Widok

Kiedy pierwsza wizyta z dzieckiem u dentysty??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
taka rutynowa, bez tzw. nagłej potrzeby...
córka ma 3 lata i jeszcze ani razu nie byłam z nią u stomatologa, a może już dawno powinnam?
kto coś dorzuci w temacie?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja jeszcze nie ma 3 lat, byliśmy chyba 3-4 razy, ale kiedy pierwszy raz to szczerze powiedziawszy nie pamiętam :) chyba koło 1,5 roku
1,5roku pierwsza wizyta jak było ok to com 3 miesiace jak pojaiły sie plamki to co miesiac mała ma 4 lata
pierwsza wizyta jak piszą poprzedniczki powinna byc około 1,5 roku i kontrole co 3 miesiące
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to ładnie:)))trochę się spóźniłam:)
a dentystę jak wybieraliście? specjalny dla dzieci? czy "własny"?
bo ja odkąd się przeprowadziłam to nie mam nawet swojego stałego stomatologa w miejscu zamieszkania...
Oby teraz jak pojdziesz zadnych niespodzianek nie bylo w buzi...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja na przeglady chodze do polmedu,tam sa za darmo.
my poszliśmy jak mały miał prawie 2 latka, ale buzi nie otworzył i dałam sobie spokój. Teraz byliśmy jak mały ma prawie 4 latka i jest wszystko ok. Tyle, że my dbamy o higiene jamy ustnej, nie ma opcji pójścia spać bez mycia ząbków itp.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no my też staramy się dbać..i "mycie" jest rano i wieczorem...jakichś widocznych ubytków to nie ma i się niczego poważnego nie spodziewam, ale różnie to bywa...

w polmedzie dzieciom robią bezpłatnie czy wszystkim?

i chodziło mi o to, czy przypadkiem nie lepiej na pierwszą wizytę (i w ogóle) wybrać jakiegoś dentystę z "podejściem" do dzieci
na poniższej stronie są wymienione "Gabinety i poradnie stomatologiczne", które robią dzieciom przeglądy i naprawy bezpłatnie, na NFZ:

http://www.nfz-gdansk.pl/placowki-realizujace-swiadczenia-w-2012-r,82.html
tak patrze na tą rozpiskę - czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze stomatologiem dziecięcym na Majewskich albo na Orzeszkowej w Gdańsku?
1,5 roczne dzieciaki dają sobie zajrzeć dentyście do buzi?? jestem w szoku, znam mnóstwo dzieci, ale w tym wieku ani jedno nie pokazało ząbków tak, żeby dokładny przegląd zrobić, nie mówiąc już o leczeniu, w niektórych przypadkach to nawet 3 latki ( moja córka ) nie otworzyły buzi, udało się ok 4 roku życia i potem juz regularne wizyty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my chodzimy do dr wisniewskiej na burzynskiegi i u nas nie było problemu z otwarciem buzi a nawet z wierceniem pani dr ma swietne podejcie do dzieci pomimo ze dbamy i tak niestety leczymy

przepraszam za pisownie pisze jednas reka
My pierwszą wizytę odbyliśmy tuż przed świętami (Młody ma 2lata i 4 miesiace).
Agusia ja polecam wizytę w przychodni na Wassowskiego. Przyjmują na NFZ, terminy też nie jakieś odległe, a Pani stomatolog złota kobieta oaza spokoju.
ja byłam z małym na pierwszej wizycie niedawno miał 3,5 latka i wszystko super wyszło. nie powiem był trochę przestraszony ale dał zajrzeć w buźkę i zalakierować ząbki !
dostał nawet szczoteczkę do zębów
by chodzimy do dentysty do Krzywego Domku w Sopocie CEOC Z czystym sumieniem mogę polecić
my na pierwszą wizytę poszliśmy jak tylko Synek skończył roczek. Miał już wtedy 16 zębów :D Ale nie sądzę, żeby ilość zębów była jakimś wyznacznikiem. Dobrze jest od początku przyzwyczajać maluchy do dentysty :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

jak oszczedzacie ? (27 odpowiedzi)

witam dziewczyny napiszcie plis jak oszczędzacie, jakie formy, jakieś rygory, albo na czymś...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry