Widok

Kiedy śpiworek do spacerówki?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny - kiedy planujecie założyć śpiworki w spacerówkach?

Zastanawiam się czy nie wyciągnąć już Bostona :P i nie założyć śpiworka :P

bo jakoś tak trochę ciasnawo w Traperze z takim grubszym kocykiem :P (od jednej z Forumek mam taki kocyk - tylko błękitny :) http://allegro.pl/spiworek-mieciutki-feretti-b-cieplyjak-nowy-i1270596559.html )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja juz jezdzi ze spiworkiem tylez e cienszym
A ja uważam że jest zimno i założyłam już śpiworek. I teraz mój synek nie marznie. A mam spacerówkę,taką od głębokiego i tam strasznie wiało. Koc nic nie dawał. Więc już założyłam śpiwór z owczej wełny :)
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

ja jeszcze nie zakładam spiwora,pod kocem mu ciepło a spiwor zostawie jak sie chlodniej zrobi,bo w czym jezdzilby w zime. To tak samo,jak czesto widze dzieci w wozkach juz w zimowych kurtkach,czapkach i grubych rekawicach...
image
Wy się dziwicie, że u nas w kurtkach zimowych, gdzie naprawdę robi się zimno.
Tydzień temu wróciłam z Berlina, pogoda świetna, sama nie raz ściągałam kurtkę z siebie było tak ciepło, a tam dzieci w zimowych butach, śniegowcach, w zimowych kurtkach i kombinezonach. To dopiero przeginka :)
imageimage
image
moje tez w polarkowych kombinezonikach, przykryte kocykiem. Jest zimno ale karczki maja cieplutkie więc wszystko w porządku :)
u mnie jest już śpiwór; mi jest ciepło bo się ruszam ale mała siedzi w miejscu, nawet sama chowa rączki pod śpiwór bo jej zimno:)
image

image
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
u nas też jest już śpiworek:)
my nie zakładamy spiworka,moim zdaniem jest za ciepło ,lepiej hartowac dziecko przed zimą
image
ja tez jeszcze nie włożyłam śpiworka cieplejszego do wózka.
Wydaje mi się że ciepła kurtka, czapa i grubszy kocyk w zupwłności wystarczy..
zimą jak będzie bliżej 0 st i mniej zdecyduję się na śpiwór.
ja tez spiworka jeszcze nie zakladam, mam tylko przykrycie na nozki zalozone to od spacerki (tyle ze ono jest cieplutkie dosc, bo taki lekki puszek jakby w srodku ma, jak jedziemy wieczorem gdzie jest naprawde zimno to kocyk polarkowy na nozki klade dodatkowo.
Spiwor zamontuje (mam taki z owczej welny) dopiero chyba jak snieg zobacze albo bedzie temp niska bardzo.
Wlasnie ja tez jak widze dzieciaczki w puchatych zimowych kuyrtkach i rekawiczkach to dziwi mnie, moja jest cieplo ubranka, ale kurtke ma lzejsza na polarze, po d spod bluze, golfik taki zh&m by szyjka nie marzla i czapka dosc ciepla - wrecz zimowa:P
image
image
teraz spiworek i jakas kurtka a zima kombinezon i spiworek i bedzie cieplo. Jak dziecko cichutko siedzi to jest zimno tym bardziej w spacerowce gdzie wszedzie hula wiatr.
u nas rano był +1 st.C więc dzisiaj wyciągam już śpiworek, nie mamy z owczej wełny, ale mamy dosyć ciepły więc od dzisiaj będzie w użyciu

ja mam quinny buzz więc one nie są za bardzo osłonięte
jak dziecko ciuchutko siedzi to marznie??
a ja myslałam ze Zuzia jest po prostu grzeczna :))

my nie mamy jeszcze spiworka ale juz zamowiłam wiec mysle ze za jakis tydzien dwa zalozymy ale zobaczymy co sie bedzie dzialo z pogoda

poki co jezdzi w jesiiennej kurtce i jesiennej czapce, dzis pierwszy raz zalozylismy jej rekawiczki, przykrywam kocykiem dopiero jak zasnie
image
potem dzieciaki choruja raz po raz ,jak sie je opatula ze tylko nos widac
image
nie ma co sie zastanawiać, teraz są cieplejsze dni i dni naprawde zimne więc jak jest zimniej to założyć śpiworek i już:) a jak cieplej to nie...proste...
nie ma sensu myśleć ,że teraz to dopiero październik więc nie wypada ubrać dziecka cieplej bo to głupie bo ludzie się będą patrzeć itp.
ja synkowi ubieram zimową kurteczke bo jest mu wygodniej niż 10 sweterków itp.
maleńkie dzieci marzną i nikt mi nie powie że takiemu niemowlakowi kurtka wystarczy. Mój synek urodził się jak było ciepło,i bez czapy jeździł,ale teraz???? Ma bluzę,czapę i śpiworek! W domu non stop okno lekko uchylone i nikt mi nie wmówi,że przez śpiworek będzie słabo,lub wcale zahartowany!
ja mojemu nie zakladam spiworka jeszcze zakladam mu kombinezonik z zewn polarowy w srodku bawelna taki cieplejszy jesienny i na to koc i jest wszystko ok :)
image
image
My dziś kupiliśmy śpiworek, ale jeszcze nie zakłądamy, bo za ciepło raczej jest, wstrzymam się do listopada
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
MamoMarty masz zeza, więc daruj sobie to zdj. z okiem :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

do góry