Widok
Mnie pomaga CINIE 50MG dostałam od neurologa na receptę, stosowałam różne leki i nic innego na mnie nie działa. Moja 15 letnia córka bierze ETOPIRYNE MAX to jest bez recepty, nie przestaje bolec ale jej uśmierza ten ból. A byłes u neurologa? masz na pewno migrenę? Acha mojej koleżance pomaga kielich mocnego koniaku i drzemka na nią działa, ja nie próbowałam:)
Mam stwierdzoną migrenę z aurą, średnio dopada mnie raz na 1-2 miesiące. Stwierdził to neurolog w moim poprzednim miejscu zamieszkania. Teraz też jestem pod opieką neurologa, ale jakoś nie mogę się z nim dogadać. Ten zdaje się, że nie bardzo wierzy, że facet może mieć migrenę. Nie będę tu wymieniał nazw, ale ostatnio zalecił mi na migrenę specyfik (czyt, pseudolek), który można kupić w osiedlowym sklepiku wraz z bułkami i na najbliższej stacji benzynowej.
Ja mam migrenę od dawna,ale od pewnego czasu pojawia się aura i wtedy już jak wiem,że to nadejdzie ból migrenowy to biorę leki,aby nie dopuścić do dobijającego bólu.Ja mam od neurologa tabletki migea.Leki dostępne bez recepty pomagają mi tylko na "zwykły" ból.Jeśli mam możliwość to zasłaniam okno,zamykam się w pokoju i próbuję zasnąć.Jeśli nie,to chociaż przysiąść gdzieś i oprzeć głowę,zamknąć oczy i trwać tak w spokoju ile się da.
No to w takiej sytuacji pozostaje ci iśc do innego neurologa, który zrozumie ciebie jako pacjenta. Leki bez recepty na prawdziwą migrenę nie pomoga nawet w końskiej dawce niestety. Leków na migrenę tzw. tryptanów jest kilka, trzeba po prostu próbowac który na ciebie zadziała. Ja brałam różne, dopiero CINIE mi pomógł. Ale dobrac je może tylko neurolog. Dobry lekarz będzie próbował zapisac ci rózne leki aż którys zadziała.Moja neurolog powiedziała że niestety ale migrenę leczy się tylko objawowo czyli podajac leki przeciwbólowe niestety dlatego tak ważne jest znalezienie odpowiedniego leku bo migrena naprawde potrafi wykończyc człowieka:( Powodzenia poszukaj innego lekarza:)