Widok

Kiedy wasze dzieci zaczeły same siedziec?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak wyzej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Kiedy-dzieci-siadaja-t182356,1,16.html
mój synek zaczął sam stabilnie siedzieć jak skończył 6 m-cy

moj raczkuje wspina się gdzie się da ale sam nie siedzi jeszcze dobrze kiwa się może dlatego, że jest zbyt ruchliwy i siedzenie w miejscu nie interesuje g wcale. Jak juz sam siedzi to się rączka podpiera.
Wcześniej słyszalam teorie, ze jak nie zacznie siedzieć nie będzie raczkował a tu guzik prawda zasówa jak glupi a nie siedzi sam moze kilka sekund.
Jak skonczyl 7mcy
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
Ale pytasz "siedzieć" czy "siadać"?
Moja siedziała stabilnie jak miała 6 i pół, ale sama usiadła z leżenia dopiero niedawno (ma skończone 8 mies.)
skonczone 5 mcy
image

image
skończone 7 miesięcy
kiedy zaczeło samo probowac z pozycji np lezacej siadac o to mi chodzi:)
u nas ok 7-8 miesiąca
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
moj syn usiadł sam z pozycji lezącej jakoś pod koniec 7 m-ca , wykonał obrót na brzuch i wtedy usiadł , pozostawilam go lezącego na plecach odwróciłam się na pól minuty i jak znów na niego spojrzalam to juz siedział :-)
póżniej przyfilowałam jak on to robił :-) ale w szoku byłam ze 3 dni po tym jego wyczynie
Moja mała jak skończyła 7 miesięcy siedziała sama a z pozycji leżącej zaczeła siadać może z tydzień temu:) i nie raczkuje
a co myslicie jak dziecko ma skonczone 11 m-cy i nie raczkuje, nawet sie nie czołga (czyli rączkami do przodu nawet sie nie ruszy) a jak sie je posadzi to siedzi jak kołek i sie nie ruszy dalej? a jedynie sie przemieszcza tak na okrętke brzuch-plecy brzuch-plecy i tak sie przemieszcza. to dziewczynka. ja bym sie martwila ale znajomi - luz
no z tą dziewczynką to troszkę dziwne , faktycznie ja bym wzięła skierowanie do neurologa .... moze coś z napięciem mięśniowym ...
każde dziecko sie rozwija inaczej np moja ma za tydzien 9 miesięcy i nie ma ani jednego ząbka i dodam nie raczkuje i nie każde dziecko raczkuje mojej znajomej córeczka np tyłkiem tarła i docierała do celu
mój jutro kończy 8 miesięcy i nadal sam nie umie usiąść. jak mu pomagamy to siada i siedzi stabilnie.
no wlasnie rozne te dzieciaki ... ale ja bym do neurologa sie wybrala na sprawdzenie mięśni. mojej kuzynki pediatra kazal latac po lekarzach bo jej dziecko odstawalo 2 tyg od tabelek - ale to juz przesada. a za ząbki odpowiedzialne sa geny, z tym nie ma problemu czy za szybko czy za pozno. moze niektore dzieciaki maja wiecej sil po prostu i cuda wyczyniają a inne lezą plackiem. moj akurat zywczyk na maxa i chetnie bym sie zamienila na takiego placka
Moja próbować to próbuje już od 2 miesięcy ale jeszcze się jej nie udało:)))
imageimage
Moja córka późno - 8/9 m-c. Co dziwne chyba - najpierw raczkowała, a potem usiadła...
image
mój siedział stabilnie w 9 m-cu a siadał sam w 10-tym, też najpierw raczkował a potem siadał
Synek około 10 miesiąca ,córka niedawno z jakieś 2 tygodnie temu ,a co do raczkowania synek nie raczkował wogóle najpierw zaczął chodzić potem dopiero raczkować ;) a córka raczkuje od jakichś 3 tygodni .
7 miesięcy i sam tez już siada
image
image
Moje dziecko najpierw zaczęło raczkować(8 miesięcy)a dopiero póżniej siadać samodzielnie,wcale nie z pozycji leżącej.
mój synek z pozycji na brzuchu wstawał na raczki i potem po rączkach do tyłu sam siadał (miał wtedy ok. 8 miesięcy), raczkować zaczął jakieś 2 tygodnie później

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

do góry