alergie... I niestety mysle ze na takie pytanie odpowiedzi na forum nie znajdziemy...
Zawsze jest sie trudniej ustosunkowac do czegokolwiek jesli dziecko ma alergie... I niestety mysle ze na takie pytanie odpowiedzi na forum nie znajdziemy...
Matko swieta z tymi 3 latkami to juz przesadzacie dziewczyny. Zapytajcie swoje mamy jestem przekonana ze same dostałyscie mleko krowie znacznie wczesniej :) szczegolnie w latach 80 -tych:) Moj szkrab od 8 miesiaca dostaje kaszke na krowim, reszte mlecznych posiłków na modyfikowanym. Zadnej reakcji nie ma od paru dni daje mu rowniez czasem krowie tak o do picia i wszystko jest ok,. Co lekarz i co rodzina to inny zwyczaj. Niektórzy miowia ze nigdy w zyciu bo alergie, słabo przyzwajalne tłuszcze itp inny lekarz powie ze im szybciej tym lepiej bo dziecko nie nabawi sie potem skazy białkowej. A ja to mam wszystko gdzies, Powolutku mu prowadzam. Dałam mu raz kaszke z mlekiem poczekałam kilka dni było ok to teraz coraz czesciej. Modyfikowanego calkiem nie odstawiam bo ono jednak jest naszpikowane witaminami ktorych krowie nie ma a ktore małemu sa potrzebne ale naprzemiennie wszystkiego powoli probuje.
Saraneta, jak my byłysmy małe, to też jakoś tak mniej kolegów czy koleżanek miało alergię na cokolwiek. Bardzo fajnie, że Twoje dziecko tak dobrze toleruje mleko krowie, ale po pierwsze i mleko teraz jest inne niż w latach 80-tych, i środowisko (a więc skonność do alergii) - inne. Każde dziecko zareaguje inaczej, w każdej rodzinie jest inna sytuacja i inne skłonności alergiczne i to wszystko trzeba wziąć pod uwagę.
Wracając do pytania autorki wątku - czy dałabyś dziecku obiadek z nieprzebadanego mięsa? Bo to mleko, skoro jest prosto od krowy, zbadane chyba nie jest? Jeśli jest, to zwracam honor, ale wówczas, jak wyżej.
Wracając do pytania autorki wątku - czy dałabyś dziecku obiadek z nieprzebadanego mięsa? Bo to mleko, skoro jest prosto od krowy, zbadane chyba nie jest? Jeśli jest, to zwracam honor, ale wówczas, jak wyżej.
Cześć:)Moja córeczka też nie dawno skończyła 9m i od tygodnia daje jej mleko od krowy i do mleka dodaje dwie łyżki wody i nic jej nie jest musisz spróbować czy Twoja córeczka też będzie mogła takie mleko pić:)Też się bałam że coś jej będzie albo że wyjdzie uczulenie ale na szczęście nic jej nie jest i pije mleko od krowy POZDRAWIAM:)
wg pediatrów i alergologów mleko krowie podac mozna powyżej 3 roku zycia

moja pije od 15 m-ca - zero modyfikowanego a jedynie kaszki różnoraki na krowim (kupionym w sklepie) - ma sie dobrze..(obecnie 20 m-cy)
moja siostra wychowała 3 chłopaków tylko na krowim (takim prosto od krowy), pamiętam że na początku właśnie rozcieńczała z wodą - i zaczeła podawać coś koło 7-8 m-ca, chłopaki (teraz już w gimnazjum, 4 i 6 kl podstawówki) mają sie dobrze :)
moja siostra wychowała 3 chłopaków tylko na krowim (takim prosto od krowy), pamiętam że na początku właśnie rozcieńczała z wodą - i zaczeła podawać coś koło 7-8 m-ca, chłopaki (teraz już w gimnazjum, 4 i 6 kl podstawówki) mają sie dobrze :)