Widok

Kiedy na dwór po zapaleniu płuc?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapomniałam spytać lekarza. I tak się zastanawiam kiedy?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapalenie płuc u dzieci to okres ochronny do miesiąca .Na dwór po 10 dniach stopniowo od 30 minut przy ładnej pogodzie.Na mróz powyżej 8 stopni z dzieckiem nie należy wychodzić bo ma zbyt małe płuca i szybko sie wychładzaja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja byłam z córeczka w szpitalu na zapalenie płuc teraz w grudniu, ma 4 miesiące. Rekonwalescencja trwa ogólnie 6 tygodni. Ja wyszłam w środę a lekarz mówił, że od pon mogę wychodzić- jeżeli nie ma wiatru i temperatura nie spada poniżej 0.
po 10 dniach mogłam wychodzić do - 5 ale tak na 30-45 min, a poniżej już nie........ teraz już normalnie bo minął miesiąc....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po 3 tygodniach wyszłam. Lekarz pozwolił
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my byłyśmy w szpitalu dwa tygodnie na zapalenie płuc i przy wypisie lekarz powiedział żeby w domu jeszcze tydzień inhalować a jak skończymy inhalacje to wyjść na krótki spacer - tak ok 30 min, jak minie kolejny tydzień to już na godzinkę.
Oczywiście nie wychodzić jak jest duży mróz i wiatr ale to i ze zdrowym maluchem się nie zaleca :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry