Widok

Kłopoty ze snem niemowlaka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Może miałyście podobny problem,jak sobie radziłyście?Mój synek ma 2,5 miesiąca i bardzo zle sypia.W dzień nie sposób go uśpić,ale jak już zaśnie to śpi po 30 min,może ze 3 godziny przez cały dzień śpi,to już jest dobrze.W nocy często się budzi,pierwsze 3 godziny a póżniej to już co 2 a nawet co godzina.Koszmarne też mamy wieczorne usypianie,trwa do dwóch godzin,zasypia ale budzi sie,noi nie da rady przełożyć go do łóżeczka.
Walczę z ogromnym zmęczeniem,nie wiem ile to jeszcze może potrwać i skąd takie problemy ze snem,chcem porobić mu jakieś badania,mam nadzieję ze wyjdą dobrze,czytałam że wiele takich przypadków nie można zdiagnozować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja być może już nawykowo budzi się w nocy, ostatnie 2 noce jest zmiana- budzi się już bez wrzasku, wychodzi z łóżeczka i np patrzy się na mnie, jak w horrorze jakimś, ja ją buch do siebie ona wrzask i chce do swojego łóżeczka, potem znów wyłazi i tak w kółko, gorzej jak jej brat bliźniak chce spać z nami co noc drugą... Jago się obraża i afera gotowa, co do brzuszka- na usg wyszło że ma dużo gazów i może coś ją tam w nocy gniecie, daję jej espumisan w kropelkach i może też dlatego przestała mi płakać w nocy ostatnie 2 dni, ja jakoś nauczyłam się funkcjonować bez normalnej dawki spania i jedzenia, choć mam dni lepsze i gorsze i huśtawkę nastrojów,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas do ukoczenia około pół roku było wszystko super. Oczywiście budził się w nocy ale na mleko i spać. Śpi w swoim łóżeczku, u nas w pokoju. Dziś ma rok i jest masakra. W nocy pobódka co godz, 2 godz, różnie. Nie wiedziałam dlaczego i o co chodzi, ani głodny ani nic nie boli wiec o co chodzi. I chyba wiem o co chodzi. Wychodzą mu czwórki i to chyba jest powód. Lekarka dała mi takie czopki homeopatyczne Viburcol, takie na uspokojenie, wyciszenie niemowlaka. Za pierwszym razem pomogły, za drugim wiercił si e ale nie przebudził. A potrafił obudzić się np o 24 i do 4 wyć jak wariat, był śpiący, lejący się, z zamkniętymi oczami i wył. Ale po tych czopkach, na razie odpukać jest lepiej.
A dlaczego płakała,problemy z brzuszkiem?Nasz nie płacze,ale poprostu budzi się i nie zawsze odrazu zasypia,a Twoja jak często budziła się.Co mówią lekarze?Jak sobie radzisz ze zmęczeniem,z obowiązkami domowymi?U mnie wszystko stoi,nie mam sił,nawet na ugotowanie obiadu.
Moja 2 letnia Jago od urodzenia nie przespała ani jednej nocy bez wrzasku i budzenia się obecnie na 1-2 godz w nocy... badania podst. ok, teraz idziemy do gastro może coś z brzuszkiem, śpi sama w lóżeczku, nie chce do nas, ja ledwo żyję,
Ponawiam pytanie.Czy są tu mamy które też miały/mają ten sam problem?
No ale to okres przejściowy,a u nas trwa to od urodzenia.
5-6 razy? ja byłabym szczęśliwa, moje dziecko od miesiąca budzi się czasem po kilkanaście razy w nocy a czasem nawet co 15-30 min z takim krzykiem jakby nie wiem co mu było ;/ podobno ząbkuje ale jak na razie zęba nie widać... a ja padam na twarz...

a od 2 miesiąca życia spał już pięknie, zasypiał ok 19.30 a budził się tylko o 5 na mleczko i spał do 7-8...
Czy miałyście podobny problem żeby dziecko budziło się w nocy 5-6 razy,jak dawałyście radę w dzień funkcjonować,odsypiałyście trochę,ja nie mam takiej możliwości,mam jeszcze starszego syna.Co robić,gdzie szukać przyczyny tak częstych pobudek?
Jak wydłużać przerwy jak on budzi się po kilka razy o różnych porach i co ma mi płakać w nocy?Zauważyłam właśnie że w dzień je mi słabo 5-10 min i koniec karmienia noi co 3 godziny,ale z tym to chyba dobrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tylko jak teraz naje się w nocy to znowu nie będzie ci chciał jeść w dzień,wiem ,że to niełatwe ale ja na twoim miejscu wydłużałabym mu przerwy między karmieniami w nocy na pocz.15,20 min.
u mnie w nocy córcia tez 2,5 miesiaca spi dobrze, min te 6h przespi, ale wieczorne zasypianie to tragedia :/ 3h wisi na cycku, potrafie odkładac ja 10 razy i sie budzi. Starsza corka sama zasypiala a tu taki pieszczoch sie trafil. No i smoczka nie chce :(

Moja tez 4h bez jedzenia nie wytrzymuje, max 3h ale to jak na spacerze jestesmy, a tak w dzien co godz , poltorej i piers
Mój normalnie też częściej jada,co 2-3 godziny zależy jak śpi,ale dziś sie zdziwiłam bo byliśmy na zakupach,nakarmiłam go o 15.30 w między czasie jak chodziliśmy po sklepach,około 17.00 nam usnął i spał do 18.30,przyjechaliśmy,zjedliśmy kolacje,on spkojnie sobie leżał,póżniej kąpiel i jedzonko,w sumie bez papu wytrzymał 4 godziny,aż się zdziwiłam,a w nocy nie chce,choć bywały noce z 4 godzinami,teraz coś sie popsuł,a powinno być lepiej...eh,nie mam już sił.
W dzień lepiej go karmić co 3 godz. a nawet częściej ,nie trzymać 4 godz. bez mleka to w nocy jest szansa,że będzie się budził rzadziej,musi najadać się w dzień,lepiej chyba żeby w nocy budził się co 4 godz.Moja by w dzień 4 h nie wytrzymała bez mleka,darła się co 3 h,można było zegarek ustawiać.
Dziś mieliśmy najgorszą noc,synek budził się co godzinę i tak całą noc,może raz było co dwie,nie wiem już co jest,w ciagu dnia jest spokojniutki,potrafi bez jedzenia wytrzymać 4 godziny,kolek nie ma bo nie płacze,pokarm jest bo dobrze przybiera na wadze.
Bardzo żle się czuję i żle też wyglądam,ileż to może trwać,gdzie szukać przyczyny,może to problem że budzi się tak do piersi,może przestawia się na inny tryb bo teraz od niedawna szybciej mi zasypia na noc,ale i tak przy zasypianiu problem bo za 30 min,za godzinę obudzi się tak jakby sprawdzał czy dalej jest mama z cycem:)
miło to słyszeć :)
Mania to nie jest latwizna tylko zdrowy rozsadek, dla dobra twoje go I dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie też było podobnie i też wywnioskowałam że była głodna, nawet laktator nie pomagał bo co godzinę na cycku wisiała wiec nie było co ściągać. zakupiłam mm, podawałam 1 takie mleko w ciągu dnia i nam obu ulżyło, parę tygodni do czasu aż zaczęłam podawać kleik w ciągu dnia, teraz podaję jej okazjonalnie mm z reguły jak gdzieś na mieście jesteśmy.
niby poszłam na łatwiznę, ale jestem spokojniejsza bo wiem że się najadła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie było podobnie ale przyczyna była taka ze dziecko było głodne, dla mnie to było nie do pomyślenia bo wisiało godzinami na cycku i nawet nie przyszło mi to do głowy. Problemy skonńczyły się jak kupiłam laktator, najadła się z butelki, przy cycu zasypiała bo cmokanie ją usypiało ale jak odkładałam to juz sie nie wybudzała jak wcześniej a spała po 2-3 godziny.
Witam,

mialam identycznie se swoim synkiem. Bylam tak zmeczona ze nie mialam na nic czasu, sily ani checi. Wstawanie w nocy po 5-6 razy, porblem z zasnieciem niewazne czy u mnie czy w lozeczku. Moj mial tez starszne kolki. Wszytsko sie unormowalo z czasem (chyba tak okolo 7-8 mies. bylo juz decydowanie lepiej)

Dzis jest dwulatkiem i ladnie przesypia cale noce. Powodzenia bo to jest ciezki okes.
Też polecam Język Niemowląt ,mi bardzo pomogła .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry