Widok

Kilkuletni urlop wychowawczy-czy trudno wrócic na rynek pracy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy po 3letnim u. wychowawczym trudno jest wrócic na rynek pracy? Pracowałam w spedycji. Czy są tu mamy które po takim czasie miały/badz nie miały problemu ze znalezieniem pracy. Zaznaczę, ze pracowałam w duzej miedzyn. firmie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też byłam na urlopie wychowawczym. Poszłam tylko na rok ale po powrocie do pracy dostałam wypowiedzenie i z jednego roku zrobiły się 3 lata bo nie miałam załatwianego dla dziecka ani żłobka ani niczego bo przecież myślałam, że po roku wrócę normalnie do pracy. Było mi bardzo ciężko znaleźć pracę na stałe. Dopiero od roku mam normalna prace - normalna prace czyli umowe o prace. Oczywiście, nie żałuję tego czasu spędzonego z dzieckiem ale czasy są takie , że nie ma dzisiaj miejsca na urlop wychowaczy. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do pracy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja byłam dwa lata na wychowawczym. Po powrocie do pracy dostałam wypowiedzenie :-) a nową znalazłam po pół roku szukania...powodzenia Tobie życzę i wytrwałości!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja po prawie 3 latach wychowawczego wrociłam na swoje stanowisko, potem urodziłam kolejne dziecko i nadal pracuje w tej firmie :))
ja byłam prawie rok z pierwszym i dwa lata z drugim, wróciłam. Moja siostra była 3 lata i też wróciła normalnie.To zależy gdzie się pracuje. Wiadomo,że trzeba się ponownie zaaklimatyzować ale to jak z jazdą na rowerze;) no a dzieciństwa dziecku nikt nie wróci. Praca to tylko praca, nawet najlepszą można stracić, są rzeczy ważniejsze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Byłam na wychowawczym prawie 2 lata ale oprócz tego całą ciążę i macierzyński więc w sumie 3 lata. Wróciłam do pracy 1,5 roku temu na to samo stanowisko i nadal tam pracuję. Z tym, że ja pracuję w dużej korporacji i u mnie nie słyszałam żeby ktoś dostał wypowiedzenie po wychowawczym.
Wszystko zależy czy ma sie dokąd wracać, jeśli do starej pracy to powinno być dużo łatwiej.

Gorzej jak czeka Cie szukanie pracy, bo każda luka przeszkadza pracodawcy. A przy matce z dziećmi w wieku przedszkolnym bedzie sie spodziewal zwolnien lekarskich. Albo kolejnej ciąży.

Kobiety z zalożenia mają trudniej na rynku pracy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry