Widok

Kolor ładny czy praktyczny

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamy poradźcie bo nie wiem na co się zdecydować! Wybrałam sobie już wózek i to najprawdopodobniej będzie navington model galeon, ale zastanawiam się nad wyborem koloru. Urodzi się nam córeczka, wieć pasuje coś czerwonego albo jasnego. ALe bardziej praktyczne są ciemne kolory, dlatego nie wiem zupełnie co wybrać!
Proszę o opinię i ocenę praktyczności:
Granantowy
http://www.navington.com/img/big/631.jpg
Czerwony
http://www.navington.com/img/big/639.jpg
Bialy
http://www.navington.com/img/big/641.jpg

albo kawa z mlekiem
http://www.navington.com/img/big/637.jpg

Chodzi mi o praktyczność i przeznaczenie dla dziewczynki! Z góry dzieki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wybrałabym kawę z mlekiem albo czerwony.
Po 1. nie będzie tak się brudził jak może to mieć miejsce w przypadku białego.
Po 2. jeśli planujecie drugie dziecko to te kolory będą nadawały się i dla chłopca i dla dziewczynki ;).
Po 3. i tak chyba kolorystycznie najbardziej mi się podobają
więc w moim przypadku i ładne i praktyczne ;)
imageimage
image
jak d;la mnie to kawa z mlekiem jest super, i ew czerwony (ja mam czerwonego xlandera ;)
nie lubię brązów - więc kawa z mlekiem dla mnie odpada ;)

czerwony - tak jak napisała Sylwia.

biały odradzam - chyba, że samą gondole, której nie będziesz musiała zdejmować ze stelaża np. przy pakowaniu do bagażnika ;)

mamy teraz bardzo jasną spacerówkę - i brudzi się strasznie. nie dość, że od bucików, to od swoich własnych kół - jak jest w bagażniku ;)

miałam wózek bordowo-czarny - super ;) pasujący dla dziewczynki i chłopca, nie brudził się tak :]
image

kolejny wózek mieliśmy szaro-zielony :] w sumie fajny - chociaż na zieleni już bardziej było widać plamy :P
image

teraz mam 2 niebieskie wózki ;)

ten strasznie się brudzi - ale i tak uważam, że był najlepszym wózkowym zakupem :]
image

no i parasolkę - taką awaryjną, na zakupy itp. http://allegro.pl/wozek-spacerowy-scoot-parasolka-standard-i1847872632.html granatowo-błękitną :]
w sumie tylko buda lekko się brudzi (przy wkładaniu i wyciąganiu z bagażnika - o kółka)

przejrzałam jakie kolory są do wyboru(poza tymi, które wymieniłaś) - szczerze mówiąc kolorystyka/wzory nie powalają ;)
jeśli miałabym wybrać - to albo czerwony :]

image

albo ten Adriatic

image
bierz taki jak Ci się podoba, gondoli i tak dziecko nie wybrudzi, w spacerówce prewnie pojeździsz kilka miesięcy i kupisz coś lżejszego:)
nasze wózki w sumie sa jasne - a brudu az tak nie widac..

ale biały to juz przesada - poza tym który ci sie podoba..
ja miala dla chlopca czerwono kremowy i sie nie brudzil ale bialego bym nie wziela
ładny kawa z mlekiem ale mi najbardziej przypadł do gustu ten ciemny (Adriatyk ) ,super zestawienie .
Moim zdaniem kolor jest bardzo wazny, ale po wszystkich wozkach jakie mialam wiem, ze praktycznosc jest bardzo wazna. Przy ciemnym wozku nie bedzie tak widac plam. Mialam bezowy wozek i pomimo tego, ze byl dosc ciemny bez to znalazla sie plama od bucikow albo od jakiegos jedzonka albo poprostu w bagazniku gdzies sie zabrudzil. No chyba, ze mozna latwo zdjac cala tapicerke do prania to tez duzo ulatwia. Teraz mam bugaboo i tam mam bezowa budke a czarne siedzisko. Wszystko moge raz dwa sciagnac do prania. Mi z kolorow ktore wybralas podoba mi sie kawa z mlekiem albo granatowy. Czerwone wozki jakos tak nie bardzo mi sie podobaja. Kwestia gustu:)
a mi czerwony i granat ale jak typowo dla chlopca to granat
ma być własnie dla dziewczynki, hehe ;)

ej, ja do 9 m-ca ciąży myślałam że bedzie chłopiec, na ostatniim usg ok. 2 tyg przed porodem wyszło, że dziewczynka, także wiesz.... ale ja i tak miałam już kupiony wózek zielony, wiec i dla dziewczynki i dla chłopca pasujący ;) Dziewczynka w granatowym może jeździć, byle chłopiec w różu nie śmigał, tak ja myślę ;)

biały wg mnie odpada, bo tak jak ktos pisał bedzie sie za mocno brudził

najładniejszy czerwony i granatowy, ale autorka watku chyba nawet tego granatowego nie brała pod uwagę
Ja uważam, że wózek musi pasować do tego kto go prowadzi i trzeba wziąć pod uwagę, że będzie dodatkiem do różnych strojów ;-) więc pstrokacizny bym nie wzięła. Poza tym zakładam, że będzie go prowadził w dużej mierze tata, i że wolałby coś stonowanego:p
Ale tutaj w navigatonach, akurat wszystkie zestawienia są dośc klasyczne, więc bierz co się podoba, no może białego bym nie ryzykowała...

Gondola się nie wybrudzi, trzeba by patrzec na układ kolorów w spacerówce, jeżeli zamierzasz dłużej używać tej z zestawu. Niestety w spacerówkach najczęściej dają najjaśniejszy kolor na tą zakładkę zapinaną między nogami - a to się brudzi najbardziej jak dziecko zaczyna chodzić!
mi najbardziej z tych kolorów podoba się Adriatic ;]
imageimage

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi też najbardziej podoba się Adriatic:)
śliczny ten pierwszy jest :)
ja bym brała właśnie ten wózeczek.
kawa z mlekiem :)
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
ten granatowy i praktyczny i ładny
wszystko tak naprawde zalezy od uzytkowania,
my gondole nosilismy 2 razy dziennie gora dol bo wozek w piwnicy a gondoli tam sie nie odwazylam zostawiac wiec nam sie troche ufajdala w uzytkowaniu, za to spacerowke dziecko ufajda ;)
ale mozna zawsze wziasc gadole inny kolor i spacerowke inny nie trzeba w jednym.
jak faktycznie masz mozliwosc nie wozenia gondoli, i bedzie stala w czystym miejscu to i bialy da rade
kawa z mlekiem :) wygląda elegancko, pasuje dla dziewczynki i chłopca
image
ja gondoli ani nie wsadzałam do bagażnika, ani nie stała w piwnicy a i tak te białe elementy były przybrudzone
kawa z mlekiem elegancka, ladna, praktyczna superrrrrrrrrrrr :)
oczywiście w spacerówce wszędzie z jasnego materiału jest element który się najbardziej brudzi:

image Czesto tylko przez ten pasek na środku trzeba prać całą tapicerkę, bo on jest wszysty na stałe:/
O Kochane, dzięki za taki oddzew! ;-) No ja się skłaniam właśnie w strone tego koloru indian (kawa z mlekiem ;-) albo czerwonego, czyli mamy takie same typy ;-) Co do tego paska to trochę racja! Musze sprawdzić czy to się da jakoś odpiąć, albo wyczyścić. Ale w tym kolorze arctic jest właśnie ciemny ten pasek! Jeszcze w adriatic jest w miarę ciemny, ale do mnie chyba indian przemawia najbardziej. Musze chyba do navingtona napisać w sprawię tych pasków :-) Dzięki! Jak wybiorę to podeśle zdjęcie jak na żywo wygląda!
mam navingtona (inny model) - czerwony - już 7 miesięcy i jestem bardzo zadowolona, więc jak najbardziej polecam czerwony :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (6 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

do góry