Widok

Kiedy przenieść malucha do zwykłego łóżka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny w którm momencie zakupiłyscie i przeniosłyscie waszą pociechę do ,, dorosłego" łózka? Może tez podzielicie się opiniami które łóżka sa najbarziej korzystne dla takiego malucha :)))
Z góry dziękuję za podpowiedzi mama 20 mc Agatki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja corka zaczela spać na dużym łóżku ok 2 urodzin. śpi na duzej kanapie poniewaz czasami chce zeby z nia spac i nie musimy sie cisnać na malym tapczaniku
Mój synek miał 10 m-cy.
córeczka miała 14 miesięcy, mamy drewniane łóżeczko z Ikei, bez barierki.
image

image
Moje miały coś mięszy 1,5 a 2 latka jak dostały takie bez szczebelek niskie łóżeczka mają coś takiego http://allegro.pl/lozko-lozeczko-disney-cars-zlomek-materac10cm-i1399283169.html
O raany Dudi już w 10m-c daliscie rade, fiu fiu to spokojny szkrabek ;) moja mała to takie akrobacje robi w nocy ze bankowo by spadla z lóżka, a to spi w poprzek a to glowka w nogach itp.he tak więc musimy czekac az zacznie spokojniej spac :)
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
W łóżeczku wogóle nie chciał spać, więc spał z nami. Pomimo że mamy duże łóżko to szybko zrobiło nam się ciasno wiec małego przeniesliśmy do łóżka w jego pokoju. Mały spi na rozkładanej dużej sofie z boku kładziemy mu wielkie poduchy i jeszcze ani razu nie spadł :)
właśnie to tak nie działa :D
Tośka tak samo się rzucała po łóżeczku, miliard różnych pozycji, a jak przeniosła się do "dorosłego" łóżeczka, spadła może z 2-3 razy, to zaczęła normalniej spać ;)
Myślę, że prawie każde dziecko by się szybko nauczyło spania w normalnym łóżku.
image

image
dokładnie yecath :).
Moja Lena w szczebelkowym co 5 minut spała w innej pozycji. Tak się rzucała i skakała przez sen. Od kiedy mamy nowe łóżko ( takie jak mjakmama tylko z innym motywem :) ) spadła z niego raz. A śpi w nim hmm.. miała ok. 1,5 roku
imageimage
image
O to super, że mówicie to spróbuje wcześniej ją do normalnego przenieść.Myślałam że to od jej spania zależy, ale to chyba w psychice wiecej miejsca i mniej rzucania się po nim hehe
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (34 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (118 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

do góry