Widok
Kobitki zaczynające starania od 2011r :)
Witam wszystkich!! Udzielałam się już kiedyś na forum, ale głównie na weselniku. Teraz jestem już 15 miesięcy po ślubie i stwierdziliśmy z mężem że to właściwy moment aby zacząć starać się o potomka :)
Dlatego ten post, chciałabym znaleźć dziewczyny które tak jak ja zdecydowały się od nowego roku zacząć starać o dzidziusia.
Chciałabym bysmy pogadały, wymieniły się spostrzeżeniami i wspierały.
Ja byłam w zeszłym tyg u gin i kazała mi zrobić badania na Toxo JgG, Toxo JgM i CMVJgG. Czy też robiłyście te badania i czy są one potrzebne?? Bo to w sumie ponad 100zł.
Zapraszam wszystkie zaczynające się starać do koresponedencji :)
Dlatego ten post, chciałabym znaleźć dziewczyny które tak jak ja zdecydowały się od nowego roku zacząć starać o dzidziusia.
Chciałabym bysmy pogadały, wymieniły się spostrzeżeniami i wspierały.
Ja byłam w zeszłym tyg u gin i kazała mi zrobić badania na Toxo JgG, Toxo JgM i CMVJgG. Czy też robiłyście te badania i czy są one potrzebne?? Bo to w sumie ponad 100zł.
Zapraszam wszystkie zaczynające się starać do koresponedencji :)
Ja mam prywatnego gin z pracy, wizyty za darmo, ale niestety dodatkowe badania płatne. Roberta napisała że te badania są jak najbardziej potrzebne więc chyba je zrobię w przyszły poniedziałek :) Mam nadzieję że wszystko będzie ok. A powiedzcie mi co jeśli wyjdzie coś nie tak??
Gin kazała mi też zacząć łykać feminatal 800. Czy to nie za duża dawka??
No i poradźcie mi jak najszybciej zaciążyć przy dość nieregularnych cyklach- w tym roku najkrótszy miałam 26 dni a najdłuższy 35.
Gin kazała mi też zacząć łykać feminatal 800. Czy to nie za duża dawka??
No i poradźcie mi jak najszybciej zaciążyć przy dość nieregularnych cyklach- w tym roku najkrótszy miałam 26 dni a najdłuższy 35.
Jeżeli się okaże, że nie masz przeciwciał na toxo i cytomegalię, to przez całą ciążę będziesz robić te badania co miesiąc - przynajmniej ja tak robiłam. No i będziesz musiała myć ręce po dotykaniu surowego mięsa i warzyw oraz ograniczyć wizyty w domach, gdzie mieszkają koty (ich odchody często przenoszą toksoplazmozę).
Ja w ciąży brałam Prenatal Classic, moim zdaniem jest najlepszy - wyciągnął mnie z anemii.
Ja w ciąży brałam Prenatal Classic, moim zdaniem jest najlepszy - wyciągnął mnie z anemii.
hej Agnieszka :) dla mnie te badania co wymieniłaś są drugorzędne, ważniejsze są hormony typu prolaktyna, TSH, FT3, FT4 - czy te masz już sprawdzone? a poza tym zapraszamy Ciebie do wątku "starające się"
Karolina właśnie chciałam dołączyć ale stronka nie chciała mi się otworzyć :(
Jeszcze nie robiłam żadnych badań... Naprawdę trzeba tego aż tyle robić??
Karolina właśnie chciałam dołączyć ale stronka nie chciała mi się otworzyć :(
Jeszcze nie robiłam żadnych badań... Naprawdę trzeba tego aż tyle robić??
proszę to nasz ostatni wątek: http://forum.trojmiasto.pl/STARAJACE-SIE-XXX-t194888,1,16.html
no ja niestety nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a mamy kotka, ale właściwa higiena i będzie oki :)
no ja niestety nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a mamy kotka, ale właściwa higiena i będzie oki :)
Ja nie mam kotka i nigdy nie miałam. A wątek mi się nie otwiera pisze że nie można odnaleźć strony :(
Zresztą tam już jest grupa dziewczyn które starają się już od jakiegoś czasu i są w to bardzo zagłębione. A ja świerzynka, nie wiem z czym to się je :) Dlatego założyłam wątek dla takich które dopiero zaczynają starania. Ale na pewno wasze rady będą nam bardzo przydatne. Pozdrawiam Cię serdecznie i słyszałam że będziesz stroić salę w lipcu u mojej koleżanki Ani :)
Zresztą tam już jest grupa dziewczyn które starają się już od jakiegoś czasu i są w to bardzo zagłębione. A ja świerzynka, nie wiem z czym to się je :) Dlatego założyłam wątek dla takich które dopiero zaczynają starania. Ale na pewno wasze rady będą nam bardzo przydatne. Pozdrawiam Cię serdecznie i słyszałam że będziesz stroić salę w lipcu u mojej koleżanki Ani :)
Nie ma problemu :) Koleżanka szukała więc poleciłam :)
Więc ponawiam pytania:
1. Czy wszystkie te badania są potrzebne już teraz?? Kiedy dopiero zaczynamy się starać??
2. Czy ten feminatal800 to nie jest zbyt duża dawka??
3. Kiedy najlepiej się starać w nieregularnych cyklach (tak jak pisałam między 26 a 35 dni)?
Kurcze dla mnie to wszystko jest takie nowe, w sumie dopiero oswajam się z myślą że zaczynamy się starać. Boję się tego wszystkiego, boję się że nam nie wyjdzie, że coś będzie nie tak, a jeśli wyjdzie to boję się o ciążę, poród, pracę i tego że sobie nie poradzę z maleństwem.
Ale z drugiej strony tak bardzo pragnę mieć dziecko, tylko moje i mojego męża :)
Więc ponawiam pytania:
1. Czy wszystkie te badania są potrzebne już teraz?? Kiedy dopiero zaczynamy się starać??
2. Czy ten feminatal800 to nie jest zbyt duża dawka??
3. Kiedy najlepiej się starać w nieregularnych cyklach (tak jak pisałam między 26 a 35 dni)?
Kurcze dla mnie to wszystko jest takie nowe, w sumie dopiero oswajam się z myślą że zaczynamy się starać. Boję się tego wszystkiego, boję się że nam nie wyjdzie, że coś będzie nie tak, a jeśli wyjdzie to boję się o ciążę, poród, pracę i tego że sobie nie poradzę z maleństwem.
Ale z drugiej strony tak bardzo pragnę mieć dziecko, tylko moje i mojego męża :)